Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-10-2012, 10:06 PM   #1
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

Default cubase sempler za 1 wav brzo?

jbt sad kad nesto pimetim, pa nemam ni jednog semplera za brzo dejstvo!! pod tim smatram nesto nalik onom gde cubase kasni 1000 godina u FryLoops.. imas levo paletu, nadjes neki wav udarac kick ili synth i samo prevuces u projekat on napravi celi synth sa svim mogucim opcijama,, razbacan sa pitch na sve note.

sad hteo neki projekat radit samo od 20 wav udaraca ,, ima tu i synth ,loop i drum , a nemam u sta ubacit tako brzo i jednostvano,, kontakt zaobidjite, treba mi nesto nalik onom, brzo, po mogucnosti legato portamento,. realise atack. i ne mora layery bit, samo pojedinacni udarci dosta,

ima dosta semplera al sam citaju formate , ne daju prevuc wav u sebe.

sta savetujete.

21 vek cubasu u k. zaosto. a najlaksi mi za radit.
nit on ima svoju opciju prevuci wav da ti napravim od tog udarca sinth ne drum VST3, nego sinth.
branoy is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2012, 09:10 AM   #2
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Default Re: cubase sempler za 1 wav brzo?

nadji stare verzije haliona ili nove mislim na halion koji radi stand alone..mozes gotovo sve..
spartakus is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2012, 09:59 PM   #3
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

nevalja, bezveze, nasao halion 2 , i deinstalirao.
Old 11-10-2012, 08:16 PM   #4
DADDY Z
Moderator

DADDY Z's Avatar

neleteh na ovo,probaj:
http://www.tx16wx.com/
DADDY Z is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2012, 08:47 PM   #5
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

probacu to veceras odma!! vidim sad novi izgled, drugacije izgleda a imao sam to nekad davno, sam se nisam bavio ovim slucajem iz teme. verovatno sam izbrisao jer bilo je i onako drugih boljih koji citaju dostupne formate.
Old 11-10-2012, 11:39 PM   #6
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Jesi li probao Battery ? On dozvoljava da se uvuce wav u njega, ima i svoj browser... Ja ga cesto koristim za te akcije - brzi jednostavan i obican sempler.

BTW, u cubaseu imas na F5 onaj media bay, pa iz njega mozes da prevlacis semplove direktno na audio trake... U pravu si da je na cubaseu to malo traljavo reseno. Sonar X1 mi je za to savrsen. Reaper takodje. Mnogi drugi imaju taj fazon - otvoris prozor ili dock ili sta vec i samo prevlacis.
Old 12-10-2012, 12:23 AM   #7
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

ok vidis i meni je batery najbrzi za drum sklopit kao i izdrum, samo batery ima mnogo vise opcija, cak najbolji je geist fxpasion, ali fora je kad ubacis neki drum 1wav u FL na traku , on napravi odma ga celog pitchovanog na sve tonove znaci za sekund ti spase i da volju za kreativnos a ne da je oduzima na stimanje zaboravim sta sam hteo, i imam vise izbora tako dobijen gde bolje sta zvuci na kojoj noti. dirki ,, pa se zajebajes malo dole malo gore itd..

a ta medya bar u Cubase to treba ukinuti, i napraviti levo paletu ko u presonusu ili desno u FL i sam prevlaci!! ono me smori.. kao prvo moram izabrat koje zelim fajlove ajd ok, nego on trazi folder gde da ih kopira, pa bi se tog meni nagomilalo mnogo bezveze mesto da stoji tamo u folderu u kom sam napravio sam drum semplovi i to,, i onda dizi Cubase Drum vst i prevlaci iz media u njeg, dok sve zauzelo po ekrana itd .. koliko volim cubes pocinjem ga mrzit sta sve nema u njemu naspram konkurencije. a i dalje mi najbolji najpregledniji za trake i radit na Win.

i naravno medyabar mi uopste ne treba u cubase za uvlaciti audio na audio trake, za to je najjednostavniji IMPORT njegov,, nadjes folder i odma cujes koji je koji WAV. i sam ADD.. a i tu su sjebalii,, neda IMPORT ako nisi kreirao audio traku!! koja glupost!! kako cu ja znat kakav je sempl sto ocu trazit jel mono il stereo? pa moram add stereo traku audio pa onda IMPOT pa trazi.

a 1wav npr imam more semplova.. i iz tako 20 Wav, bez i jednog vsti mozes napravit cuda i produkciju,,

Last edited by branoy; 12-10-2012 at 12:26 AM.
Old 12-10-2012, 03:21 AM   #8
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Pa pazi, Battery je zamisljen kao drum sempler. Lako mozes da cackas pitch sempla da vidis gde zvuci najbolje, samo vrtis onaj transpose... a ako hoces da vise dirki svira jedan cell, stavis LEARN funkciju i zadas MIDI opseg pritiskajuci prvu i zadnju dirku opsega... Nije bas toliko komplikovano. Meni je za single shot semplove - neprevazidjen. E sad, za svirku bas i nije...

Iz medija bara ne moras da vuces u Drum VST, napravis audio traku, pa direkt kao wav, ili prevuces na Batteryjev neki pad. Svejedno, mnogo je bolje da stoji sa strane kao sto kazes i samo prevuces gde ti treba.
Old 12-10-2012, 03:24 AM   #9
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

daddy z probao!! ocara me pa me razocara.. ubacis Wav i ravuces ga na sve tipke on svira i dalje jednu na svim, dalje, ubacis 2 SF2 u njeg pomesana na midi ch1.. snimis projekt . kad povuces on samo povuce prvu farbu druge nema,, dalje stavis legato neradi, dalje ubacis iz SF2 neki GM drum kit, svaki udarac ponavlja sto put loop, morao bi ici 60 dirki otvori notu pa loop OFF, dalje mono bezveze, dalje ne treba, hehe.. pozitivno je sto ima lepo preglednik fin, i opcija koje su ok, i dobar je svirljiv, al nemos sastavit dva dobra da ga j. a iznenadio me je, free je,, vidim pravice pro verziju, placace se. itd. nist. dajte dalje sta imate pametno na ovo reci?! msm na temu
Old 12-10-2012, 03:28 AM   #10
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

E da, u Batteryju pored opsega treba da ukljucis i ono dugmence TRACKING i radice ti i pitch na bubnju.. Bolje je nego kao u Fruity - jedan ceo kanal za samo jedan bubanj. Eto, treba tri klika misem i dve dirke pre nego sto dobijes to sto si hteo

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules