|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Da li se neko susretao sa ovim relativno novim interface-om a tako i sa problemom puckanja i sustanja za vreme reprodukcije audio programa!?
Iako je sve instalirano po uputstvima, javlja se taj problem vrlo ucestano, a nisam nasao resenje niti mi iz support-a Alesis iko odgovara na pitanje! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Probaj detaljnije opisati koji daw, koji pc, koja rezolucija ( kHz ) ....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Obično se to javlja zbog latencije. Mora? rasteretiti komp, i povećati vreme latencije u options/preferences/settings drivera...
![]()
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Da nisam to vec probao 10 puta ne bih ni pitao!
![]() Problem se javlja povremeno sa vrlo jakim sustanjem i pucanjem. Dakle pustanjem muzike iz "Jet-Audio" recimo, 15-ak minuta sve radi OK, ali u jednom trenutku krene sa shushtanjem, koje prekinem tako sto izbodem i ponovo ubodem spravu i tako u krug! U pitanju je laptop HP6735s! Jako su shturi i driveri i manual, i infilitriraju se u "Sound" u Control Panelu, sa vrlo malo opcija! Cela sprava se inace oslanja na ASIO4ALL drivere, a ostalo je plug n play! A sve je podeseno po uputstvu u prilogu! Koliko vidim na internetu mnogi imaju taj problem, a niko jos resenje! Alesis i dalje ne odgovara! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
....nije resenje problema, ali ces bar moci da slusas muziku dok se Akai ekipa ne prizove pameti sa driverima. Nadji besplatni Traktor Player i podesi da sve ide preko ASIO drivera.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Cao, znam da je stara tema .. ali evo resenja za buduce korisnike..
Ja imao problema sa pucketanjem a i sa tzv. white noise prepadima na svaki cas.. Stvar je u tome da sto imas jacu konfiguraciju to ASIO bolje radi za usb interfejse ![]() Jednostavno. Moja : amd phenom x4 955 (dzabaluk, zavrsava svaki posao) 4 giga ddr3 (1500 din !!!) x64 OS po izboru ! Memorija i OS nisu pravilo .. sada vec imam 8gb sve isto na burazovom kompu sljaka i sa 1,5 gb.. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Alesis M1 Active MK2 problem | codar | Monitoring | 9 | 03-04-2012 09:43 AM |
Alesis iO2 Express | Korg78 | Monitoring | 1 | 31-01-2011 03:15 AM |
Alesis MasterControl... problem | Strale | Computer Hardware | 5 | 01-01-2010 04:14 PM |
Matichna plocha PCI/PCI express problem | HeatMan | Computer Hardware | 15 | 27-01-2007 02:38 PM |