|
Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav!
Moze li mi neko preporuciti koje virt. instrumente da uzmem od proizvodjaca Native Instruments, za moje potrebe snimanje pop pesme: Trebaju mi zvukovi: 1) Klavira 2) Kompletan set bubnjeva 3) Bas gitara 4) Elektricna gitara Native Instruments ima mnogo ovih modula pa me njihova glomaznost jos vise zbunjuje, a tek onda postaje pitanje kako ih iskoristiti prakticno. Razmisljam da li da uzmem nesto od ovog: Kontakt, FM8, Battery 4, Guitar rig... Kako od svega ovoga dobiti upravo samo ovaj mali skup, meni potrebnih semplova...nista mi nije jasno... mada upoznat sam sa time da se banke semplova dopunjuju posebno... ![]() Za Battery znam da sluzi za drum set, ali sam pronasao Abbey Road Drum set za koju opet ne bih znao gde bi mogao da ih ucitam (da li battery ili kontakt) ili je to stand alone vst? Ukratko, moze li me neko uputiti i dati osnovne smernice kako bih mogao da iskoristim ove module za moje potrebe. Da li postoji neki modul od ovih gore navedenih (Native Instruments), da sadrzi sve potrebne semplove za svaki instrument pojedinacno? Cisto neka ta osnovna postavka, sto sam naveo gore u post-u. Hvala na bilo kakvoj pomoci. Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
1. NI Alicia Keys Piano - odlican za pop, po "defaultu" malo tamniji, meksi zvuk ali nista sto EQ ne moze da popravi. ![]() 2. Bilo sta iz Abbey Road kolekcije. 3. Zavisi kakav zvuk zelis, ja bih preporucio Spectrasonics Trilian (nije za Kontakt, standalone je, ali odlicno radi) kao veoma univerzalan bass modul, tamo imas sve. 4. Vir2 Electri6ity uz dobar guitar sim kao sto je Amplitude 3 Quote:
![]() Za sve ovo treba ti Kontakt player, koji sluzi kao host za datoteke ovih semplova (Alicia Keys, Abbey Road drums, itd...) Jednostavno selektujes folder koji sadrzi semplove i Kontakt automatski naparvi modul za te semplove i odatle pokreces modul. Battery je zaseban VST koji sluzi kao sempler. Ukoliko zelis realni zvuk (koliko je god to moguce ili ne moguce postici "in the box") akusticnog bubnja onda Abbey Road bubnjevi za Kontakt su odlican izbor... Abbey Road bubnjevi sadrze preset profile koji su kategorisani po zanrovima (pop, rock, funk, soul, rnb, metal....) tako da u startu dobijas solidan, "nasminkan" zvuk. Last edited by DzoniPFC; 15-06-2013 at 08:32 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Hvala ti puno prijatelju...pomogao si mi puno!!! Veliki pozdrav!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
izbor instrumenta | stefdza90 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 26-06-2008 08:43 PM |
Izbor reverba.... | mandrak | Zoran Vračević - Vrač | 8 | 13-09-2006 10:28 AM |
Izbor mikrofona | cekalica | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 7 | 02-02-2006 09:42 PM |
pomos u izbor mic | Xproducer | Razno | 4 | 04-01-2006 01:16 AM |
Izbor | Solozabal | Audio Software | 11 | 16-02-2004 03:50 PM |