Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-01-2012, 08:28 AM   #1
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default Lampaski pre na bubnju?

Gde? Jedino gde bih onako na prvu smeo da ga stavim je room (mozda na ribbonu ako bude ima dovoljno gaina)....... Neko rece da je stavljao i BD kroz njega, ali su to bile ultra skupe (VIpre) varijante..... ovo je UAsolo 610.......
Bojim se da lampa ne smeksa tranzijente previse na npr dobosu........svakako cu probati, ali voleo bih i neka iskustva da cujem
Old 22-01-2012, 09:02 AM   #2
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

Default Re: Lampaski pre na bubnju?

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Gde? Jedino gde bih onako na prvu smeo da ga stavim je room (mozda na ribbonu ako bude ima dovoljno gaina)....... Neko rece da je stavljao i BD kroz njega, ali su to bile ultra skupe (VIpre) varijante..... ovo je UAsolo 610.......
Bojim se da lampa ne smeksa tranzijente previse na npr dobosu........svakako cu probati, ali voleo bih i neka iskustva da cujem

Ne bi trebao imati bilo kakvih problema ako kroz lampa?ko pretpojačalo stavi? neki bright mikrofon koji nije lampa?ki.
Znam da su neki ljudi overheade standardno snimali sa U87 i Drawmer 1960.
Naročito dobar izbor ako snima? bubnjara koji obo?ava da mu zvoni u u?ima od nabijanja po činelama

Isto tako mo?e? ga koristiti za jedan od snare mikrofona, pa kombinira?.
Old 22-01-2012, 10:47 AM   #3
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Moze gde god hoćeš! To jedino zavisi od svirke. Ako je neki "mrtvi metal" , onda nemoj na doboš i tako, mada nema tu pravila, ali ostalo, može bez problema, nije to toliko prenaglašeno saturisanje kao kompresor ili limiter ili "štatijaznam" (što kaze Vasa)... Vise je "farba" nego saturacija...

Hantersi su recimo "Harley Krishna", koji je njihov "najtvrdji" album, snimani sa lampom na nogu i dobos pa na traku.
Jedan pokojni inženjer iz RNS je napravio svega nekoliko dvokanalnih lampaških preampa i to je radilo ludački dobro. (mada ni jedan nije isto radio..)
Sm57 i Beta 52 su direktno ubadani u taj preamp i onda direktno na traku, cak mislim da je bypassovan bio i MCI sto u tom momentu...

Last edited by Bockie; 22-01-2012 at 01:26 PM.
Bockie is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2012, 10:57 AM   #4
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

nije..... snimam neki mekani rock-funk..... fina svirka, ne rokacka..... mozda krenem sa dobosa.... tu su overi i mikrofon ispod......
Old 22-01-2012, 11:02 AM   #5
spidermusic
Senior Member

spidermusic's Avatar

Slobodno vozi lampashe na bubnjevima. Isprobano! Nisam primetio nista lose, cak, naprotiv, Presonus je radio odlicno!

Srecno!
spidermusic is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2012, 11:16 AM   #6
quake2
Banned

Za ADL600 i avalon 747 potpisujem da su jedna od najboljih kombinacija za OH ikad.A za dobos off-e,bas to sto imas,pa jednog dana i u 1176 i to ti je takodje vrh.Solo610 mozes komotno i za kick in majk,npm betu52-ku turis unutra,odlicno to sljaka u kombinaciji sa sub kickom i d112 napolju.Pozzzz
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2012, 01:44 PM   #7
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

presonus je, ka?u bar, br?i od 610... A bd in će preko Avedis ma5 verovatno, to mi se veoma dopalo kako radi
Old 22-01-2012, 08:51 PM   #8
quake2
Banned

Presonus je bas bas brz i ima totalno upecatljivu farbu,ladno bih isao sa njim i na tomove kada bih imao jos koji.Ako ides sa dva majka na kick onda je avedis verovatno bolja kombinacija za kick in, ali ga nikada nisam probao tako da...Na majk koji daje meso kicku,ja uvek idem sa mci,jer radim sa dva majka+subkick,610 je do jaja da malo namasti majk koji samo treba da da punch kicku.Mislim ipak da ce u tvojoj kombinaciji najvise raditi posao na dobosu.
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2012, 09:52 PM   #9
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Ja uredno snimam OH kroz tube predpojacalo! Baš dobro zvući!
Možda bi probao i tomove... nisam nikada al mislim da bi moglo biti interesantno
Snare i kick sam probao ali nisu mi baš legli. Nejasni su i možda malo saturirani. Saturirani onako na "krivi način". Probao sam jednom hihat s sm57 kroz UA lampaša, i dobro je zvučalo. Al to je onaj raw'n'dirty sound, i s lampašem sam još dodatno išao isprljati. Fora je bilo ali se teško miksalo s snare-om...
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2012, 10:11 PM   #10
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

kad smo tu....... vrlo verovatno cu ostati sa malim kondenzatorima na tomovima..... dacu sansu jos jednom mojim dragim belim md421, ali mi se u poslednje vreme nekako vise dojme c451 (a sutra cu probati i mk012)....

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules