Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-11-2013, 01:34 PM   #1
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Default Microphone A/B switch

Hoću da napravim A/B switch za dinamički mikrofon. Dakle, 1 input - 2 outputa.

Mo?e li mi neko preporučiti ljude koji bi umeli da naprave tako ne?to?
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2013, 07:17 PM   #2
sira
Senior Member

sira's Avatar

Default Re: Microphone A/B switch

to je vrlo jednostavno, mo?e? i sam napravit, samo mi nije jasno ?to će ti A/B switch za mikrofon, da ide malo na jedno, pa malo na drugo pojačalo?
sira is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2013, 09:02 PM   #3
Matya
Member

Sto ne ostavi semu ako je lako?

U kakvom obliku ti treba? Footswitch, rotacioni, preklopnik? Sa XLR konektorima ili bi mogla da prodje nebalansirana varijanta? Moze biti vrlo jednostavno, ali i komplikovano, ako ide u mikser, a bilo ko u mikseru koristi fantom bice pucnjave Onda bi moralo elektronski da se resi.

Gde ti odgovara majstor?

U principu bi trebalo da bude true bypass da bi bilo sve po P.S-u, a iz iskustva sa pravljenjem gitarskih pedala znam da moze biti bas zeznuto naci nagazne preklopnike sa konfiguracijom nozica za takav switch.
Matya is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2013, 11:04 PM   #4
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Majstor - BGD. Mada realno, moze bilo gde u Srbiji pa da posalje postom

Svrha naprave - hocu jedan mikrofon da koristim za back vokal i talkback unutar benda.

Oblik naprave - footswitch deluje najzgodnije, mada u principu, posto sviram synth, moze i bilo koji drugi format, bice mi slobodna ruka pre ili kasnije u toku pesme

Sto se tice izlaza, jedan valjda i moze nebalansirani, ali talkback ima samo XLR ulaz... Doduse ja imam neki jack-XLR muski kabl koji bi mogao da ide direktno tamo, samo ne znam da li bi sljakalo, ali ako bi to ucinilo napravu laksu i za dizajn i za finansije, sto da ne.

I da, u pitanju je Presonus 16.0.2 mix, a on koliko znam ima paljenje fantoma po kanalu. Jedino ne znam da li bi pri switchu dolazilo do tog pucketanja, a to bi moglo da bude gadno zbog in-ear slusalica za ostale clanove.

I da, jel izvodljivo to napraviti u pasivnoj varijanti, bez baterija?

Ne zameri na pitanjima, totalni sam duduk kad je elektronika u pitanju

Last edited by wladymeer; 03-11-2013 at 11:13 PM.
Old 04-11-2013, 01:42 AM   #5
Matya
Member

Koliko god delovalo naivno nije ni malo lak zadatak, seme nema ama bas nigde, postoji sto nacina da se skarabudzi, meni bar deset pada na pamet, ali samo jedan da se uradi ispravno a za to treba sema.

Nagazni prekidac mislim da nema teorije da se nadje kod nas sa toliko nozica da bi to prosljakalo. Problematika je u tome sto taj prekidac ne samo da treba da selektuje izlazni kanal, nego mora da mutira onaj drugi koji trenutno ne koristis, jer ako uslovi nisu idealni, dobra struja, kablovi, uzemljenje ukoliko se ne mutira brujace, kao kad zabodes kabl u pojacalo i ostavis ga da visi. Dodatna problematika je sto je balansiran signal, dakle postoji tri voda, a cenim da bi ti realno znacila i dioda da se ne zaneses u toku svirke da da mislis da si na talkback-u, a cuje te masa

Zavisno od prekidaca mozda ne bude klika, ali da bi bio siguran opet bi trebalo da se odradi elektronika, pasivna ili aktivna.

Ako imas nacina mozes da porucis jedan od ova dva modela, ako ne bar da pokazes majstoru sta ti treba. Sa semom bi ovo mogao da ti napravi bilo ko ko se iole razume u lemilicu. Ovako mozes uvek da cimnes cuvenog Lea, Nesu Apolo, Gorana Tanovica, vidim da si iz Smedereva, znam jednog strasnog momka iz Smed.Palanke ili bilo kog graditelja audio komponenata kod nas, puni su oglasi. Bitno je da naglasis da mora biti balansirano, da ima elektroniku koja ce spreciti to krckanje, da je True Bypass sto znaci da kada dodje do prespajanja sva tri voda budu prespojena a ne samo + vod i eventualno ta led dioda. U suprotnom switch moze da se napravi za dva minuta.

Nadam se da nisam uneo totalno konfuziju, evo linkova.

http://www.thomann.de/gb/radial_engi...otshot_dm1.htm

I malo nabudzeniji

http://www.radialeng.com/r2011/hotshotabo.php
Matya is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2013, 09:42 AM   #6
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Ima i ovaj http://www.palmer-germany.com/mi/en/...itch-PEABO.htm

~60€ košta što mi je iskreno suludo i pre bih pazario još jedan mikrofon za te pare

Spomenute iz Beograda bih zaobišao jer mislim da su prezaposleni da bi se igrali sa ovakvim stvarima a i sumnjam da bi imali zaradu koja bi im opravdala uloženo vreme. Pre računam na nekog "mladog neafirmisanog", da ne kažem, dokonog... ko ja npr.

Pusti mi kontakt tog dečka iz Smed. Palanke pa da vidimo može li se to napraviti a da bude iole povoljno za sve strane u procesu ili mi ne gine spuštanje/dizanje fadera na mixu
Old 05-11-2013, 11:02 PM   #7
Dijabolik
Member

Dijabolik's Avatar

Pitaj Maksu , covek razne pedale za gitare, mozda moze ovako nesto da ti napravi. meni pravi a+b i a/b switch kao sto je eh switchblade.
Znam da nije isto to sto ti trazis , ali pitaj coveka mozda moze i to da napravi.

kucaj na kupujem prodajem Maxles i imas njegov kontakt tamo.
pozz
Dijabolik is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2013, 11:52 PM   #8
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

A+B zaboravi...! Na mikrofonskom nivou zaboravi...Da ima? jedan input a istovremeno dva out... Zahteva trafoe, čuda, ko?ta četvrt' bubrega...zaboravi...

A/B (a ili b) to jo? i ne mora da ko?ta puno... Klasičan tro-ili čak dvo-parični svič....ako mo?e da je zajednička masa...mislim da mo?e...nisam elektroničar...

Kupi? kutijicu, kupi? ?esto' ili četvoropolni svič i to je to. Kvalitetan kalaj, malo ve?tine , kvalitetni konektori, dobar kabl...I sat vremena mozganja.

Računaj da je ovo re?enje koje radi, ali koliko je kvalitetno...no mislim da je sasvim dovoljno za pretpostavljene uslove....

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2013, 03:28 PM   #9
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

A+B mi nije uopšte potrebno nego čista ekonomizacija opreme u vremenu i prostoru

Raspitaću se kod Makse i još nekih ljudi svakako pa javljam rezultate potrage
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules