|
Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav svima,
Potrebni su mi savjeti/upute oko snare-a, pokusat cu opisati moj problem. Zelio bih da mi se snare vise probija kroz mix a da ga pritome nemoram odvaljivat previse. Imam problem sa snareom da mi master output ide u peak prilikom udaraca snara na pojedinim mjestima u mixu. Ono sto sam ja pokusao da napravim jest slijedece: 1. smanji levele na svim trakama - poslijedica volumensko smanjenje cjelokupnog miksa (srednji peak mi je oko -14db do -12db cca) 2. smanjenje levela snarea tako da izbjegnem peakove - poslijedica gubljenje definicije snarea jer dominatni sound snarea preuzimaju overhead-ovi. 3. pokusao sam i sa limiterom na Drum Busu da prikoljem te peakove to donekle uspijeva ali nisam zadovoljan sa izvedbom bas. Ono sto mi pada na pamet je da probam eq-om na ostalim instrumentima "osloboditi" mjesto za snare, mislim da je domintna frekfencija snarea u mom slucaju negdje izmedu 120hz i 200hz pri tom neznam da li cu sto izgubiti na ostalim instrumentima budem li radio cut u toj frekfencijskoj domeni.Stvar je instrumental tri su gitare koje sviraju razlicite dionice cisto radi infa ... Unaprijed hvala na svim svjetima/prijedlozima. Pozz Marko |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
Malo je teško dati bilo kakav suvisao savet bez slušanja. Ako možeš, okači par taktova kompozicije.
Pozdrav, Vasa P.S. Generalno govoreći, ako želiš da ti snare „izlazi” (tj. da bude čujan), treba da radiš potpuno suprotno — stišaj 120-200Hz i imaćeš lufta da pojačaš snare, a da ipak ne napraviš previše „struje” (pošto se najviše energije nalazi baš u niskim frekvencijama). Po potrebi možeš da dodaš i HI shelf negde oko 2kHz, jer je čujnost pak u srednjem opsegu.
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 16-05-2014 at 01:58 PM. Reason: P.S. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
bitan je i snimljeni zvuk snara.. koji mikrofon koristis? Od njega zavisi boja i spektar zvuka pa i probijanje kroz mix.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
snimao sam snare sa sm57icom
Last edited by dreadskill; 16-05-2014 at 07:39 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Side-chain jedan od nacina
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Nisi rekao kakva je muzika, u ?ijem stilu? Bend i fazon produkcije koji ga?a?.
![]() |
#7 |
VIP Member
|
![]()
Kada bi čovek okačio par taktova verovatno bismo i sami uspeli da shvatimo i o kom stilu i kakvom problemu se radi. Mrka kapa
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav svima
Sorry malo kasnim sa uploadom. Evo jedan pasaz kroz djelove stvari ... u mixu fali jos jedna gitara koja se snimala ovaj vikend pa ceka malo vremena za umiksavanje ... Stvar je instrumental i ima dosta izmjena dinamilke njezno/zestoko itd... Ja sam ovdje probao izvuc taj dobos sto sam bolje mogao a da neidem preko 0db . Last edited by dreadskill; 18-05-2014 at 09:23 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Mjuza je odprilike neki prog rock neznam barem je mi tako dozivljavamo. Volio bih da je produkcija moderna tipa bandova: Porcupine Tree, Riverside, Intronaut, OSI nesto u tom fazonu otprilike ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Konkretno, primeti koliko cela njihova matrica postane velika u onom instrumentalnom bridgeu (tamo oko 1:20). Nemoj da slu?a? dobo?, slu?aj celu sliku i probaj da isfolira? celu tu galamu ? riff gitare, kick i bas koji su totalno Hi-Fi (poprilično basa i hi-midla, ni?ta u sredini) i snare koji je tu gde je i kod tebe. Drugim rečima, snare ti nije problem, sve ostalo jeste. Snare mo?e? malo da ?smiri?? EQ-om negde oko 200-220Hz, ali generalni karakter mu je OK. Re?i sve ostalo, ne boj se za snare, on uvek izlazi, a kod tebe izlazi i previ?e ![]() ![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Snare, isticanje dijela udarca | alfom | Audio Produkcija - Tehnike | 6 | 08-03-2014 05:55 PM |
Ovako se snima snare !! | DaBear | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 14 | 26-02-2013 11:13 PM |
Pitanje vezano za bubanj | Wave | Audio Produkcija - Tehnike | 5 | 03-04-2012 12:14 AM |
Traka - snare..! | Bockie | Analogija | 52 | 31-01-2011 06:05 PM |
Pitanje vezano za mixer | Madagascar | Computer Hardware | 1 | 13-01-2009 05:37 PM |