Go Back   Rumski Forum > Muzika/Glazba > Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere...

Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 23-12-2012, 06:51 PM   #1
VukP
Moderator

VukP's Avatar

Default Eksperimentalni kurs gitare

Tra?i se dobrovoljac za eksperimentalni sistem učenja gitare. Časove bih dr?ao besplatno, nekoliko puta u toku nedelje, u Beogradu. Nije neophodan visok nivo vladanja instrumentom, ali je po?eljno da ne bude apsolutni početnik u pitanju. Zainteresovani mogu da mi se jave putem pm ili mailom na vukpardjovski@yahoo.com.

Po?eljno bi bilo da mail sadr?i podatke o kandidatu i snimak - nebitnog kvaliteta. Podrazumeva se, ali nema razloga da ne naglasim, da očekujem posvećene i maksimalno zainteresovane kandidate, spremne na par meseci intenzivnog rada i sa dovoljno vremena za prela?enje gradiva kursa.

Sam kurs je izuzetno detaljan i bavi se re?avanjem problema "napadima" iz različitih uglova. Podeljen je na segmente koji se bave tehničkim problemima, improvizacijom, razvojem sluha, ritma i drugih muzičkih sposobnosti.

Toliko od mene. Svi zainteresovani su dobrodo?li.
VukP is offline   Reply With Quote
Old 26-12-2012, 03:10 PM   #2
Khan
Moderator

Khan's Avatar

Default Re: Eksperimentalni kurs gitare

Inicijativa za svaku pohvalu! Bravo!
Khan is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2013, 04:26 PM   #3
nikolaivanic
Senior Member

jel u pitanju akusticna ili elektricna gitara? kako ide sa prijavama?
nikolaivanic is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2013, 08:24 PM   #4
VukP
Moderator

VukP's Avatar

U pitanju je "opšta" gitara. Prijavilo se 30-ak ljudi, uglavnom onih koji su videli oglas na FB - niko od kandidata nije sa foruma, koliko znam. Odabrao sam jednog momka i počeli smo sa radom pre dva dana.

P.S. Kad kažem "opšta" mislim na to da fokus nije stirktno ni na električnoj ni na akustičnoj gitari. Sistem je baziran na paralelnom razvijanju raznih "disciplina" - motorike, koordinacije, osnovnih i posebnih tehnika, ritma, kontrole, artikulacije, teorije i primene u praksi, improvizacije i drugih. Svaka od disciplina je podeljna na veći broj nivoa, sa tendencijom da se - bar do izvesne mere - iznivelišu nivoi u različitim kategorijama.

Last edited by VukP; 09-01-2013 at 08:38 PM. Reason: Dodatno objašnjenje
Old 09-01-2013, 09:33 PM   #5
nikolaivanic
Senior Member

moze neki video na tube da se stavi, da vidimo malo?.. mene interesuje a mislim da inventivni pristup instrumentima, uopste tonu i izrazu kao i kompoziciji ovde kaska...
nikolaivanic is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2013, 10:10 PM   #6
VukP
Moderator

VukP's Avatar

Postaviću sigurno neki "pre & posle" video. Samo, bukvalno smo imali jedan čas za sada pa je rano da prognoziram kada će to biti. Verovatno, tek za mesec-dva.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules