|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Evo jednog malog uporednog testa mikrofona.....
U pitanju su 4 razlicita stereo para, postavljena na istim mestima..... bubnjar je svirao 2 take-a..... znaci u prvom prolazu su bila 2 para (bukvalno na pola cm rastojanja), a drugi take na pottpuno istim mestima - druga dva para.... Koristio sam preampe iz midas venice mixete... a postavka je vrlo ofrlje, nisam imao vremena da bubnjara mucim jos i za to...... znaci, u pitanju je neki siroki a/b, otprilike, kako mi se ucinilo da bi bilo ok, ali bez ikakvog finog podesavanja... nikakva dodatna obrada....... da napomenem jos...... u igri su 4 para koja spadaju u profi mikrofone i kao takvi se koriste.... nije dakle onaj test kome je za cilj da pokaze da je behringer bolji od neumanna, vec da cujemo i zajedno prokomentarisemo razlike u mikrofonima.... za par dana cu i objeviti koji su mikrofoni u igri http://www.sendspace.com/file/4ikhqq
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Ja ovo ne razumem..... tupite k.... tamo u temi kako napraviti niodcega overhead, a ovde kad neko uradi test i potrudi se oko svega, niko ni rec da kaze.....
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Tako i ovde - u sva četiri primera ima i soli i bibera koliko treba. Sva četiri snimka naravno zvuče odlično, a i prilično su slični.Ti reče da ovde nije bilo nikakve dodatne obrade, mada ipak to zvuči prilično obrađeno, tako da pretpostavljam da je EQ na mikseti bio pažljivo podešen. Dvojka mi je iz nekog razloga najbolja. Možda su to bili Neumann mikrofoni? A i bubnjar je pravi mag. Rođen za studijsko snimanje. Odneo bih ovo mom bubnjaru da mu zvocam "čuj kako čovek svira", ali on će onda uzvratiti sa "čuj kako čovek snima", tako da mi je bolje da mudro ćutim.
And in the end, the love you take is equal to the love you make. Last edited by Znak; 26-04-2013 at 11:30 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
hvala
![]()
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Uh bre... Kako? Bilo bi lepo da nam malo opi?e? poziciju i usmerenost mikrofona, jer ovo stvarno zvuči odlično. Bio sam ubeđen da je ?e?će obrađeno, ne samo EQ već i kompresija.
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
J..bo majku ja bih rekao da ima i reverba, salim se, bubanj jako lepo peva, i zdrave su refleksije prostorije svaka cast u svakom slucaju, kako imas tako malo bleeda od kicka?
1. mi ima jako lepog prezensa u visokima, ja to volim i verovatno bih ovaj par koristio u zavisnosti sta hocu, mada taj prezens moze da bude vrlo cesto odlika novijih hibridnih micova a i jeftinih, mada ja ne patim od toga, ako mi se svidja boli me uvo sta pise, smeo bih cak i da se opecem da kazem da je ovo neka Roda. 2 i 3 su zaista jako blizu morao bih jos dosta da slusam da se opredelim, opet u zavisnosti sta mi treba iskoristio bih ipak 1. ili 2. Mada je 2 definitivno najzdravije resenje od svih ponudjenih, dobar par, posto nije iskljuceno da bi 1. bio preostar. 4 mi se definitivno ne svidja ni malo osim ako necu bas taj efekat, zvuci mi skoro kao dinamicki. Last edited by Matya; 27-04-2013 at 01:19 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Evo kako to kod mene zvuči: https://www.dropbox.com/s/u5ilvkj8e2zoukp/OH_znak.mp3
Tu valjda ima dovoljno razloga za komentare i savete.
![]() |
#8 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=dh4m3IxzO2Y
evo prostorije u kojoj je snimano, coveka i bubnja, samo sto smo se na ovom videu zezali sa mixerom za tezgu..... takodje, vidi se i jedan par overa koji smo kasnije koristili na testu..... cak i polozaj nije bio puno drugaciji ( a trebalo bi za ozbiljno snimanje).... Samo da ohrabrim i ostale - necete se izlupati sta god da kazete, jer su sva 4 para mikrofona cesto u upotrebi za oh.....
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Daaaaaaj, reci bar za prvi par
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Test Mikrofona | Oggy | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 33 | 10-12-2013 02:13 PM |
Ozbiljniji test mikrofona... | Bockie | Audio Produkcija - Tehnike | 3 | 04-08-2011 12:38 AM |
Test studijskih mikrofona!!! | tex viler | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 14-12-2010 08:37 AM |
Test Mikrofona part 2 | Bitch | Audio Produkcija - Tehnike | 32 | 23-05-2009 09:16 AM |
Test 7 Mikrofona | Manley | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 122 | 03-05-2009 10:27 AM |