|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Procesor Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2,40 GHz
RAM 4,00 GB 32 bit win 7 nuendo 4 Dakle prvi put kad sam instalirao 7-icu, radilo je sve kao sat...toliko je dobro radilo da nisam formatirao i dizao nove win odprilike 4 godine, međutim do?lo je vrijeme jer mi je pocelo sve ?tekat kad radim u nuendu kao da nema dosta procesorske snage....i formatirao sam sve i stavio sam novu istu tu instalaciju, iste plugove i isto sve...I dalje ?teka i dalje kao da nema dosta snage...ali pona?a se dosta neuroticno....npr...sa brdom plugova performans (f12 u nuendu) je na jedno 25 posto) ukljucim Wavesov neki plug malo jaci i penje se performans na 60 pa 70 pa na 80, 90 i pocne krckat...i krckaju mi stari projekti koje sam radio bez problema ???? u cemu bi mogao biti problem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
da...jedina razlika je u tome da sad koristim Maudio project mix preko firewirea samo kao kontroler....da li mo?e biti u tome problem???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
Izvinjavam se ako lupetam, ali probaj da čačka? Sync Source postavke na Project Mix-u (In/Ext), a i u Nuendu.
Pozdrav, Vasa
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Slican problem sam imao pre par nedelja kao da komp nije imao dovoljno snage,ja sam moj problem reshio tako sto sam raskacio kuciste i kompresorom ocistio napajanje i procesor,nakon toga problemi su nestali..pozeljno je i pastu ispod procesora zameniti isti su simptomi..aj
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Administrator
|
![]()
Ako nije vec ovo sto spominje awacs i TVirus, onda gledaj da iskljucis u biosu speedstep, kao i da updateujes drajvere za graficku (ukoliko imas problem samo sa wavesom, ponekad to zna biti problem).
Poz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
M-audio mi nije audio interfejs vec samo kontroler, audio interfejs je focusrite LS56...A vidi?...pra?ina bi mogla bit problem, jer nisam dosta dugo cistio a pra?ine iiimaaaam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
da...za graficku dobro govori?, jer oni drajveri koje je digao win 7 nisu bili dobri i nuendo je radio neglatko (graficki) dok nisam updejtao graficku, onda je teklo glatko...ali me cudi kako nisam mogao pokrenuti cd sa driverima za maticnu, jer mi je javio da ne podr?ava ovaj sustav..ali sam i?ao po device manageru i sve je up to date...pra?ina mi za sad ima najvi?e smisla, jer ka?em..nije samo sa wavesom...npr upalim nuendo sa svim plugovima koje koristim u projektu
i metar pokazuje nekih 45-50 posto...i sam od sebe nakon nekog vremena pocne skakutat preko sto i onda skroz pređe 100 i gotovo.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#9 |
Administrator
|
![]()
Ako ti javlja neki overtemperature problem, onda ti najvjerovatnije cpu obara takt, jer se ne hladi adekvatno (sto je manje vjerovatno, posto bi cpu morao da bude na preko 90 stepeni).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
Hvala svima....Pra?ina, nisam ga za sad ni ispuhao kako treba...samo sam malo usisao procesor...radi ko sat
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
nakon duge su?e, sti?e minimoogov stari ratni drug.. | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 15 | 20-09-2010 11:09 PM |
Spu?tate li dasku nakon mokrenja? (anketa) | idekius | Pricaonica | 22 | 18-09-2009 11:35 PM |
I nakon Gary Moore-a, Coldplay? :) | MUzzY | Razno | 2 | 27-01-2009 05:09 PM |
Za?to Rumski ?teka??? | OFF | Predlozi i sugestije | 22 | 15-02-2006 01:01 PM |