Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-05-2012, 07:19 PM   #1
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Default ALOGIA ? Mi Sanjamo (video)

wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2013, 02:57 AM   #2
Matya
Member

Default Re: ALOGIA ? Mi Sanjamo (video)

Meni neverovatno da ovaj rad nije dobio nijedan komentar, takodje mi je krivo sto ranije nisam naleteo na ovaj video!

Svaka cast Wladymeer, svaka cast ostatku ekipe ko god da je radio produkciju, ovo zaista zvuci fantasticno.

Kapiram takodje da bend kao Alogia mora da odrzi i reputaciju opasnih momaka, tako da ovakvi ja bih rekao blago, ali blago komercijalniji potezi nisu posebno popularni kod fanova, ali sa ovakvim rezultatom kod nas sa limitiranim budzetima i uslovima mislim da se ovako nesto moze samo pozeleti i treba biti ponosan!

Ima i hrabrih momenata u miksu, vokal je do jaja iskompresovan sa sporijim atakom tako da trazijenti u par momenata bas puknu, ali konkretno taj efekat u ovom pravcu, ovoj pesmi meni radi odlicno iako znam da bi za neke mogao biti skoro neispravan tehnicki, svaka cast opet hrabro!

Ceo potez me potseca na poslednji album Guano Apesa koji je zesce iskritikovan od strane vernih fanova, ali je po meni nesto najbolje sto je taj bend uradio, kao i jedan od najboljih albuma u tom pravcu koji sam skorije cuo. Da ih nisam ranije slusao zbog par mikseva, vokala, sinteva i melodija bih sada bih poceo da ih slusam. Neodoljivo me potseca sirina miksa i farbe na par pesama sa tog albuma.

Svaka cast jos jednom i ako te ne mrzi reci ko je radio na pesmi, gde je radjeno itd.
Matya is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2013, 11:32 AM   #3
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Produkcija je radjena u našem studiju PARADOX u Smederevu. Autor pesme i aranžman je uradio naš gitarista Srdjan Branković a cela ideja iza pesme je bila da napravimo nešto što bi moglo da ode na MTV.

Nažalost, pošto je tržište takvo kakvo jeste, bez neke konkretne vezice koja bi pogurala tu priču, mi nismo uspeli da odemo i ispostavilo se da smo ceo komercijalni potez koji smo isplanirali zapravo za džabe uradili jer smo dobijali izgovore kako smo previše čvrsti za njih. A na sve to, baza fanovama nam je takva da ne reaguju baš najbolje na bilo šta što nije dž-dž 98% vremena.

A meni ova pesma baš naprotiv, leži, no šta ja znam, ipak je Hypnotized mekši od ovoga
Old 11-12-2013, 03:20 PM   #4
Matya
Member

Svaka cast jos jednom, izuzetan rad! Hypnotyzed i ne bih bas komentarisao

Last edited by Matya; 11-12-2013 at 03:22 PM.
Old 12-12-2013, 03:02 AM   #5
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Ovu mi nisi pustao

Odlicno zvuci, to je to... Pesma nije uopste losa...
psionic is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2013, 10:47 AM   #6
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

To vam je zapravo možda i najbolja pesma na tom albumu. Ali nije Alogia. I dalje mislim isto što sam rekao i Mikici kad smo pričali poslednji put, da bi bilo bolje da ste ceo taj materijal stavili pod neko drugo ime benda, i uradili ga bez pritiska da to treba da bude istovremeno i stara Alogia, da bude za postojeće fanove a i da bude pop rok. Izbegli bi svu negativnost koja se digla oko toga, a bilo bi više šanse da ta priča (ako je to bio cilj) vama omogući neku mainstream egzistenciju na sceni. Ovako ste bili metalci, pa ste se slikali sa Zoricom Marković i Karamelom, pa ste imali nešto što deo publike vidi kao pokušaj da se prodate, pravili budale od sebe na pinku pa ste opet odjednom ljuti metalci. Trapavo odrađeno, a niste ništa dobili time. Možda i ne treba da dignete ruke od pokušaja da radite i ovakvu muziku, ali to verovatno ne treba da bude pod brand name-om koji se vezuje za duplu bas pedalu i vetar u kosi, ako me kapiraš. Samo mojih, nadam se dobronamerno shvaćenih 50 centi.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2013, 01:41 AM   #7
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Znaš kako... Sada kada pogledam celu priču - 100% sam siguran u sledeće - kako god da smo ovo uradili isto bi dobili. Šta sad, kao niko neće znati ko to svira i zašto to radimo jer smo promenili ime? I kao ime bi nas izolovalo od negativne energije metal publike? Malo sutra!

Uz sve to - ajde da razlikujemo internet metal publiku od one koja zaista dolazi na koncerte, jer ta druga koliko god minorna u odnosu na 2002. ipak je znatno brojnija od aktivnih internet hejtera koji u ekipi miniraju bilo šta što im je "gej".

A iskreno, ovaj spot nikad ne bih svstao u pop-rock. Da je na engleskom mogla bi da prodje i kao Muse i kao Hurts pesma. Ali čim je na srpskom gubi tu dozu ozbiljnosti, pa ajd da je nazovemo pop rock? Hvala, ali ne.

Što se tiče g-dje Marković... dodje Zorica i kaže "sin mi je pričao o vama pa sam preslušala vaše albume i super ste mi!" - šta treba da budem? Ljuti "true" metalac i da je oteram u 3 lepe jer je žena iz fensi sveta? Izvini, ali, ja to stvarno ne mogu, niti vidim povoda. Pogotovu što je recimo ona bila znatno pozitivnija prema nama nego "naša najveća rock diva" Sladjana Milošević i sa kojom smo imali jako nebulozne scene o kojima ne bih javno. I ovo je dosta.

I baš zato - muka mi je od ove sredine - Dream Theater uradi Falling into Infinity posle Awakea i to bude OK, ali, kada Alogia uradi album posle 8 godina pauze koji nije "dugu-dagu" u vreme kada je taj žanr u svetu totalno retro i out - mi smo se "prodali"? Najsmešnije je što ceo album uopšte i nije bilo uradjen sa tim ciljem već kao što smo uvek radili - da bude presek onoga što u tom periodu slušamo privatno.

I uz sve to, o albumu loše pričaju uglavnom ljudi koji ga u celini nisu ni preslušali. Tu se nalaze pesme koje su dobrom većinom u najgorem slučaju više metal nego rok, ali, izgleda da su problem prve 3-4 pesme koje je izdavač insistirao da budu tim redosledom postavljene. Nikom nije palo na pamet da pohvali pesme poput ove:

Ali, obrni, okreni - ja sam itekako ponosan na pesmu sa spota i iskreno mi je žao što ta pesma nikada nije došla tamo gde je bila namenjena, a da pritom ne vidim nijedan jedini razlog koji to opravdava.

Ili barem nedelju dana da bude na jebenoj Jelen Top 10 listi. Ali dobro, to znaš i sam iz prve ruke kako je.

Last edited by wladymeer; 13-12-2013 at 02:06 AM.
Old 13-12-2013, 01:53 AM   #8
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
A drugo... dodje Zorica i kaže "sin mi je pričao o vama pa sam preslušala vaše albume i super ste mi!" - šta treba da budem? Ljuti metalac i da je oteram u 3 lepe jer je žena iz drugog sveta? Izvini, ali, ja stvarno ne mogu to, a mislim da isto važi i za ostale iz benda. Pogotovu što je recimo ona bila znatno pozitivnija prema nama nego "rock diva" Sladjana Milošević i sa kojom smo itekako imali nebulozne probleme o kojima neću pričati javno.
Ne moraš pošto znam priču Ne mislim da treba terati u kurac gospođu Zoricu, ali deo bavljenja muzikom je i biti svestan kako tvoja fan baza može reagovati na određene poteze. Nije to optužba sa moje strane ili čistunstvo - ja sam se prvi naradio narodnjaka. Samo se radi o tome da li je to dobar potez ili nije - za vas.

Quote:
Uz sve to, ovo pop-rock nije i nemojmo se šaliti. Da je na engleskom mogla bi da prodje i kao Muse i kao Hurts pesma. Ali čim je na srpskom gubi tu dozu ozbiljnosti, pa ajd da je nazovemo pop rock? Hvala, ali ne.
Zapravo Muse ili Hurts jesu pop rock, tehnički i jako daleko od onoga što vi inače radite tj od power metala. Mislim da ljudi iako vide da se radi o istim ljudima, kontaju ipak stvari vezano za ime. Tj da vide vest da su članovi Maiden-a pod imenom Steel Whores snimili album neke sasvim drugačije mjuze, ljudima bi se to svidelo ili ne bi, ali ne bi pravili problem - jer znaju da su Maiden i dalje tu, takvi kakvi su i bili. Ali ako bi Iron Maiden pod svojim imenom izdali album kao Muse, digla bi se cika i dreka, gađalo bi se paradajzom. Konačno da niste napravili grešku u koracima ne bi se ni vratili na staro, zar ne? Ja dakle ne pričam o kvalitetu, o muzikalnosti, već samo o tome da jedna ista stvar urađena na drugačiji način može drastično drugačije biti shvaćena. Pa i Psychoparadox je postao Alogija u jednom trenutku, jer se promenio stil muzike. Mislim kažem opet to je mojih 50 centi iz ugla posmatrača, možda nisam u pravu... A i lako je biti general posle bitke

A inače ne mislim da je problem sa sredinom - jer i Metalika muku muči sa takvim komentarima i pljuvanjem, upravo zbog promena stila, već 20 godina. Nije to neka ovdašnja fora. Fanovi ne vole kad njihov omiljeni bend krene da se menja.

Last edited by Dushan_S; 13-12-2013 at 01:01 PM.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2013, 03:42 AM   #9
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

el ovo helena u spotu?
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2013, 06:03 AM   #10
Matya
Member

Velika nesreca vecine da kazem alternativnih rok pravaca pa i samog roka su fanovi i inace slusaoci koji prosto ne zele da ova muzika 'poraste' ili evoluira a posle bude prica propao RNR i ubise nas Jay Z drDRE i kod nas Sale Popovic. Kada god sam cuo nesto novo i razlicito, ozbiljan pomak u produkciji i pristupu u poslednjih 15 god. sve je na kraju ispalo 'fenseraj' i bilo ispljuvano. Dream Teather se debelo najeo .... dok nije dosao gde je sad i dok ga sami muzicari koji slusaju ovaj bend nisu postavili gde je sad, da je do obicnih slusalaca oni bi i dalje ostali neki tamo wannabe metalci. Snimili su ceo film o tome.

Mi smo imali i imamo toliko dobrih bendova koji su uslovno receno pukli jer nisu bili dovoljno 'brutalni sodomi' i ne znam sta jos vec da je to strasno.

To je problem kulta celog RNR-a sto se veliki deo price, ako ne i najveci, zasniva na tragicnoj prici promasene sudbine clanova benda gde bar jedan od clanova mora da bude mrtav da bi se proglasili svecima, bogovima ili demonima kako ko voli. Takodje bend cesto mora i da se raspadne i prestane da radi kako bi raja 20 godina kasnije pocela da prica kakav je to bend bio...

Ja mislim da je ovo jedini pravac u istoriji muzike gde je cilj da zvucis kao bendovi 50 godina ranije, budes totalni moron, budes totalno van tokova i anoniman da ne bi bio anoniman i opste priznat kao i uvazen od strane jako nepoverljivih i polu gluvih slusalaca koji ce prvi kada konacno prerastu tu fazu u svom zivotu da se 'prodaju' za stalnu platu i kredit za auto, obese kravatu i kazu jbg ali zena, deca... Oni koji ipak ne dobiju takvu priliku ostaje im da svoj zivotni neuspeh kriju iza RNR-a, seksa i droge i eventualno iskoriste svoj rokerski staz, rezervisano mesto za sankom i zvaku ne bi li povalili neku klinku u lokalnoj underground birtiji. I to nije prica samo u Srbiji!

Na zalost malo je ljudi danas koji slusaju ovu muziku zbog nje same.

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2

Last edited by Matya; 13-12-2013 at 06:07 AM.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules