Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 29-10-2013, 03:20 PM   #1
goran ns
Member

Default Midas Venice F-16 - studio

Da li neko koristi ovaj mixer u studijskim uslovima, neko poređenje u odnosu na cenovno pribli?ne audio karte, prednosti, mane...?
fala...
goran ns is offline   Reply With Quote
Old 29-10-2013, 03:32 PM   #2
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Midas Venice F-16 - studio

ja sam skoro uzeo f24. Izuzetno sad zadovoljan spravom. Pravljena je sa ljubavlju, i namerom da je neko zavoli. Kupio sam je jer dosta radim koncertnog tona, i neretko mi treba , a pre toga sam u studiju imao soundcraft Ghost mixer, koji nije baš portabilan. Obzirom da nemam neke OTB mixanje ambicije, kao zbir dobrih preampa, sprava je super. Čak počinjem da se brinem da mi se njena AD/DA konverzija dojmi VIŠE od FF800 koji mi je glavni interfejs u studiju. F-16 je ista zverka, samo sa manje kanala. Ja bi ga rado kupio, jer mi realno 24ch i ne treba, ali su nam malkice zavukli sa dizajnom tako da F-16 ima samo 8 normalnih mono kanala sa full eq, a još 8 je raspoređeno na 4 stereo kanala, koji ipak nemaju full parametric eq, iako imaju recimo separatne gainove za levi i desni kanal, i pass-throuhg opciju za linijske ulaze, tako da možeš da vežeš neke povratke kroz linijske ulaze stereo kanala pravo na master, a da ti mikrofonski ulazi tih stereo kanala ostanu slobodni za mikrofone.

Drugih mana nema, zamerke su na toj fori sa brojem kanala, jer bi ja radije kupio sam 16mono inputa bez još 8 stereo, no ok je cena i za f24, pa mi se isplati. Zamerka mala je što nema digital-in-out, niti može da digne samplerate na više od 48khz, i što uz mixer ne stigne i FW kabl. Mislim da su to mizerne sitnice, i da je F serija Midasova nešto što sam dugo čekao I da, zamerka je što mojim debelim prstima ima za nijansu premalo mesta između potova za EQ, ali ja ipak imam preko 125kg, a oni su se potrudili da nam daju i Q faktor na EQ, što nisam viđao na mnogo većim i skupljim live mixerima, tako da, ipak im hvala, makar i na gusto pakovanim ali moćnim potovima.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 29-10-2013, 04:10 PM   #3
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Da li je neko poredio stare midas venice 160 sa novom serijom? Gde se proizvode novi (da nije PRC)?

BTW
ja sam posle nekog vremena skontao da je FF800 vrlo prosecno A/D resenje.... tako da ne cudi ako taj midas (koji je i neki 6,7 godina mladji) zvuci boje
Old 29-10-2013, 11:44 PM   #4
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

made/engineer in U.K, manufactured in PRC, to piše na kutiji. Novi venice ima detaljniji EQ u odnosu čak i na Veronu, navodno je skinut sa XL3.

FF800 jest istina, i mene nervira sve više, doduše, najbolji je u toj cenovnoj klasi.
Old 30-10-2013, 06:47 AM   #5
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

meni je i EQ na Venice previse detaljan .....

Steta za F seriju sto nema bar neki digitalni in/out ili bar sinhronizaciju sa drugom kartom..... Tad bi bio savrseno resenje za project studije, koje moze da bude i jako ozbiljno uz jos bar 2ch in/out ozbiljne konverzije i preampa...
Old 30-10-2013, 10:58 AM   #6
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

i ne samo to, nego da moš da ga sinkuješ na neki još nadrkaniji clock. Mislim da su išli na to da nas ubede da je njegova konverzija zapravo sve što treba projekt studijima, i nisam siguran da nisu u pravu
Old 30-10-2013, 10:00 PM   #7
goran ns
Member

Po svemu ?to sam dosad čuo verovatno će F-16 biti moj izbor za poletanje,
jo? samo da sakupim dovoljno para za gorivo!
Old 31-10-2013, 12:07 AM   #8
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ako ti je dosta 8 mono kanala sa full parametrikom, tj, ako ga koristiš samo za studio i eventualno manje svirke (manji broj kanala), onda je totalni bestbuy.
Old 31-10-2013, 01:27 PM   #9
goran ns
Member

Samo bi ga koristio za studio, usnimavanje do 16 ch, al retko, bez EQ ili vrlo minimalno i prilikom mixa kao sabirnica. Spram toga ?ta ja radim, a to je akustika i zvuk za film, mislim da je ovaj mixer pravi izbor za mene. Mislim da ću imati bolji rezultata sa ovim mixerom nego da kupim neku audio kartu do 1500e!
Old 31-10-2013, 02:11 PM   #10
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

sasvim sigurno.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules