|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Postovanje forumasi,
Imam pitanje, naime imam zvucnu E-mu 1212 M koja je funkcionisala besprekorno, ali, prilikom zadnjeg povezivanja kartice pogresno sam prikljucio ulaze i izlaze sa kartice na hi-fi pojacalo (CD ulaz, in) i na monitorski izlaz(aut) od digitalnog hard disk snimaca FOSTEX-a VF160. Dali sam ostetio karticu, jer kad ukljucim racunar, on podigne sistem ucita karticu i posle par minuta ga sam restartuje nekoliko puta, tj ne radi pravilno. Jednom je radio oko pola sata, slusao sam i muziku preko jednog od plejera, zvuk je bio potpuno uredu!! Dali je problem u racunaru ili samoj kartici, i ako je problem u kartici dali moze da se popravi kartica( ko to radi, servis ili majstor)??? Molim za brzi odgovor, u sred sam remixa nekog materijala!Hvala unapred! Last edited by Yacky; 18-05-2012 at 12:40 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Pa ne bi trebalo da je to moglo da izazove neke hardverske posledice takvog obima! To su linijski signali, jedino ako si snagu kacio, a iz pitanja ne vidim to.
I da si spalio ulazno/izlazne linije na karti, to nije neki razlog za restartovanje racunara, ako si na taj restart mislio. Restart racunara moze da izazove pregrevanje procesora, recimo usled prestanka (ili slabog ) rada kulera na istom, (što je BAŠ simptom da komp radi "par" minuta i posle se uzastopno restartuje jer nema 'lađenje) ili neki veliki problem sa drajverima...
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Hvala Big Bockie na brzom odgovoru! Kao sto rekoh, nije kacena nikakva 'snaga' na in/out kartice, samo su ukljuceni, u CD in od Pioneer-a i monitor out od Fostex-a. I ja sam ubedjen da, valjda, nije moglo doci do bilo kakvog 'gorenja' ulazno izlaznih linija.
Ovaj dalji tekst, koji si mi napisao je u redu, jedino radi informacije, imam u racunaru neki mali programcic (ne secam se imena), koji mi pokazuje: nivo svih napona u racunaru, temperature (procesora, hard disakova i td.), brzinu kulera i td. Naime, ovo pisem, jer sam gledao te parametre, kada se racunar restartovao i svi parametri su bili u granicama normale. Jedino sto sam primetio je da se povremeno kuler na procesoru povremeno cuje par sekundi pa se zvuk izgubi (brzina broja obrtaja je o granicama normalnog). Koliko je taj program pouzdan drugo je pitanje!!?? Racunar je kod drugara koji ga testira nekim diskovima za proveru hardvera i softvera. Molio bih za komentar !!! Pozz !!! |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
emu 1212 i 0404usb | iDSMB | Computer Hardware | 5 | 22-05-2011 09:49 PM |
E-MU 1212 prekida | sRce | Computer Hardware | 18 | 17-12-2009 12:42 PM |
Emu 1212 I msn | WeezyPD | Computer Hardware | 11 | 19-07-2009 03:36 AM |