Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 23-11-2012, 05:42 PM   #1
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Default Line Out - CYNICISM

... posle nekog vremena, evo i free izdanja na MTV sajtu:

http://mtv.rs/downloads/mtv-download-line-out-cynicism

Topla preporuka za slusanje, interesantan bend

...snimano na Studer A827, rec and produced by me. Any comments, kritike, vrlo dobrodosli

njoy

Last edited by Bitch; 23-11-2012 at 05:52 PM.
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2012, 07:14 PM   #2
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Line Out - CYNICISM

Jako čudna stereofonija Sve mi deluje stra?no usko (maltene mono), osim prostora i padova koji su u protivfazi Prvo sam mislio da mi se ne?to poje*alo u matorom pojačalu preko kog slu?am, ali i na slu?kama ista stvar... Dodu?e, stigao sam da čujem samo prve dve pesme...

Pozdrav,

Vasa
Old 23-11-2012, 08:19 PM   #3
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

? ... bas cu da pogledam, vidis, ja ni nisam skinuo ZIP fajl za mp3 sajta, da proverim da li je sve OK, sad cu da vidim.... tnx
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2012, 08:44 PM   #4
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Zanimljivo, vidi se da je dosta rada utro?eno...
Engleski izgovor je lo?, tipično za srpske grupe koje snimaju za strano tr?i?te, reči kao "bikouz", itd.

Inače, kad je već Vasa pomenuo stereo sliku, upravo ovih dana radim na nekim snimcima gde je bubanj snimljen bez posebnog mikrofona za hi-hat i tu mi jako smeta ?to se u overhedima ta kontra čuje skoro podjednako, tako da mi je problem da je pomerim desno (Stiv Albini bi verovatno insistirao da to bude levo, ali svejedno). To mi se ne sviđa, tako da ću ubuduće obavezno koristiti close miking na hi-hatu. U ovim snimcima Line Out-a sve činele su 100% na centru. Namerno, pretpostvavljam?
Old 23-11-2012, 09:45 PM   #5
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Zanimljivo je to u danasnje doba - svi slusamo jer je "kick mas'an, snare punchy, hihats mono, itd"...hocu da kazem da previse slusamo tehnicke detalje, a niko maltene ne obraca paznju na mjuz vise

Da li je prekompresovano, premasterovano, itd.

Ne znam, iako se time bavim licno, primecujem da vise ne slusamo muziku normalno

Ne zamerite...
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2012, 10:23 PM   #6
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by Everbeatz View Post
Zanimljivo je to u danasnje doba - svi slusamo jer je "kick mas'an, snare punchy, hihats mono, itd"...hocu da kazem da previse slusamo tehnicke detalje, a niko maltene ne obraca paznju na mjuz vise

Da li je prekompresovano, premasterovano, itd.

Ne znam, iako se time bavim licno, primecujem da vise ne slusamo muziku normalno

Ne zamerite...
Ko je za to kriv, oni ?to slu?aju ili oni ?to komponuju... Mislim ovi drugi, jer u većini slučajeva kad apstrahuje? tehničke detalje ne ostane (skoro) ni?ta.
Old 24-11-2012, 01:22 PM   #7
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Everbeatz View Post

Ne zamerite...
?to bih ti zamerao kad si u pravu? Al jebiga, da smo normalni ne bismo ni kuckali ovde

Ja ne mogu da ubedim svoju ?enu da ode kod autoelektričara da joj pove?e zvučnike kako treba, po?to ih je limar posle krpljenja i farbanja auta povezao "nekako" (a zadnji desni nije uop?te povezao ). Meni se glava okreće ko u "Isterivaču đavola" kad uđem u auto, a njoj sve kul... E, to je normalna osoba, a ja sam duplo nenormalan po?to niti imam vozačku dozvolu niti umem da vozim

E, da probam da budem normalan: i pored toga ?to miks smatram čudnim ipak mi je jutros u glavi zujalo "cynicism, cynicism make(s) me blind" (ako sam uop?te dobro razumeo ), a to nije bilo poslednje ?to sam sinoć čuo. Dakle, nije lo?e!

Sad, to ?to ka?e Znak, taj engleski... pečalba, ?ta će?, mora se Uostalom (kao ?to sam jednom davno ovde rekao) - ko je kriv anglofoncima ?to su re?ili da izvr?e jezičko porobljavanje cele planete. Sad nek kusaju ?ta su zapr?ili

Meni vi?e smeta to ?to pevanje deluje kao "htela bih ovako da pevam", a ne "ovako ja pevam". Nisam ba? objasnio, ali mo?da neko i razume...

Ali ceo fazon je skroz OK i čuje se trud. I ne bih promenio stanicu ili sti?ao radio kad naiđe ne?to od ovoga, a to inače često radim

Pozdrav,

Vasa
Old 24-11-2012, 02:12 PM   #8
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Hej Mr.Vaso, nije mi bila namera da ikog 'gadjam' tim mojim komentom - tebe ionako previse cenim da bi uopste osporavao tvoja misljenja - sto tehnicka, sto umetnicko-kreativna.
Naravno, nemam nista ni protiv mr.Znaka...

Opaska je bila krajnje generalna..

Verovatno previse s***m, da mi i mr.Buzge ne zameri u njegovom threadu. Ja sam ovo ovlas preslusao, Spira mi je skrenuo paznju na njegov rmx i to sam bio pohvalio jer volim njegove radove.

Preslusacu jos malo, pa javljam utiske - na prvu loptu mi nije lose...stavise

Buzge, keep up the great work my man!
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 24-11-2012, 05:13 PM   #9
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Ajoj, pa naravno da to nisam do?iveo kao bilo kakvo "gađanje", kao ?to ne očekujem da Buzge do?ivi moje pisanje kao gađanje. Kapiram da diskutujemo.

Pozdrav,

Vasa
Old 24-11-2012, 08:42 PM   #10
mikron
Member

Meni je ovo najbolje ikad sto sam cuo od domace produkcije. Tacno se cuje ta traka.
mikron is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
buzge, cynicism, line out, mtv

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules