Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-06-2013, 01:55 PM   #1
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Default Motif xs7

Imam korektnu ponudu za potpuno nov (iako je predzadnji model) XS7, i ista me svrbi.

Volio bih da vlasnici koji su ih dublje prostudirali kazu po koju rijec (vrline/mane-sto god oce) iz prve ruke ako ih nije muka da kucaju...

Evo npr prvo pitanje koje mi pada na pamet je koji tacno ram da mu puknem zbog semplera ukoliko uspijem da iskopam te starije module?

Uzdravlje!
Old 09-06-2013, 03:21 PM   #2
fix3r
Member

Default Re: Motif xs7

Ja sam imao XS6 - isti fazon, samo je mozda klavijatura drugacija.
Obican sample-player sa max 8 layer-a semplova koje mozes da nakacis i na 2 specijalna dugmeta za "artikulaciju". Nisam nasao nesto mnogo namena za ovo. Fabricki patch-evi to koriste za par duvackih boja i to je sve. Za razliku od ES modela ne moze da se prosiri PLG kartama. Integracija sa Cubase-om bi trebala da je odlicna ali ja to nikad nisam probao.
Moje iskustvo sa tom masinom je da se kupuje iz dva razloga - 1) Motifovi klaviri i akustika su uvek bili zaista dobri (imajuci u obzir da je hardver u pitanju), narocito su klaviri popularni, i 2) Izrada je vrhunska zaista, od dugmadi i reglera do same klavijature koja je san snova. Savrsena masina za zivu svirku.

Ne secam se koju sam memoriju stavljao. Standardno dolazi prazna, tj nema sample memorije u klavijaturi. Ja sam moju prosirio na 1GB, a nezvanicno moze i na 2 (ali obzirom da se semplovi ucitavaju celi vek ko jos ima zivaca da ceka tolike semplove). Pogledaj na eBay-u, stalno su u ponudi RAM stikovi za Motife, ja mislim da sam moju narucio preko bay-a iz Slovenije.
fix3r is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2013, 07:46 PM   #3
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Hvala.

Da napomenem jos nesto posto gore nisam..

Dakle koristio sam se onako poprilicno sa ES motifom u zivotu i ako ga nisam licno posjedovao, i upoznat sam solidno sa specifikacijama cijele game motif proizvoda.. U sustini da budem iskren ne znam ni sto trazim od ovog topic-a.. Vjerovatno da izmedju redova uz pomoc vase energije prelomim dal da idem na istog i ako je motif moj omiljeni rompler od velike trojke koje sam cuo... Ili s druge strane da ga iskuliram jer i nije bas malo para u igri..

Da mi treba za live svirke ne bih se ni razmisljao puno, ali planiram da vecinu vremena stoji u studiju..

Istina, valjace mi oni njegovi fini klaviri, orkestracije, duvaci i uopste nova sprava 'te vrste', s druge strane tacno se bojim da kupim neku analogiju ne zabudalim u dalju kupovinu toga kao sa preampima i mic-ovima jer to i nije bas jeftin hobi

Pozz
Old 09-06-2013, 09:02 PM   #4
fix3r
Member

Pa sto se studija tice, ne znam... XS ima duplo veci ROM od ES-a i ima tu svacega upotrebljivog, ali ja nekako nisam nista od toga na kraju koristio za miks (ok, lazem, brass-ove sam koristio par puta jer su jako dobri i super legnu svuda). U principu svega toga ima u boljoj izvedbi u softveru (narocito svega sto je na temu analogije, to je prilicno smesno na Motifu). Jedna stvar koja mi je bila nezamenljiva kod XS-a su oni arp-ovi i fini sekvencer - gomilu temica sam napravio tako iz zezanja na klavijaturi koje sam onda preneo u DAW. Za tu "instant inspiraciju" mi je bila super, mnooogo bolja od Kurzweil-a kog sada imam.

Sve u svemu, moje iskustvo do sada je da mi ne fali Motif preterano. OSIM jedne stvari - kao master! Jednostavno je klavijatura predobra. Ako ti je do semplova sa Motifa onda mozes da pogledas i duplo jeftiniju MOX seriju koja ima celokupan engine sa XS-a. Ako ti je do same klavijature, e tu jednostavno nema zamene za synth dirke.
Old 09-06-2013, 10:18 PM   #5
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

A da li one 'beskonacne' kombinacije ARP-ova mogu da se primijene na mox seriji u full-u? Nisam bash siguran.. To mi znaci na motifu masu.

Odoh malo da izgooglam sto je sve skraceno i koliko je osakaceno tamo
Old 10-06-2013, 12:21 AM   #6
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

Rhino, a zasto onda ne pazaris xs rack i zavrsis pricu ... ?
darkstar is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2013, 08:21 AM   #7
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Koliko znam, XS rack nema sempler, ali, ajd, pošto čovek hoće da ga koristi u studiju, nije ni da će mu trebati nešto posebno.

Lično vidim tri razloga za kupovinu Motifa XS:
- ako si već imao/imaš neki Motif, pa mu ovo dodje kao prirodni "upgrade"
- ako planiraš da intezivno koristiš semplove i ARPove
- ako ti je potrebna "instant inspiracija"/nisi sklon ili nemaš vremena za detaljno programiranje

U ostalim slučajevima, mislim da postoje i bolje, a u zavisnosti od cene i jeftinije alternative.

Last edited by wladymeer; 10-06-2013 at 08:25 AM.
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2013, 08:36 AM   #8
fix3r
Member

XS rack je preskupa varijanta, zaista. Kosta koliko i Integra 7 a nije da se mogu porediti
Old 10-06-2013, 12:33 PM   #9
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Quote:
Originally Posted by darkstar View Post
Rhino, a zasto onda ne pazaris xs rack i zavrsis pricu ... ?
Zbog ponude i toga sto novi xs7 dobijam po cijeni i uslovima koji mi se svidjaju.. Tu opciju nemam za rack.. Tako da mi rack ispada skupa varijanta naspram ovoga u odnosu na opcije. Plus sto xs7 ima ok dirke (mnogo bolje nego ove koje koristim sad), i sto zelim da ga koristim kao master takodje kad mi vec moze bit .. Sempler ce mi valjat jer obozavam da se bavim tim i drugacije je nego u softveru, a planiram i DSI poly evolver rack recimo da prikacim na nju kroz neko vrijeme, dirke nece da se
bace..

E sad... Jedino ako neko od vas nema neku ponudu za Xs rack koja bi mi pomutila ovu kombinaciju, pa da razmatram ponovo
Old 10-06-2013, 12:46 PM   #10
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Quote:
Originally Posted by wladymeer View Post
Lično vidim tri razloga za kupovinu Motifa XS:
- ako si već imao/ima? neki Motif, pa mu ovo dodje kao prirodni "upgrade"
- ako planira? da intezivno koristi? semplove i ARPove
- ako ti je potrebna "instant inspiracija"/nisi sklon ili nema? vremena za detaljno programiranje

Dakle one ARPove trebam u zivotu i kanim ih koristiti bas intezivno, sempler takodje (doduse stvarno ne koliko arp-ove)...

I upravo dobrim dijelom zbog brzine / instant inspiracije ja i razmisljam o ovoj spravi.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules