|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Konfiguracija: Acer Aspire, i3 2.40ghz, 3gb ram, Cubase 5, asio 4 all, 128 samples
Problem: Radim aran?man 15 minuta, odjednom kompjuter počne preskakivati(rezati) zvuk i to radi 1 minutu pa se nakon toga sam vrati u normalu i nastavi svirati slijedećih 15 minuta kao da se ni?ta nije dogodilo pa opet u preskakivanje i tako u krug. Procesor je na 20% a RAM na 1.8 GB i prije i za vrijeme preskakivanja(rezanja) zvuka. Internet nije spojen. Kako rije?iti taj problem, da li je netko imao slično iskustvo? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Mozda neki problem sa hard-diskom ili neki proces u pozadini drlja komp.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Update. Otpojio sam USB MIDI iz syntha do kompa, stavio power options na mximum, mijenjao onaj affinity option, promjenio Asio4all i stavio generic asio driver u devices i nije se ni?ta promjenilo. Ono ?to se dogodilo je da se kompjuter ugasio 2 puta sam od sebe kad se pojavio problem preskakivanja. ?to bi to onda moglo biti? Mo?da je hard disk? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
HDD se u najvećem broju slučajeva čuje kad je neispravan mada nije pravilo (elektronika). Disable mrežnu karticu pa probaj opet. Skini Latency checker sa ove stranice http://www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml pa vidi da li ti neki proces pravi kurcšlus.
Edit: zaboravih napomenuti da hyperthreading na ovim procesorim zna praviti probleme u cubase (barem je meni pravio dok ga nisam isključio) a isto tako to rade i dodatne opcije u biosu za štednju energije. Last edited by dadson; 22-05-2012 at 03:28 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Evo zahvaljujem na brzoj i točnoj pomoći ![]() Skinuo sam ovaj program, upalio checker i prvo napravio disable network kontrolera i kompjuter radi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Da li PC normalno radi kada nije upaljen Cubase? Da li se problem javlja tek kada otvori? neki od Waves pluginova mo?da? Provjeri drivere grafičke karte/čipa, uradi update. Nezgodno je ovo na daljinu dijagnosticirati.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Evo i?ao sam napraviti disk error check i mmemory check i obadva puta pred kraj checkinga se kompjuter ugasio.
Kao da mu ne?to ne da da izvrti checking do kraja. Sad poku?avam skenirati sa Microsoft Security Essentials da vidim da nije nekakav virus |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
Proveri taj HD sa nekim alatom van win okruzenja. Besplatni su i WD i seagate itd. Ako je hd u redu, reinstaliraj win na cisto. Mada, ima tu mesta za jos razne druge probleme, ne bi bilo lose uraditi detaljan pregled mb, ram, ... pa po redu svega.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Opet problem u problem-programu | ANITA | Audio Software | 23 | 02-10-2007 10:14 PM |
problem.. midi problem | nestor | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 15-12-2006 05:24 AM |
problem veoma ozbiljan problem | alavuk | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 15-10-2006 02:47 PM |