|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Gde? Jedino gde bih onako na prvu smeo da ga stavim je room (mozda na ribbonu ako bude ima dovoljno gaina)....... Neko rece da je stavljao i BD kroz njega, ali su to bile ultra skupe (VIpre) varijante..... ovo je UAsolo 610.......
Bojim se da lampa ne smeksa tranzijente previse na npr dobosu........svakako cu probati, ali voleo bih i neka iskustva da cujem
![]() |
#2 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Ne bi trebao imati bilo kakvih problema ako kroz lampa?ko pretpojačalo stavi? neki bright mikrofon koji nije lampa?ki. Znam da su neki ljudi overheade standardno snimali sa U87 i Drawmer 1960. Naročito dobar izbor ako snima? bubnjara koji obo?ava da mu zvoni u u?ima od nabijanja po činelama ![]() Isto tako mo?e? ga koristiti za jedan od snare mikrofona, pa kombinira?. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Moze gde god hoćeš! To jedino zavisi od svirke. Ako je neki "mrtvi metal" , onda nemoj na doboš i tako, mada nema tu pravila, ali ostalo, može bez problema, nije to toliko prenaglašeno saturisanje kao kompresor ili limiter ili "štatijaznam" (što kaze Vasa)... Vise je "farba" nego saturacija...
Hantersi su recimo "Harley Krishna", koji je njihov "najtvrdji" album, snimani sa lampom na nogu i dobos pa na traku. Jedan pokojni inženjer iz RNS je napravio svega nekoliko dvokanalnih lampaških preampa i to je radilo ludački dobro. (mada ni jedan nije isto radio.. ![]() Sm57 i Beta 52 su direktno ubadani u taj preamp i onda direktno na traku, cak mislim da je bypassovan bio i MCI sto u tom momentu...
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 22-01-2012 at 01:26 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
nije..... snimam neki mekani rock-funk..... fina svirka, ne rokacka..... mozda krenem sa dobosa.... tu su overi i mikrofon ispod......
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Slobodno vozi lampashe na bubnjevima. Isprobano! Nisam primetio nista lose, cak, naprotiv, Presonus je radio odlicno!
Srecno! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
![]()
Za ADL600 i avalon 747 potpisujem da su jedna od najboljih kombinacija za OH ikad.A za dobos off-e,bas to sto imas
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
presonus je, ka?u bar, br?i od 610... A bd in će preko Avedis ma5 verovatno, to mi se veoma dopalo kako radi
![]() |
#8 |
Banned
|
![]()
Presonus je bas bas brz i ima totalno upecatljivu farbu,ladno bih isao sa njim i na tomove kada bih imao jos koji.Ako ides sa dva majka na kick onda je avedis verovatno bolja kombinacija za kick in, ali ga nikada nisam probao tako da...Na majk koji daje meso kicku,ja uvek idem sa mci,jer radim sa dva majka+subkick,610 je do jaja da malo namasti majk koji samo treba da da punch kicku.Mislim ipak da ce u tvojoj kombinaciji najvise raditi posao na dobosu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ja uredno snimam OH kroz tube predpojacalo! Baš dobro zvući!
Možda bi probao i tomove... nisam nikada al mislim da bi moglo biti interesantno Snare i kick sam probao ali nisu mi baš legli. Nejasni su i možda malo saturirani. Saturirani onako na "krivi način". Probao sam jednom hihat s sm57 kroz UA lampaša, i dobro je zvučalo. Al to je onaj raw'n'dirty sound, i s lampašem sam još dodatno išao isprljati. Fora je bilo ali se teško miksalo s snare-om...
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
kad smo tu....... vrlo verovatno cu ostati sa malim kondenzatorima na tomovima..... dacu sansu jos jednom mojim dragim belim md421, ali mi se u poslednje vreme nekako vise dojme c451 (a sutra cu probati i mk012)....
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Shta koristite na bubnju? | shashko | Audio Produkcija - Tehnike | 17 | 07-03-2009 02:58 PM |
Koji lampaski dist? | dawid | Gitarska Produkcija | 9 | 22-01-2007 05:05 PM |
Produkcija prelaza na bubnju | dr.Ru | Audio Produkcija - Tehnike | 23 | 15-05-2006 04:13 PM |