|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav!
Da li mi mozete preporuciti neke od najpotrebnijih plugin-ova i efekata, za obradu glasa...tipa de-esser, limitere... koristim Cubase 7 elements, pa bih vas zamolio da mi preporucite neke koje mogu koristiti zajedno sa njim, ili cak bih vas zamolio da mi bar navedete koje sve plugin-ove trebam da bih ovaj posao uradio kako treba? Hvala unapred puno! Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
Od de-essera koje sam probao ubedljivo najtransparentniji i najpametniji je FabFilter Pro-DS, ali ipak i dalje često koristim Waves DeEsser i Waves RDeEsser (transparentnost nije ba? uvek po?eljna).
Kompresori i EQ-i su stvar ličnog ukusa, tu zaista mora? da proba? sve čega se dočepa? jer nekad legne jedan, nekad neki drugi. Moj prvi izbor kompresora je Stillwell Rocket, i ne samo za glas. EQ? Lično mislim da su oni koji dolaze uz sam DAW često sasvim dovoljni. Ako si na početku, a reklo bi se da jesi, kreni od onih alatki koje su već ugrađene u Cubase (ne znam ?ta sve ima u Elements verziji), čisto da bi ukapirao princip rada sa EQ-om (izbor frekvencija, kad dodavati, kad oduzimati, Q-faktor, trt-mrt) i kompresorom (Threshold, Ratio, Attack, Release), pa onda isprobavaj sve drugo ?to ti dođe pod ruku. Svi pluginovi danas dobro rade, a nijanse među njima mora? da otkrije? kroz čačkanje. Pozdrav, Vasa
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Hvala pokusacu sa ovim, pa cu napisati neki post kako sve to ide
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Vi?ekanalno trigerovanje snimljenog bubnja | analog | Audio Produkcija - Tehnike | 13 | 05-01-2012 12:00 AM |
Backup snimljenog materijala | marcos | Pravna Pitanja | 6 | 17-03-2010 02:50 AM |
Tutorial za obradu midi-a u Fl-u? | Ivano123 | Tutorijali | 14 | 09-09-2008 11:32 AM |
Razdvajanje glasa i muzike | dexyco | Audio Software | 26 | 21-05-2007 08:05 PM |
Promena glasa bez deformacije | Igor | Audio Software | 11 | 01-12-2003 03:50 PM |