Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 19-01-2014, 06:18 PM   #1
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Default So Easy - Cristina Vane - alfom's Mix

Moji miksevi su ovdje :
http://discussion.cambridge-mt.com/s...d.php?tid=3723
Ovdje je multitrack :
http://www.multitracks.cambridge-mt....aVane_Full.zip
*
Nekih 37-38 trakova. Načisto sam povaginio. Preteška vježba za mene. Unutra je, koliko me sjećanje služi, 13 trakova ACC gitare,4 traka vokala, 3 traka bas bubnja, 3 traka doboša, dva traka timpana, jedan trak iznad bubnja, 4 stereo traka električne gitare, orgulje, bas gitara, el. klavir, itd. itd.
Dva traka timpana su u stvari kupili sve iz pozicije dva timpana, tako da nema govora da su to O.K. trake. Kako li ih nazvati uopšte : overheadovi iz visine timpana.
*
13 trakova ACC gitare ; sve stereo!
Kino živo : tri traka bas bubnja i 3 traka doboša!!! Jedva na kraj sa ovim. Ako staviš tiši bubanj radi uvoda, nema ga u miksu kasnije ; ako pojačaš - uguši bas gitaru ; ako ne paziš na kamaru stereo ACC gitar trakova, nadrljao si načisto ; ako ... , ...
*
Ipak, mislim da sam to solidno uradio. Iako mi ovaj zvuk ne štima : toliko trakova, a u suštini, to je mršav aranžman.
Onda, mala pjeva ko mačka. Nikako uklopiti njene bekove sa prvim glasom. Ako ih istakneš (bez obzira na promjene boja, prostora, kompresije, trunić intoniranja, ...) opet je to Kristinin pomršavi glasić.
*
Hah! Ipak, vrijedio je, jer sam isprobao dosta novih i besplatnih plaginova.
*
ONO ŠTO ME MUČILO jeste cpu. Na tri četvrtine miksanja mi je bio pojeden sav cpu! Vokale sam praktično uradio uz stalno pucketanje i zapinjanje. Kao i konačni balans miksa.
Imam 8 GB RAM ; provjerio sam angažovanje - ispod dva. Ali, cpu je bio sav pojeden.
Nekada prije sam, prema uputama sa Rumskog, uradio djelimičnu optimizaciju operativnog. Međutim, nije se sve moglo primijeniti na moj Win7/64, pa je to uglavnom ostalo ne urađeno.

Last edited by alfom; 19-01-2014 at 06:20 PM.
alfom is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2014, 09:02 PM   #2
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Default Re: So Easy - Cristina Vane - alfom's Mix

... i mastering :
http://discussion.cambridge-mt.com/s...d.php?tid=3741
alfom is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules