Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 29-01-2013, 12:30 PM   #1
shashko
Member

Default bass gitara i potenciometri

elem, menjao bih 2 vol pota na bass gitari, imam 2 humbuckera EMG select, pasivce, a potovi koji su sad na njoj imaju ocigledno neki problem, jer "hvataju" tek pri kraju, znaci mogu da vrtim skoro do kraja i nece se pojacati linearno gitara, al zato tek pred kraj krece pojacavanje. Ton kontrolu ne bih menjao, ona sasvim fino radi. Elem, nisam siguran koji potovi bi bili najbolji za malo mracniji i zatvoreniji zvuk, (bez zelje da sviram slap i funky zvuk), da li je 250K previse zatvoren i taman ili da idem na 500k, ili da pravim kombinaciju 250 i 500 u zavisnosti od polazaja magneta. HVALA unapred na sugestijama i izvinite ako sam se nalupetao, elektronikom se nikada nisam bavio...
shashko is offline   Reply With Quote
Old 29-01-2013, 05:18 PM   #2
Khan
Moderator

Khan's Avatar

Default Re: bass gitara i potenciometri

Oba 500k, da ne komplikujemo i da ti rade kako treba!
Khan is offline   Reply With Quote
Old 30-01-2013, 01:18 PM   #3
shashko
Member

Default Re: bass gitara i potenciometri

jao, juce sam otvorio gitaru, majko moja sta tu ima kablova i cuda... neki idu u taj kao"aktivni" preamp, neki do nekog cuda za XLR izlaz... a sto je najgore nidje na netu nema sheme za ovaj "aktivni" model... ovo ako dohvati neki majstor ima da ga raskupusa
Attached Images

shashko is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules