Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-07-2012, 03:55 AM   #1
quake2
Banned

Default Audient ASP 008

Stalno nailazim na pohvale ovog osmokanalnog preampa,a cena je vise nego zanimljiva,pa me zanima...dali su pohvale sa opsteg gledista ili u okviru cene?

Iako sam rackirao deset kanala sa DR mixete i presao na sabirnicu i bla,bla....opet mi je sve to preglomazno i hteo bih da smanjim gabarite a zadrzim dosadasnji kvalitet usnimka i usput imam sve balansirano (DR nije na izlazu).Znaci,rackirani preampi u penziju a mali audient za snimanje tomova,kick-a i za room majkove.Mislim da je cika Deja snimao neki bubanj sa ovim,iako je cini mi se, na raspolaganju imao i drugu artiljeriju pa bi mi znacilo da napise koju....a mogu i ostali koji su probali.Jeste vrucina i dosadno, ali cete uciniti jedno dobro delo.
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 22-07-2012, 12:20 PM   #2
quake2
Banned

Default Re: Audient ASP 008

Niko nije probao 008?
Old 22-07-2012, 01:57 PM   #3
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

I ja sam se zagrejao za njega, gde god sam nasao komentare svi do jednog su bili pozitivni ( neki u superlativu neki odmereni).
Sve se svodi na to da odnos cena i kvalitet ( misli se na preampe i AD) je vise nego dobra, sta vise AD je po nekima u gornjoj srednjoj klasi tipa RME i sl. a preampi isto tako.
Imam osecaj da je to stvarno best buy
Old 23-07-2012, 02:57 AM   #4
quake2
Banned

E kad bi mi to Matori mogli malo da probamo...nego ga izgleda niko u blizini nema.Kontam da je u kutiji premalo prostora da bi se smestilo osam hi end preampa za vokale npm,....ali za bubanj je moguce da su potrefili ok kombinaciju......Evo sada vidim da ga cika Spider ima ali je verovatno negde na odmoru cim se ne javlja....
Old 24-08-2012, 06:41 PM   #5
spidermusic
Senior Member

spidermusic's Avatar

Ima, ima, lepo to radi. Ko zeli moze da se javi, dodje, vidi i cuje. Uzgred, bila je i diskusija Audient ASP 008 ili Mackie 800R. Mozda se i to da procitati.
Old 25-08-2012, 09:46 PM   #6
Reinhardt
Pro Member

Reinhardt's Avatar

Quote:
Originally Posted by quake2 View Post
Stalno nailazim na pohvale ovog osmokanalnog preampa,a cena je vise nego zanimljiva,pa me zanima...dali su pohvale sa opsteg gledista ili u okviru cene?

Iako sam rackirao deset kanala sa DR mixete i presao na sabirnicu i bla,bla....opet mi je sve to preglomazno i hteo bih da smanjim gabarite a zadrzim dosadasnji kvalitet usnimka i usput imam sve balansirano (DR nije na izlazu).Znaci,rackirani preampi u penziju a mali audient za snimanje tomova,kick-a i za room majkove.Mislim da je cika Deja snimao neki bubanj sa ovim,iako je cini mi se, na raspolaganju imao i drugu artiljeriju pa bi mi znacilo da napise koju....a mogu i ostali koji su probali.Jeste vrucina i dosadno, ali cete uciniti jedno dobro delo.

Radim s njim preko 2 god. i čini mi se da tu nema neke filozofije;
Ako ti treba pro?irenje setupa, vi?e kanala, uporabivost, dobar sound, mali gabariti.. odlična sprava!

Nisam ga uspoređivao sa konkurencijom (8ch pre),
ali čini mi se da su preampovi odlični; čisti, a ne sterilni.
Često back vokale snimam sa njime i nevjerovatno kako vole različite tipove mikrofona.

Jedina zamjerka je manjak PAD-a na ostalih 6 kanala (prva 2 imaju) pa
drum tracking zna biti malko tricky.. al' tu pod ruku odlično dolazi igrati se sa različitom ulaznom impedancom .

Da.. jo? jedna zamjerka: manjak WC OUT-a!
(zajebano ga postaviti u setup bez master clocka)

Inače, korektna sprava, vrijedi tih novaca, IMHO
Old 25-08-2012, 11:05 PM   #7
quake2
Banned

Hvala puno na odgovorima.008-icu ne bih uzimao u kompletu sa konvertorima pa mi je ok sto nema WC.Inace,vidim da nisam bas najjasnije postavio pitanje iako sam dobio korisne odgovore,pa zato jos malo da pojasnim sta me konkretno zanima.Na trenutak sam stekao utisak citajuci svuda razne komentare o ovoj spravi da ona bez obzira na cenovni rang pri usnimavanju bubnja moze da bude nekome "po ukusu" isto toliko kao i neki hi-end preampi???.......desavalo se i ranije da jeftiniji preampi lepse lezu sa snimanje nekih stvari pa mi je ta prica stoga i zanimljiva.Tako da,nemam polemiku dali da u datom cenovnom rangu kupim Audient ili nesto drugo,recimo da kesh nije problem.....vec imam polemiku dali da kupujem jos hi-end preampa ili je vec sam Audient kada je u pitanju snimanje bubnja hi-end?.Naravno da su ukusi tu bitan faktor ali eto....to me i zanima....sta biste pre stavili na tomove,Audient ili MCI npm.???....nailazio sam na odgovore "Audient",pa me to i nateralo da ga uzmem u obzir.Jel u pitanju neka zvaka ili stvarno tako dobro radi na bubnju???
Old 25-08-2012, 11:11 PM   #8
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Audienta nisam slusao, ali ono sto mi se jako dopalo za bubanj je 8kanalni ATI..... vidjao sam da se jedan muvao po oglasima, malo skuplje od ASP, ali meni se taj zvuk bas dopao..... brzo, najbrze

ovaj

http://www.mercenary.com/ati-8mx2.html
Old 26-08-2012, 12:13 AM   #9
quake2
Banned

Ahaa,zanimljivo je i to,hvala puno za link...nek ima i 80% toga sto mi se svidjalo kod MCI i bio bih na konju,ne mogu vise da rackiram stare preampe,dojadilo.Headroom?neka farbica?
Old 26-08-2012, 12:36 AM   #10
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by quake2 View Post
Ahaa,zanimljivo je i to,hvala puno za link...nek ima i 80% toga sto mi se svidjalo kod MCI i bio bih na konju,ne mogu vise da rackiram stare preampe,dojadilo.Headroom?neka farbica?
ovo meni vise vuce na onaj amerikanski fazon, ala API (oni su valjda i deo istog)....
Vidi i kod Bogija na testovima, negde se provlacio ovaj ATI...... kad su probali preampe

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules