|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Hteo bih ugraditi pickup mikrofon u didjeridu.
To je duvacki instrument napravljen od drveta. Vibracije koje se javljaju u drvetu pri sviranju su slabe. U sustini to je vrlo tih instrument. Za pocetak treba mi informacija gde mogu kupiti neki pickup mikrofon? Drugo pitanje bi bilo koji bi bio najpogodniji? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
AKG C411 bi bio dobar izbor, a idealno ja bih dodao tu i C416 (516) blizu usta da pokupi dah i smeksa signal iz 411... Glavnina zvuka digerija se desava tu, a ne niz cev.
Obavezno verzije spomenutih koje idu direct u mix, preko MPA adaptera. Izbegno B29L pack, to je nagori komad bucne plastike koji je AKG ikad napravio! Ima ih u player-u. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
C411 imam i mogu ti reci da si skroz u pravu. Zvuci sasvim zadovoljavajuce kad se snimam u sobi i drzim slusalice na glavi. Ali mene ne zanima to.
Na svirkama cesto taj mikrofon nije upotrebljiv jer stvara neverovatnu mikrofoniju. Zato bih probao pickup mikrofon koji se ugradjuje u violine i akusticne gitare. To mene zanima da vi mene kazete ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
E da hvala ti sto si me podsetio za mpa nikako da ga porucim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Pickup majk kakav misli? je baziran na piezzo kristalu i dobar je za ?ičane instrumente jer postoji mjesto (konjić) gdje se odlično mo?e aplicirati.
Instrumenti koji nemaju takav "sweetspot" rade bolje sa klasičnim majkovima (bubicama). Ali ako ti se da, ima? vremena, zajebancije.. nadji negdje piezzo element kakve koriste samograditelji el.drum padova i igraj se sa plejsmentom na svom instrumentu. Good luck!
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Evo, Reinhardt rece, onda nije kontaktni mic...
Cudno, radim dosta 'egzoticnih' instrumenata i imao sam razne probleme sa C411, ali ne i mikrofoniju. Tu se ponasa jako lepo, zato je i pravljen. Proveri malo gain. McIntyre pickups su izuzetni, Scherter necu da spominjem zbog sulude cene, ostaju K&K i Seymour Duncan, vrlo jeftini, a medju najboljim ikad napravljenim. Naravno, za iole ozbiljnu upotrebu zahtevaju ozbiljno predpojacalo tipa L.R.Baggs, ili S.D. Equinox, Solstice, BBE... Rade izuzetno na zicanim i udarackim instrumentima, ali zaista nije preporuka za duvace, osim ako nije u pitanju neko vrlo 'tripy' eksperimentisanje. Eventualno McIntyre, popularan je medju klarinetistima na balkanu i bliskom istoku, kosta malo vise, ali ipak, nije to-to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
U tom smislu možda bi pomoglo da čovek napravi nekakav stalak na koji bi se naslanjala "usta" instrumenta. Džaba mu je da proverava gain ako je instrument sam po sebi tih (tj. nužno je da se gain pojača). Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 20-08-2012 at 04:55 PM. Reason: gain |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
VIP Member
|
![]()
Jo? jedna stvar koju treba imati u vidu - pozicioniranje bubice!
Ako bubica "gleda" pravo u otvor, velika je verovatnoća da dođe do pičvajza. Isto va?i i ako je preblizu ili nedajbo?e ugurana u cev. Didgeridoo je zapravo veliki cevasti rezonator koji podjednako prima i pojačava spoljnje zvuke koliko i one od usta izvođača. Zato je u?ivo zdravije ići mikrofonom ?to dalje od otvora i ?to vi?e ukoso. A ako si već probao sve to izvinjavam se ?to kenjam i filozofiram bez veze. Pozdrav, Vasa
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Bas tu lezi moj problem vaso. Ubo si iz prve.
Glavni problem je ne samo sto pokupi sve baseve i smece sa poda vec tekodje kada se ne svira didj pravi odjek tog smeca. A gde da pogledam za te mikrofone koje si nabrojao khan? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Bas tu lezi moj problem vaso. Ubo si iz prve.
Glavni problem je ne samo sto pokupi sve baseve i smece sa poda vec tekodje kada se ne svira didj pravi odjek tog smeca. A gde da pogledam za te mikrofone koje si nabrojao khan? |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pickup za akusticnu gitaru | Shot | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 9 | 11-01-2005 02:16 PM |
MIDI pickup za gitaru | SandRob | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 5 | 20-12-2004 08:33 PM |