|
Pravna Pitanja Ovdje pi?ite sve ?to znate ili ?elite znati o autorskim pravima, ugovorima sa agentima/izdavačkim kućama itd... i sve ostalo ?to dotiče pravnu stranu poslovanja s glazbom. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pozdrav svima,
naime, imam priliku da sarađujem sa jednom inostranom muzičkom bibliotekom. Poslušali su moje radove (4 simfonijske kompozicije) i ponudili mi ugovore za njih. Ove kompozicije nisam objavio nigdje niti trenutno zaštitio, poslao sam ih kao demo varijante. Takođe, tražili su mi punu adresu, registrovano umjetničko ime i CAE number radi pripremanja ugovora, tako su mi rekli. E sada moja pitanja su: 1. Da li je sigurno na ovakav način licencirati kompozicije koje nisu objavljenje, tj. da li treba nešto prethodno da poduzmem? 2. Iskreno ne znam šta je CAE number jer se nisam do sada susretao sa ovim, jer nisam član nikakvih udruženja i sl. ako to uopšte ima veze sa tim? Svaka pomoć i informacija mi je zaista dobro došla. Hvala mnogo unaprijed. P.S. sorry ako su mi pitanja banalna. Ja ranije jesam potpisivao ugovore sa inostranim izdavačima, ali mi nikada nije traženo registrovano kompozitorsko ime i taj CAE number. Last edited by Goran B; 28-04-2014 at 08:26 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Evo objasnjenje sa weba 2. What is my CAE/IPI number? Your CAE (also known as an IPI number) is your membership number. Every member is allocated a unique 9-digit CAE (Compositeur, Auteurs et Editeurs) number that you will find on any correspondence to you, including statements and newsletters. Please contact our Members Services department if you do not know/ have forgotten your number. Imas ovde jos par odgovora koji ce to sigurno pomoci. http://www.prsformusic.com/creators/...members.aspx#2
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Trenutno radim na rješavanju ovoga, čim budem imao više informacija postaviću ovdje pa da ljudi vide ako koga još bude interesovalo.
@DaBear: hvala još jednom mnogo za link PRS for music prelistao sam dosta i povezao neke stvari. Poslao sam im mail pa očekujem da vidim kakva je situacija sa strancima ako apliciraju za PRS u UK (tj. za ljude koji ne žive u UK). Takođe, ću da vidim ovdje u našoj ex-YU regiji šta se od toga može uraditi. Last edited by Goran B; 29-04-2014 at 05:45 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Kao ?to i rekoh, vi?e informacija kada ne?to saznam.
Dakle, CAE ili IPI broj se dobija prilikom registracije u neko dru?tvo za za?titu autorskih prava. Prilikom prijavljivanja za članstvo, u svakoj aplikaciji bi trebalo da vam pi?e da li korisitite neki pseudonim tj. umjetničko ime. CAE ili IPI broj omogućava autoru adekvatnu uplatu tantijema za kori?tenje njegovog djela. Ovaj va? broj je međunarodnog tipa i trebalo bi da funkcioni?e ?irom svijeta, naravno ukoliko je sve regularno sa va?im dru?tvom za za?titu autorskih prava, jer svako dru?tvo ovog tipa bi trebalo da bude članica međunarodnog udru?enja svih regularnih dru?tava. Međutim, za svaki slučaj, predla?em da uvijek prethodno kontaktirate neko od dru?tava za za?titu autorskih prava i detaljno provjerite ove stavke prije nego ?to krenete dalje. Kontaktirao sam nekiliko kuća za za?titu autorskih prava u regiji. Ovi koji su mi odgovorili, su potvrdili gore navedeno (neki uop?te ne odgovaraju). Takođe, ljudi iz PRS for music (UK) su mi ovo takođe potvrdili, rekli su mi da svako mo?e aplicirati za njihovo članstvo, ali jedino su mi naglasili da ne mo?ete biti član nekog drugog dru?tva u trenutku apliciranja njima. Eto, stvari su sada mnogo jasnije, pa se nadam da će neko u budućnosti imati koristi ako mu bude trebalo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#6 | |
Member
|
![]() Quote:
AMUS (BiH), odgovorili su mi vrlo brzo, sve pojasnili kako treba SOKOJ (SRB), poslao sam mail, ali za sada još nisam dobio odgovor. PRS for music (UK) odgovorili i pojasnili sve kako treba S obzirom da sam dobio potrebne odgovore u ovoj prvoj turi kontaktiranja, nisam pisao nikome dalje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Tube Composer T1952 | Igor | Computer Hardware | 7 | 24-06-2004 10:59 AM |