|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Koristim C414 xl2, preamp i comp (koji sada nisu bitni i oni idu u Liquide saffire 56.
Desava se da se periodicno kada se koristi mikrofon cuje veliki sum. To se tako pojavi traje 5 min, onda ja kao nesto uradim, tipa restartujem audio interface, ili daw i slicno...i to posle proradi (e sad da li je zbog tog mog cackanja ili samo od sebe ne znam). Prvo sam mislio da je kabl u pitanju, medjutim nije, pa sam mislio da nije ulaz na kartici, probao sam i na drugim, svuda isto.. E sad se svelo na dve stvari na koje sumljam: 1. Ili su novi driveri (saffire mix control 3,4) jer kako sam ih instalirao od tada je pocelo ovo da se desava...A nemoguce je vratiti na predjasnju verziju. 2. Ili mikrofon nesto nije u redu. (A ne nam sto, jer ga stvarno reeetko koristim, uvek je u originalnoj kutioji, i sto se kaze, mazen je i pazen).. E mozda bi moglo biti i nesto trece, da li neko ima ideju sta da radim. P.s. Nezahvalno je probati sa drugim mikrofonom, jer ponekad se desava da ovaj radi svo vreme i da ne dodje do suma, a nekada prodje i dva-tri sata da bi se desio sum i to traje pet minuta..i kako sam vec gore opisao |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Probao sam isti mikrofon na drugi audio interface jedno pola sata i sve radi ok.
Da li je moguce da je do drajvera, ili mozda cak zbog struje? Mada mi je interfejs prikljucen na power conditioner (ako to ima ikakve veze) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Ja mislim da nije do interfaca,a ni do drajvera.a da ti sluchajno mic ne pokupi shum od klime ili od kompa(napajanje,kuleri)..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Hmm... Mo?e biti mic...kapisla...
Mo?da ne?to do drivera eventualno, ali opis mi miri?e na mic...
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Pa probao sam povezao sam mikrofon sa klavijaturom (fantomom),on ima sopstveni audio interface, i koristio ga pola sata-sat, (znaci bez koriscenja kompjutera i focusrite interfacea) pri tom ga i malo protresao, medjutim sve je bilo ok. Nije od klime sum i sl..ni je tog tipa sum, ne znam kako da opisem, kad se to desi zvuk izlazi kao na primer na nekom jeftinom kineskom mikrofonu,ili nekom najeftinijem mic za komjuter, probija, deformise se..nije sum tipa klima..
I meni izgleda kao mic, ali izgleda da nije. I kazem to je pocelo da se desava otkada sam updateovao novi mix control. Last edited by Nemania; 26-08-2014 at 09:20 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
VIP Member
|
![]()
Kad ti se to desi isključi i posle desetak sekundi ponovo uključi fantomsko napajanje (+48V) na preampu. Prethodno stišaj monitore, naravno. Pa javi šta se dešava.
Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 26-08-2014 at 11:22 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ako je zbog preampa, nije do njega, jer sam probao mikrofon i preko fantomskog napajanja preampa i preko preampa na samom audio interfaceu, i isto se desava |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
To što si opisao (promena frekventnog opsega itd.) liči na ono što se dešava sa kondenzatorima kad su pri izdisaju. Uklj/isklj ih „šlogira” (resetuje) pa onda neko vreme rade kako treba. A kapisla u mikrofonu se praktično ponaša kao kondenzator, jel da? Pozdrav, Vasa P.S. Možeš i da probaš da zameniš mikrofonski kabl (i probaš takođe sa oba preampa), pošto je moguće i da žica preko koje ide +48V pravi smetnje...
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 26-08-2014 at 12:16 PM. Reason: P.S. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Jos jedno pitanje, kako se updajtuje firmware na focusrite-u? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Opet problem u problem-programu | ANITA | Audio Software | 23 | 02-10-2007 10:14 PM |
Uzrok Shuma???? | Jan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 28 | 07-05-2007 12:56 AM |
problem.. midi problem | nestor | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 15-12-2006 05:24 AM |
problem veoma ozbiljan problem | alavuk | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 15-10-2006 02:47 PM |
Redukcija Shuma | idekius | Audio Produkcija - Tehnike | 20 | 08-06-2006 09:22 AM |