|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Muzika, aranžman, dinamika, prateći, detalji, sitnice... sve mi nekako dobro odrađeno. Ima li ovo smisla ili sam zreo za yumidi?
![]() Awacs, Bockie, Arthur, DaBear, OFF, ... ... ? Da li je neko od ove ekipe na rumskom: Music - S.Vukovic Lyrics - Milos Roganovic Arr - Dusan Alagic
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Ovo je znatski odrađen posao. To je ta ekipa...
Mjuz treba da dobro opraši po ozvučenjima u klubovima i to je to, tako imam utisak da je i rađeno. Dženan se neće ni proslaviti ni zaboraviti posle ove pesme, ali je aktuelan... Ja ovo vidim baš kao poslovan mjuz. Ne slušam ovo, ali mi ne smeta ako sam negde. Na radiju je ne bih skontao. Samo da nije zakukavanje i zaurlavanje. Riba na spotu je baš slatka. Dobar posao.
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
ProkDu, moram reći da ne razumem svrhu postavljanja ove teme. Ako je u pitanju neko zezanje, ironija i sl, ne vidim poentu. S druge strane, ako ti se pesma zaista dopada to jo? manje mogu da shvatim.
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Mo?e da se svidi ili ne, ali bespredmetno je raspravljati o ukusu...
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
@Znak Nije zezanje i ironija, na?alio sam se za yumidi zato ?to su neke pesme sličnog ?anra koje sam pro?le godine postavljao kasno noću
![]() Detalji. Zvi?duk, pa onda melodija na gitari koja ladno mo?e da se aran?ira sa nekim hard 'detune' sintom i da zvuči opet dobro, sint koji ide ispod melodije na gitari (kad se drugi put ponovi), pa build up pred refren. Pa refren koji cepa svom snagom. Offbeat. Pa onda ?enski prateći vokali u celoj pesmi. Padovi ispod strofa. Bass gitara isto tako 'zanatski' odsvirana. Gitara isto tako dobro aran?irana sa lepim detaljima. I ?to nisam čuo 'zakukavanje' u pesmi (jedino ?to mi 2 deo refrena liči malo na neku Crvenu Jabuku ili ne?to slično). Zato sam i iscimao konkretne ljude za mi?ljenje (pogotovu DaBear-a koji najvi?e ide u detalje, od ritmike do slogova i izbora reči). Du?an
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Ako muziku posmatramo striktno kao zanat sve je ovde i više nego korektno. Dženan je u tom svom žanru stvarno vrhunski izvođač. Dovoljno je čuti onaj njegov (valjda prvi) hit "Nikome ni reč" i već je jasno da takav pevač jednostavno mora biti uspešan. Ima glas za te stvari.
Ja sam se samo nadao da na Rumskom ipak ima više interesovanja (bar malo više nego na tom yumidi-u) za ono što je u muzici više od zanata.
And in the end, the love you take is equal to the love you make. Last edited by Znak; 02-06-2013 at 09:00 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
@Znak
Zna? kako, evo jedan link za tebe da prokomentari?e? ![]() http://www.rumski.com/forum/showthre...918#post346918
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Iako mi je kao i Znak-u ovaj zanr miljama i miljama daleko od interesovanja mora se priznati da su gitare jako kreativno odsvirane i snimljene. Jos ako mi neko potvrdi sa insajderskim informacijama da je ovo Dzenan odsvirao ima da budem ljubomoran
![]() ![]()
![]() |
#9 |
VIP Member
|
![]()
Meni ovo dobro, a i interesantno. Najvi?e mi se sviđa spoj dance ritmike (pogotovo u onoj clean gitarskoj frazi) i zvuka (naročito bubnja) koji je iz neke potpuno drugačije produkcije. Dodu?e, ne pratim ovaj ?anr pa je moguće da je taj spoj uobičajen, ali ga ja do sada nisam čuo.
Samo me nervira ?to u refrenu ona distorzija ne svira doslednu "kontru" (kao ?to radi posle u onim delovima gde ?ene pevaju "ljubavi ?to si daleko"). Kapiram da su hteli da naprave razliku između refrena i tih delova, ali su to učinili na ?tetu refrena. Em nije bilo potrebe, em bi refren bolje "radio". Pozdrav, Vasa
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Awacs, bravo za zapa?anje 'kontre' u refrenu (koliko čujem 'nedosledna kontra' prati-nagla?ava melodiju refrena pa je mo?da to razlog), a u reklami za album su uzeli deo sa 'doslednom kontrom'.
![]() Neke od pesama sa albuma koje su mi interesantne: - Divlje se divljem raduje Music; D.Brajovic Lyric; D.Brajovic Arr; D.Alagic Sigurno ćete prepoznati na koga podseća '?anrovski'... - Rođendan Music; D.Brajovic Lyric; D.Brajovic Arr; D.Alagic Ovu pesmu su trebali da ponude ZČ-u... hahahhahaha - Vreme Music; V.Bozinovic Lyric; B.Djordjevic Arr; N.Zoric/V.Bozinovic RČ to the bone.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
pomoc oko boje? hvala | matroda | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 1 | 13-12-2011 11:04 PM |
Hvala(thanks)dugme | STUDIOTON | Obavestenja | 26 | 09-02-2011 10:10 PM |
Hvala administraciji | Mogli | Predlozi i sugestije | 10 | 03-07-2005 04:40 PM |