Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-01-2012, 08:31 PM   #1
File
Senior Member

Default m-audio project mix pitanje

Jel mogu ja spojit m-audiov project mix da mi bude samo kontroler...????
Jer imam Focusrite LS56 + Presonusov xmax..a da zaobiđem znaći sve od project mixa osim da mi bude kontroler??
File is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2012, 09:59 PM   #2
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Default Re: m-audio project mix pitanje

Naravno da moze.
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2012, 10:11 PM   #3
File
Senior Member

juhuuuuuuuu
Old 18-01-2012, 12:21 AM   #4
File
Senior Member

A kako?
da li samo preko midija ?
ili firewire-om (a kako onda da se ne kolje sa ostalim driverima)?
Jel to tko koristio i koji je postupak instalacije u tom slucaju kad ?elim samo kontroler...i zadnje pitanje...da li preampe (njih 8) mogu spojiti preko adat outa u drugi adat imput od svog interfejsa(focusrite liquid saffire56) (prvi adat in je iskori?ten za presonusovih max8 kanala) i tako dobiti 24 na focusrite interfejsu...a da i dalje focusrite interfejs bude glavni a ovo ostalo samo adatom poslani imputi + kontroler projectmixov za nuendo ???
Old 18-01-2012, 12:48 PM   #5
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Quote:
Originally Posted by File View Post
A kako?
da li samo preko midija ?
ili firewire-om (a kako onda da se ne kolje sa ostalim driverima)?
Jel to tko koristio i koji je postupak instalacije u tom slucaju kad ?elim samo kontroler...i zadnje pitanje...da li preampe (njih 8) mogu spojiti preko adat outa u drugi adat imput od svog interfejsa(focusrite liquid saffire56) (prvi adat in je iskori?ten za presonusovih max8 kanala) i tako dobiti 24 na focusrite interfejsu...a da i dalje focusrite interfejs bude glavni a ovo ostalo samo adatom poslani imputi + kontroler projectmixov za nuendo ???

Pretpostavljam da moze preko midija. Ali ja bih ga licno povezao preko FW, i u cubase-u podesio u devicesetup/remote devices - mackie control, a u device setup/VST audio system izabrao focusrite driver. Sto se tice preampa nisam siguran da li projectmix radi kao standalone...Ja korisim npr hardverski preamp koji putem digitalne spdof konekcije ide u spdif in u projectmix, tako da sam izbegao projectmix-ove preampe...mada to je nesto sasvim suprotno
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 18-01-2012, 02:00 PM   #6
File
Senior Member

Uuuu..odlicno....Predpostavljam da ne mo?e kao stand alone, jer sam imao M-audio fire-wire 18-16(?to je u principu interface isti kao i project mix) i nije bio stand alone i nije mogao to, ali ako se dobro sjecam nije ni imao adat out a project mix ima....ali ako mogu instalirati ga preko fire wire-a i onda napraviti da mi bude glavni focusrite odlicno...s tim da bi volio da mi i kad nuendo nije ukljucen bude isto tako....jer se npr. i sad ispatim samo sa namje?tanjem adata i focusrita dok palim novi project..pa moram uci u nuendo namjestit na 24 bita i 48ooo pa onda izaći pa ući u interfejs namjestit da mi ovo ne?to ne bude internal nego adat 1...pa na uređaju (presonusu) moram na?timat da bude 48000 bitrate pa vratit..bla bla bla...i onda tek ukljucit projekt da sve fino radi....a sad jo? jedan firewire uređaj i driver i ...neam pojma..bojim se komplikacija....To je btw. moje drugo pitanje...Za?to ne radi lijepo (adat presonus i focusrite) a da je focusrite na?timan na internal??? kad stavim da bude na adat 1...zar to ne znaci onda da je u biti presonus glavni tj. master ili???
Old 18-01-2012, 02:22 PM   #7
File
Senior Member

govorim o sync sourcu (kad radim na 16 kanala i kad ukljucim i presonus kao dodatnih 8 moram sync source stavit na adat 1) jel to ok???
Old 18-01-2012, 10:24 PM   #8
File
Senior Member

da usput...kad mi je ukljucen nuendo na 48000 bitrejta...ni?ta drugo ne radi, winamp, youtube..ni?ta...osim ako stavim release asio driver when in background...na xp-u to nije bio slucaj..samo sad na 7-ici
Old 19-01-2012, 09:49 AM   #9
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Uf, opet sinkovi adati i ostala boranija

Ja sam uporan da ti kao pomognem, a 90% tvog pitanja mi je nejasno:

1.Ti sada hoces da i taj tvoj ProjectMix, preko adata povezujes u Liquid56 ?
2. Hoces samo da ProjectMix koristis kao midi kontroler ?

1.) ProjectMix ima ADAT OUT i njega stavis u preostali ADAT IN u Liqud56. U lLiquid-u, podesis CLOCK SOURCE na INTERNAL (ako nisi kupio onaj skupi konvertor jos uvek) i tako koristis CLOCK svog Liquida, jer je u toj tvojoj prici ustvari najbolji. Sprave koje povezujes na njega bi trebale da se auto-lokuju na taj clock preko svojih ADATa i sve u redu. Kada stavis CLOCK SOURCE na ADAT1, zapravo sinhronizujes Liquid na ono sto je povezano u ADAT1 ulaz i Liquid postaje SLAVE...

2.) Taj ProjectMix moze da radi i kao zaseban midi kontroler, po ovome sto vidim na internetu. Imas midi in i out, ispovezuj kablovima i to je to. Podesi dalje kako su te vec savetovali. Ako se resis na FireWire konektovanje, dobices, pored vidljivosti audio interfejsa u Cubaseu (videces m-audio ASIO drajver) verovatno i midi konekciju putem FireWirea (pojavice se i m-audio midi portovi). Taj ASIO drajver koristis samo ako zelis da ti ProjectMix bude glavni izlaz, u protivnom, samo ga ignorisi.
Old 19-01-2012, 10:13 AM   #10
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by File View Post
da usput...kad mi je ukljucen nuendo na 48000 bitrejta...ništa drugo ne radi, winamp, youtube..ništa...osim ako stavim release asio driver when in background...na xp-u to nije bio slucaj..samo sad na 7-ici
Evo resenja za ovu tvoju muku:

Za svaki slucaj - prvo podesi svoj audio interfejs na 48000 u kontrolnom panelu, bez audio aplikacija, koje rade u pozadini.

Zatim, trebalo bi da imas onaj mali zvucnik u donjem desnom uglu taskbara:

Klik desnim dugmetom >> Playback devices i dobices sledeci prozor:

Naravno nece pisati MOTU i razlikovace se broj uredjaja. Proveri koji je stikliran zelenim krugom (kod mene je MOTU Main Out) i zatim desni klik na njega... Otvorice ti se sledeci prozor:

Podesi kao sto je ovde podeseno, klik na apply i trebalo bi sada da sve lepo radi u 48KHz... Probaj npr Winamp i tome slicno, ako opet ne radi, probaj restart windowsa. Ako ni to ne pomogne, e onda nemam pojma

Last edited by psionic; 19-01-2012 at 10:16 AM.
psionic is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules