Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 31-03-2012, 07:06 PM   #1
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

Default ?i??enje mikrofona - pomoc ?

danas sam posle generalnog ciscenja u studiu uzeo i da prebrisem posle duzeg vremena mikrofone, i mozda nisam do sada obracao paznju na to, ali na rodama i beringeru su pocele da se pojavljuju tackice tj flekice (verovatno zbog dranja i pljuvanja kojekakvih pevaca), posto su mikrofoni da kazemo te neke mat silver boje, samo se na njima to vidi, (na ostalim mikrofonima ne) i te sve tackice su bile nekako tamno sive boje... nisam hteo da trljam grubim sundjerima i ko zna kakvim abrazivnim sredstvima da ne bi ostetio finish vec sam samo vlaznom vrucom krpom pokusao da skinem i nikako nece... probao i onim vlaznim maramicama ma nece nikako... te flekice deluju povrshinski, nisu rdja iako podsecaju...

moje pitanje je (posto se sigurno bar neko susreo sa istim problemom) kojim sredstvom ostraniti te fleke, da li smeju da se koriste neki deterdzenti ili paste, da li bi smelo recimo alkoholom ili necim drugim a da posle ne ostaju tragovi ili da ne korodira jos vise? i kako spreciti to sve? hvala unapred za savete...
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2012, 09:34 AM   #2
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: ?i??enje mikrofona - pomoc ?

Ako mene pitaš, ne bih koristio nikakva posebna sredstva, već "nadalje i u buduće" posle svake upotrebe, kada pakuješ mikrofone, prebrišeš ih suvom krpom i staviš u pripadajuće kutije i to je to. Membrane su pozlaćene, njima neko duže vreme neće smetati to, ali opet , kažem, to je potrošna roba, ne kažem da ne treba da se čuva, ali ima svoj vek trajanja i posle kupiš drugi...
Ja bar to tako shvatam...

Poz'

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2012, 03:23 PM   #3
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

pa tako i obicno radim, dosta sam pedantan sto se tice odrzavanja tehnike i prostora, doduse ne mogu bas stalno da sklanjam mikrofone u kutije, ali cini mi se da je ove zime verovatno i zbog kondenzacije da se toliko brzo nahvatalo...
za na dalje cu izgleda cesce brisati... samo chime to sad da izvedem??? da li postoji neko sredstvo za brisanje metala a da ne ostecuje da ne nagriza? ljudi cime vi odrzavate mikrofone?
Old 01-04-2012, 04:33 PM   #4
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by BlasterMaster View Post
dosta sam pedantan sto se tice odrzavanja tehnike i prostora, doduse ne mogu bas stalno da sklanjam mikrofone u kutije
Za?to ne mo?e?? Te?ki mikrofoni? Posle kraće potrage uspeo sam da pronađem ovaj članak koji mi je pre par godina zapeo za oko:

http://www.voiceovertimes.com/2008/0...g-microphones/

?to se tiče tih tačkica koje su se pojavile: kako reaguju na obično grebanje noktom?

Pozdrav,

Vasa
Old 01-04-2012, 05:03 PM   #5
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

pa nisu toliko teski mikrofoni doduse dvojica sa lakocom podignu... ne shalu na stranu, stalno se nesto usnimava, a posto ne volim da mi se mikrofon kejsevi vuku tu po podovima, sve te periferije drzim u posebnoj sobi - ostavi, i ja isto praktikujem ako recimo imam pauzu nekoliko dana spakujem mikrofone, tkanina preko mixera i klavijatura i sve to... ali me iskreno i mrzi da stalno jurim do sobe pa vadi mick pa sklapaj pa rasklapaj... a i stalno nailaze neki novi momci koji prvi put ulaze pa mora da se vidi kao oprema, to jeste mozda glupo ali je realno...

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
?to se tiče tih tačkica koje su se pojavile: kako reaguju na obično grebanje noktom?
e Vaso, to sam i prvo pokusao posto nije htelo krpom i ne skida se, doduse nisam bas grebao najjace da ne ostane neki trag grebanja, kako da opisem, na izgled deluju povrsinski, kao kad vam recimo kapne farba negde, vi odma prebrisete ali ostane flekica, koja je ustvari povrsinska ali nece da se skine, dal zbog mat strukture ili mozda prodre kroz taj prvi sedef lak zastitni sloj...
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules