|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Drugari,
Ima li neko preporuku za fireWire kartu (za desktop racunare varijanta) koju bih koristio uz ovaj audio interface ![]() Pozz i hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Texas Instrument chipsetovi rade najbolje, ali se jako teško nalaze. Imao sam problema sa Presonusom jer nijedna druga firewire kartica nije htela da radi. Možda je Edirol po tom pitanju bolji.
Paradoksalno, Sound Blaster Audigy 2 sa firewireom ima taj chipset, tako da pogledaj malo kompjuterske oglase, možda neko to prodaje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Matori, ako imas nekoga u nekoj komp-radnji ili napravis dogovor sa nekim da uzmes nekoliko razlicitih koje se nude (VIA chipset, uzmes 2-3-4 i bockas redom,dok ne proradi neka i posle vratis ostale) i platis 5-10€... Meni su za Mackie Onyx isto govorili "samo texas" od 50€, i na kraju "ljuta VIA" koja nije stucnula ni jednom za sve ove godine...
![]()
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 29-12-2011 at 02:41 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Superoperater
|
![]()
Neko zlatno pravilo je da ne uzimas bas totalno no-name kartice, jer ih ne prave dovoljno dobro... Ne rade ni sa onim sa cime bi trebalo normalno da rade, a kamo li sa preosetljivim FW audio interfejsima. Moja preporuka bi bila da uzmes neki kontroler tipa LaCie ili Digitus i da probas. Svakako je najbolje ako mozes da bockas par njih, pa vidis, ali eliminisi te no-nejmare u samom startu.
Ja sam imao Audigy 2 ZS i sa mojim MOTUom na Audigy-jevom FWu je radio dobro... Malo je stucao u pocetku, ali novi drajver je resio problem. Sad imam PCI-E LaCie FW kartu i sa njom radi takodje dobro, ali npr CPU usage u Cubendu, manje spajkuje - mnogo je mirniji... Dobro, nije mnogo, ali je mirniji.
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 30-12-2011 at 01:33 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Edirol PCR 800 | Mrgud | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 05-02-2009 03:37 PM |
zvucna karta edirol fa-101 | Kontaktronik | Computer Hardware | 0 | 19-10-2007 09:13 PM |