|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Dragi svi. Kao midi klavijaturu koristim Oxygene 8v2, a kao softver za snimanje u kojem otvaram razne vst synthove - Cubase.
Primjetio sam da su neki fejderi i gumbi na klavijeturi unaprijed usklađeni sa vst-om,međutim većina nije. Kad sam prokljuvio kako ih uskladiti, pomoću generic remote-a, u Cubase-u sam nai?ao na problem. Naime, kad podesim midi in i out,te kad moram stisnuti tipku "Learn" i okrenuti bilo koji od gumbića na svojoj midi klavijaturi (čime ga program automatski prepozna i promijeni mu "adressu") ne de?ava se ni?ta. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Midi mapiranje u Cubase-u po meni nije pretjerano intuitivno. Laičkim jezikom ću probati. Sjećam se da sam za svaku kontrolu morao štimati u Generic Remote-u i podešavanja u gornoj listi i u donjoj i da su podešavanja u koloni "Flags" bitna. Ja sam gledao video tutorijale na YouTubu jer sam prije toga mapirao u Reasonu (gdje je ekstra jednostavno) i u Ableton-u, za koji imam APC, znači plug and play. Probaj i ti sa YT-om.Na primjer:
https://www.youtube.com/watch?v=cMGJGRN_jL4 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Ja sam imao slichan problem koristim oxigen 49,taster learn morash pritisnuti par puta.iskreno meni cubas nije mogao nishta da zapamti mapiram 10knobova i on to jednostavno zaboravi.slichan problem i nuendo i sx,dok ableton druga prica..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
probaj neki drugi DAW, čisto da vidiš da li je problem u kontroleru ili Cubaseu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Cubase 5,1 midi problem | pekilik | Audio Software | 5 | 16-01-2013 11:01 AM |
MIDI problem Roland MC303-CUbase 5 | Yacky | Audio Software | 3 | 05-06-2012 07:09 PM |
Cubase midi problem | Preeview | Audio Software | 4 | 29-04-2010 07:13 PM |
Ako imate problem sa audio&MIDI sinhronizacijom u Cubase | Digital Cave | Audio Software | 9 | 10-03-2008 10:23 AM |
MIDI Problem CUBASE SX3 PA1x | mozart554 | Computer Hardware | 0 | 07-02-2007 04:22 AM |