Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-02-2016, 09:21 PM   #1
djzolika
Member

Default Presonus Studio One 3.2

djzolika is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2016, 09:31 PM   #2
NIelectroy
Member

NIelectroy's Avatar

Default Re: Presonus Studio One 3.2

Stvarno su dodali par odlicnih stvari, nego jel su uspeli da ubace da mogu da se bajpasuju svi efekti ili grupa efekata?
NIelectroy is offline   Reply With Quote
Old 26-02-2016, 05:41 PM   #3
djzolika
Member

Sorry, nisam još stigao da se igram sa njim, ali navodno ima 50-tak noviteta u verziji 3.2.

http://studioone.presonus.com/whats-new
djzolika is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2016, 11:54 AM   #4
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Presonus stvarno ubacuje odlicne stvari... Jedino sto meni licno fali, ovako sada kad ga gledam je to sto je horizontalni scroll mnogo brate spor. Ili gore na ruler da se mrda na levo desno, pri tom uvek mozes slucajno da zumiras umesto da skrolujes, ili shift+wheelscroll sto je uzasno sporo... Ja mnogo sitnog editinga radim, mnogo mi je to spor nacin rada, mnogo sam navikao na hand tool na srednjem kliku u Cubase-u, tako sam i Reaper podesio.
Jan is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2016, 10:49 PM   #5
tajna92
Member

tajna92's Avatar

http://youtu.be/4hoV1v1WjM0

Obrati paznju od 3:25
tajna92 is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2016, 11:51 PM   #6
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by tajna92 View Post
http://youtu.be/4hoV1v1WjM0

Obrati paznju od 3:25

A jeste, gledao sam vec ovaj video ceo, al opet moram da kliknem neku kombinaciju dugmeta, pa da selektujem, da bih zumirao deo, pa opet kombinaciju dugmeta pa da selektujem da odzumiram i tako u krug... Svuda gubim po sekund, sekund i po, nije brzo kao middle click i pomeris se desno-levo gde hoces u momentu, kad bih ti pokazao jasno bi ti bilo koliko je to usporavanje... nema za dzabe Photoshop tu funkciju...

Cak i ovako gledajuci ponovo, opsti utisak mi je da je to sto on radi sporo.

Drugar jedan koji se kune u Pro Tools i editing u njemu jer vec dugo radi u njemu, kad je video kako se krecem i kako editujem u Reaperu samo je rekao "Ti bi bio lud kad bi menjao ovaj nacin koji imas za bilo koji drugi. Ja ti garantujem u PT-u to tako brzo ne mozes da radis"

Primera radi u Studio One, time stretch radis drzeci alt i "razvlaceci" audio, ali mozes samo s leva na desno, u Reaperu mozes u oba pravca i mnogo nekako ide vise smooth. Ako sam posle skoro 15 godina rada u Cubase-u bio jezivo brz, Reaper mi je dao dodatnu dimenziju brzine sto se editinga tice.

Dok ja kliknem CTRL+ALT i selektujem pa obradim pa opet kliknem CTRL+ALT da se odzumiram pa ako mi na ekranu nije deo koji mi treba, pa moram da povucem ruler da dodjem do njega da ga opet zumiram, ja u Reaperu izeditovah vec tonu stvari...

Last edited by Jan; 01-03-2016 at 11:55 PM.
Old 02-03-2016, 12:04 AM   #7
tajna92
Member

tajna92's Avatar

Pa dobro, ti onda radi u Reaperu i dalje i resen problem.
Ova tema je o S1, ako se ne varam
Old 02-03-2016, 12:17 AM   #8
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by tajna92 View Post
Pa dobro, ti onda radi u Reaperu i dalje i resen problem.
Ova tema je o S1, ako se ne varam
Sta je ovo, kakva autokratija ovde pocela da vlada, ne vole ljudi nikakav predlog, konstruktivni, da se da wtf... Dok sam na temi o Reaper-u kritikovao neke stvari u korist S1 maltene sam dobijao odgovor "Ti radi u S1 i resen problem"... Forum je za diskusiju, al izgleda da polako gubi smisao pisati bilo sta. Nisam ja jedini koji trazi da se u S1 poboljsa horizontalni skrol. I ne radim u S1 niti ga koristim, s vremena na vreme ga testiram da vidim sta se promenilo jer mi se filozofija programa svidja ali su mi neke stvari falile (lista stvari koja mi je falila se smanjila sa ovim update-om).
Old 02-03-2016, 02:23 AM   #9
tajna92
Member

tajna92's Avatar

Default Presonus Studio One 3.2

Nismo se razumeli, nemam nista protiv bilo kakvih predloga ali ako je tema Studio One 3.2 mislio sam da se drzimo toga a ne da mic po mic skrecemo na Reaper, pa ce neko drugi na Cubase ili Logic, ProTools itd...

Meni licno ne smeta tvoj post i nisam mislio nista lose kad sam rekao da ostanes na Reaperu. Mislio sam, posto ti nacin rada u njemu odgovara, da ti nedostaci tih opcija u S1 nece smetati...

Nista autokratija, nista ovo-ono

Peace!
Old 07-03-2016, 10:41 AM   #10
idvi
Senior Member

idvi's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Sta je ovo, kakva autokratija ovde pocela da vlada, ne vole ljudi nikakav predlog, konstruktivni, da se da wtf... Dok sam na temi o Reaper-u kritikovao neke stvari u korist S1 maltene sam dobijao odgovor "Ti radi u S1 i resen problem"... Forum je za diskusiju, al izgleda da polako gubi smisao pisati bilo sta. Nisam ja jedini koji trazi da se u S1 poboljsa horizontalni skrol. I ne radim u S1 niti ga koristim, s vremena na vreme ga testiram da vidim sta se promenilo jer mi se filozofija programa svidja ali su mi neke stvari falile (lista stvari koja mi je falila se smanjila sa ovim update-om).

Last edited by idvi; 07-03-2016 at 05:41 PM.
idvi is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules