|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Nemam iskustva, ali uzeh jedan I7 sa 16 gB rama, sve to dobro radi, jedino mi cudno kad ucitavam pesmu (Cubase 5) sa recimo 10 gB rama (2 kontakta, i tome slicno) i ponesto snimljenog audio materijala, dosta dugo ucitava recimo 5 minuta a mozda i duze,-ono sto je u ramu, song se otvori, ali ucitavanje u ram traje. Ako ga startujem dok on ucitava sve te semplove, oce da secne i to se cuje. Kad zavrsi ucitavanje sve nadalje je odlicno. . Test na win 7 sistema je odlican, znaci da nema nekih problema. O cemu se tu radi posto nemam iskustva.
Win 7 OS 64 Cubase 5 32 bitni KOntakt poslednja verzija Jbridge Last edited by Braca; 31-10-2012 at 08:35 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Slicna situacija i kod mene, to jBridge "zeza" dok ucitava.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
mora hard disk da "istera" sve te semplove... ništa nenormalno, treba samo biti strpljiv.. moraš jednom da pustiš da istera stvar do kraja da "skapira" koji samples su used, posle sve radi savršeno
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Superoperater
|
![]()
Jeste da hardu treba malo da napuni tih 10gb, ali je tu i jbridge takođe faktor da se vreme učitavanja otegne u nedogled. Vreme učitavanja bude nerealno veliko. Lek - legalni jb 1.5
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
imao sam takav problem, instalirao nekakav intel driver i prebacivanje s harda na hard pa tako i učitavanje cubasea se dratično ubrzalo. Problem je ?to ne znam o kakvom i kojem je driveru riječ.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Trenutno besplatan 3d software...ne jo? dugo | alek019 | Razno | 0 | 05-04-2012 04:36 PM |
Koliko dugo mixate? | Arthur | Audio Produkcija - Tehnike | 86 | 23-10-2009 11:49 PM |
Zasto bas mi :( ??? | korenjak | Razno | 1 | 19-11-2007 07:54 PM |
Zasto volim Kawai K4 :))) | Daemian | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 8 | 19-10-2007 09:10 AM |
koliko para toliko i muzike?! | balthazaar | Zoran Vračević - Vrač | 9 | 18-09-2006 10:12 AM |