|
Produkcija Elektronske Muzike Sve sto vas interesuje u vezi produkcije elektronske muzike, modernih zanrova i pravaca: |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Imam veliki problem,radi se o sljedećem,počeo sam radit u surge vst pluginu malo kreativniji bass,inače radim na forest psycodelic trance traci.Nije mi problem isprogramirat sa jednim oscilatorom saw ili sa dva oscilatora saw + pulse ili sine klasični psy bass kada upalim retrigere oni se ponavljaju u istom tonalitetu ali kad krenem radit bass sa fm + pulse oscilatorom i poigram se sa shape opcijom te nakon toga dobijem brutalno dobar bass sa kojim sam više nego zadovoljan.Dobijem sljeddeće : on se ponavlja ne gubi se ali čim promijenim dužinu paterne on se gubi,ili on se ne gubi niti sa promijenom ali čim dodam npr fabovu distorziju ista priča.Kada dobijem bass koji se negubi niti u distorziji nije mi to bass kakav bih htio.Naručio sam knjigu od welsha syncoockbook koja govori na najednostavniji način o sintezi a druga je o harmoniji.(nemogu je dočekat)Inače provijeravam tonalitet što ušima što spectrum analyzer i tuner.Što činiti ovako bih odprilike htio da mi bass zvuči poslat ću dvije opcije i svoju na kraju samo eq na kicku i bassu i distorzija basa ostalo je nedovršeno.Dakle ovako bih htio da zvuči http://www.youtube.com/watch?v=8J4a9X6Selc ili ovako:http://www.youtube.com/watch?v=vBWC6onWsK0 a ovo je moje https://www.dropbox.com/s/n6aa8jpkqvs5y48/exp%202.wav
![]() Last edited by izba; 02-07-2013 at 08:11 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Probaj da lejerujes vise baseva, tj. taj koji si uradi dupliraj pa na njega distorzija plus mozda neki envelope shaper (da dobijes taj jachi tranzijent koji je prisutan u ovim youtube primerima)... Probaj iz 2-3 lejera i pazljivo doziraj, baci ih sve na jednu grupu pa utegni zajedno te kanale, i dobices zeljeni rezultat..
edit: taj tip bassa se najlakse izvuche iz Waldorf Microwave 1, ta sprava je jednostavno rodjena za to. Moze se i softom napraviti (nikad tako isto ka Waldorf ali blizu) ali je potrebno semi advanced znanje iz produkcije elektronske muzike (i iskustvo)... Last edited by silicon science; 02-07-2013 at 11:45 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Last edited by izba; 02-07-2013 at 03:51 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Zaboravih da ti napomenem da obavezno side chain ako ides sa basom preko kicka.. ako ne ides (drugachije programiras, ne svira bass kad je kick) onda ne moras.
I promeni kick za pochetak i nadji identichan koji je u ovim pesmama koje volish ![]() Last edited by silicon science; 02-07-2013 at 07:46 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
[QUOTE=silicon science;347919]Zaboravih da ti napomenem da obavezno side chain ako ides sa basom preko kicka.. ako ne ides (drugachije programiras, ne svira bass kad je kick) onda ne moras.
I promeni kick za pochetak i nadji identichan koji je u ovim pesmama koje volish ![]() Sve ok sada tuner mi nije radio ,hvala na info,inače uvijek radim side chain ne samo kada mi kick ide preko basa ,i često koristim ny kompresiju odnosno paralernu sa grupom,Zapravo jedino ne koristim side chain kada mi bass neide preko kicka a zvuči dinamično dovoljno ,sve zavisi od trake,za većinu stavri u muzici to je iskustvo mnogih ljudi ?to po meni rade izuzetno kreativnu muziku poput wagawaga projekt kojeg smo zvali ove godine na festival kojeg organiziramo (mala reklama) hehe,ka?u no rules puno stvari dobije? na vi?e načina,učenje iskustvo i strpljenje.?to se tiče kicka bitno je da kick bude u tonalitetu sa basom mo?e biti i mekan skroz skoro kao bass (low end) pa na njega zaljepim jo? jedan kraći kick koji mi se sviđa i smanjim ga malo te dodam jo? 4 kicka za dinamiku i onda side chaine svaki 4 ili 2 kick da rokne isto zbog dinamike ,Hvala jo? jednom za savijet.. Last edited by izba; 06-07-2013 at 04:04 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Sinteza i procesiranje kickova | R A V E N | Produkcija Elektronske Muzike | 48 | 24-08-2011 03:47 PM |
Distorzija trake | Klavijaturist | Audio Produkcija - Osnove | 5 | 08-12-2010 04:11 PM |
Snimanje bassa i gitara za novi album SOPOTa! | Tiki the Boyler | Promocija radova | 10 | 11-12-2008 12:10 AM |
Snimanje bassa | OFF | Dragan Ivanović | 28 | 06-01-2007 04:15 PM |
VA sinteza | OFF | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 8 | 14-10-2005 09:59 PM |