Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-02-2011, 06:48 PM   #1
bornaa
Member

Default Adam a7x port noise (zapravo cijela AX serija)

sorry ak je vec bilo pisano o ovome...vidim puno ljudi ovdje komotono pisu kako su prezadovoljni svojim Adamima AX koji god da je broj u sredini i preporucuju iste, pa htio pitat...

ja danas u posluso i a7x i a5x i oba imaju ogromnu gre?ku...ne vidim da se to nesto spominje tu u diskusijama ali na 70 herca se cuje uzasni "prde?" basa iliti popularni port noise, i to s relativno niskim volumenom. da li je neke od vas tu taj problem zaobi?ao?

mid i high zvuce fantasticno, ali ono ?to sam danas čuo u basu je takav gaf od adama čak i dovoljan da se povuce cijela serija iz prodaje.
bornaa is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2011, 08:27 PM   #2
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Adam a7x port noise (zapravo cijela AX serija)

Quote:
Originally Posted by bornaa View Post
sorry ak je vec bilo pisano o ovome...vidim puno ljudi ovdje komotono pisu kako su prezadovoljni svojim Adamima AX koji god da je broj u sredini i preporucuju iste, pa htio pitat...

ja danas u posluso i a7x i a5x i oba imaju ogromnu grešku...ne vidim da se to nesto spominje tu u diskusijama ali na 70 herca se cuje uzasni "prdež" basa iliti popularni port noise, i to s relativno niskim volumenom. da li je neke od vas tu taj problem zaobišao?

mid i high zvuce fantasticno, ali ono što sam danas čuo u basu je takav gaf od adama čak i dovoljan da se povuce cijela serija iz prodaje.
Ja sam se "zajebao".
Ja imam problem na 40-50 HZ, tad mi "prde" A7x.
Javili su se iz supporta iz Adama, bila je prica da ce praviti kao neke zapusace za portove, pa su na kraju redizajnirali portove, ne znam da li je neko do sada poslao zvucnike da prerade portove, ali to ja ne bih mogao da izvedem, jer bi morali da idu u Nemacku nazad pa ovde, ko zna koliko bi vremena proslo, a imam mnogo pesama na cekanju na kojima radim.
Medjutim port noise se javlja samo kad je taj odredjeni spektar solo, cim pustis ostali frekventni opseg, nema vise port noise-a.
Ja ne znam kako im je to promaklo, nije mi jasno, i to na svim zvucnicima...
Ali kapiram da bi ti zapusaci resili problem
Jan is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2011, 09:09 PM   #3
bornaa
Member

procito sam onaj thread na gearslutsu od 30 strana di se ljudi vec zadnjih 6 mjeseci bune, mole i kume da se to sredi al ne vidim da se nista konkretno poduzelo il da se adam javno oglasio. sve mi se cini da oni bi to nesto pod tepih najradje da se ne prica o tome a da se monitori prodaju.

a tu na forumu vidio topic "novi adami" i tamo se svi samo ljube i grle i čestitaju si kako su jebene adame kupili, proporucuju kako su super a kad ono...cijela serija ima tešku tešku grešku. cuo na a7x prvo pa reko molio boga da nisu i na a5x ali na kraju ispada da cijela serija "prdi".

tolko su mi dobro zvucali u ducanu da sam cak bio i na granici ih uzet makar imaju ovu grdu grešku, al znam da bi poslije proso kroz pakao s tim.

Last edited by bornaa; 10-02-2011 at 09:14 PM.
Old 10-02-2011, 09:33 PM   #4
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
procito sam onaj thread na gearslutsu od 30 strana di se ljudi vec zadnjih 6 mjeseci bune, mole i kume da se to sredi al ne vidim da se nista konkretno poduzelo il da se adam javno oglasio. sve mi se cini da oni bi to nesto pod tepih najradje da se ne prica o tome a da se monitori prodaju.

a tu na forumu vidio topic "novi adami" i tamo se svi samo ljube i grle i čestitaju si kako su jebene adame kupili, proporucuju kako su super a kad ono...cijela serija ima te?ku te?ku gre?ku. cuo na a7x prvo pa reko molio boga da nisu i na a5x ali na kraju ispada da cijela serija "prdi".

tolko su mi dobro zvucali u ducanu da sam cak bio i na granici ih uzet makar imaju ovu grdu gre?ku, al znam da bi poslije proso kroz pakao s tim.
Ma ne bi prosao kroz pakao.
ZNaci samo kad slusas solo bass heavy tipa 808, neke deep basove i to bi cuo prdenje... A jedno od "pravila" audio produkcije je da kad radis na nekom kanalu ne soliras ga, nego radis i sa ostalim ukljucenim kanalima... A cim uleti ostali frekventi opseg port noise nestaje...
Old 10-02-2011, 10:00 PM   #5
kejkz
banned

Jebe? mi sve, imaim a3x, radim skoro svaki dan na njima, ali nisam nikada čuo to o čemu velite, to mora da je samo na većim . Ali ja sam dodu?e prilično gluv, tako da mi je za oprostiti. A radim bas heavy muziku... Jebem li ga, valjda jeste ovo ?to jan ka?e, ja retko kada slu?am bas solo... a i retko kada ih pojačavam i do 40% jačine.
Old 10-02-2011, 10:15 PM   #6
milos
Pro Member

milos's Avatar

Svaka im cast za ART tweeter ali su zajebali dizajn woofera
milos is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2011, 10:20 PM   #7
bornaa
Member

kejkz neki vele da nemaju nikakve probleme. a sad, dal su gluhi ko ti il naprosto nedu u taj rang frekvi, e to ne znam, il su im monitori fakat bez greske sta sumnjam.

http://www.gearslutz.com/board/so-mu...ries-adam.html

kome se da istrazivat, tu ima brdo ljudi koji opisuju taj problem, a ja eto, danas posluso 2 para i oba sjebana.

edit:

ovo da uvijek tjeras drugi kanal s basom je meni neprihvatljivo jer volim dizajnirat svoj zvuk a sad ako ocu sintetizirat bas zvuk koji ocu moram ga imat solo, ili bas ili kick. a da mi brat bratu prdi dok svira nema šanse da cu napravit sta ocu tj cut uopce sta radim.

tu je takodje ta fora da neko nece skuzit problem ako radi akustičnu glazbu di se tamo nit nede tolko ili ako ima drugi workflow kao ti jan. a takodje ako je bas dominantan dio u stvari, prdice. uglavnom, neprihvatljivo.

Last edited by bornaa; 10-02-2011 at 10:28 PM.
Old 10-02-2011, 10:41 PM   #8
milos
Pro Member

milos's Avatar

Kada sam imao A7, nije u pitanju bio port noise nego ovo sto je ovaj lik upravo iskusio http://www.gearslutz.com/board/6320477-post10.html
milos is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2011, 12:18 AM   #9
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
kejkz neki vele da nemaju nikakve probleme. a sad, dal su gluhi ko ti il naprosto nedu u taj rang frekvi, e to ne znam, il su im monitori fakat bez greske sta sumnjam.

http://www.gearslutz.com/board/so-mu...ries-adam.html

kome se da istrazivat, tu ima brdo ljudi koji opisuju taj problem, a ja eto, danas posluso 2 para i oba sjebana.

edit:

ovo da uvijek tjeras drugi kanal s basom je meni neprihvatljivo jer volim dizajnirat svoj zvuk a sad ako ocu sintetizirat bas zvuk koji ocu moram ga imat solo, ili bas ili kick. a da mi brat bratu prdi dok svira nema šanse da cu napravit sta ocu tj cut uopce sta radim.

tu je takodje ta fora da neko nece skuzit problem ako radi akustičnu glazbu di se tamo nit nede tolko ili ako ima drugi workflow kao ti jan. a takodje ako je bas dominantan dio u stvari, prdice. uglavnom, neprihvatljivo.

Pazi, ja radim hiphop, znaci mnogo 808 zvukova, dubokih bass linija itd...Kad shtimam 808, tvikeujem neki sint za bass, to radim tiho, na 30-ak % od snage zvucnika tad nemam port noise, i tako radim kad tvikujem sintove itd ... Kad miksam, retko sta slusam solo ... A radio sam 2 miksa za Rockness-a (grupa Heltah Skeltah, ko iole slusa rap zna ko su oni), ljudi nisu imali zamerke ni na sta... Sta vise rekli su da im je odnos kick-bass perfektan

ALI bas KAO TI, da sam znao za taj problem sa port noise-om kad sam kupovao Adame ne bi ih kupio ... Mozda bih uzeo KRK VXT 6, ili Dynaudio BM6a... Ali opet bez obzira na port noise, mislim da su A7x superiorniji i detaljniji od oba gore navedena zvucnika, tako da mi je mozda bolje sto sam se "zajebao"

Last edited by Jan; 11-02-2011 at 12:20 AM.
Old 11-02-2011, 12:21 AM   #10
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by kejkz View Post
Jebe? mi sve, imaim a3x, radim skoro svaki dan na njima, ali nisam nikada čuo to o čemu velite, to mora da je samo na većim . Ali ja sam dodu?e prilično gluv, tako da mi je za oprostiti. A radim bas heavy muziku... Jebem li ga, valjda jeste ovo ?to jan ka?e, ja retko kada slu?am bas solo... a i retko kada ih pojačavam i do 40% jačine.

Kejkz, sintetizuj u Sound Forge-u sine na 45 Hz i pojacaj zvucnike.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules