Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 30-04-2014, 11:49 AM   #1
NewProducer
Junior Member

Default PlugIn-ovi za obradu snimljenog glasa, De-esseri itd

Pozdrav!

Da li mi mozete preporuciti neke od najpotrebnijih plugin-ova i efekata, za obradu glasa...tipa de-esser, limitere... koristim Cubase 7 elements, pa bih vas zamolio da mi preporucite neke koje mogu koristiti zajedno sa njim, ili cak bih vas zamolio da mi bar navedete koje sve plugin-ove trebam da bih ovaj posao uradio kako treba?

Hvala unapred puno!

Pozdrav!
NewProducer is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2014, 12:33 PM   #2
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: PlugIn-ovi za obradu snimljenog glasa, De-esseri itd

Od de-essera koje sam probao ubedljivo najtransparentniji i najpametniji je FabFilter Pro-DS, ali ipak i dalje često koristim Waves DeEsser i Waves RDeEsser (transparentnost nije ba? uvek po?eljna).

Kompresori i EQ-i su stvar ličnog ukusa, tu zaista mora? da proba? sve čega se dočepa? jer nekad legne jedan, nekad neki drugi. Moj prvi izbor kompresora je Stillwell Rocket, i ne samo za glas. EQ? Lično mislim da su oni koji dolaze uz sam DAW često sasvim dovoljni.

Ako si na početku, a reklo bi se da jesi, kreni od onih alatki koje su već ugrađene u Cubase (ne znam ?ta sve ima u Elements verziji), čisto da bi ukapirao princip rada sa EQ-om (izbor frekvencija, kad dodavati, kad oduzimati, Q-faktor, trt-mrt) i kompresorom (Threshold, Ratio, Attack, Release), pa onda isprobavaj sve drugo ?to ti dođe pod ruku.

Svi pluginovi danas dobro rade, a nijanse među njima mora? da otkrije? kroz čačkanje.

Pozdrav,

Vasa
Old 01-05-2014, 12:45 AM   #3
NewProducer
Junior Member

Default Re: PlugIn-ovi za obradu snimljenog glasa, De-esseri itd

Hvala pokusacu sa ovim, pa cu napisati neki post kako sve to ide Hvala jos jedanput.
NewProducer is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules