|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Hteo bih da trigerujem određene komponente bubnja sa "semplovima" istog tog bubnja. Za dobo? bih recimo koristio gornji i donji closemic, overheade i room mikrofone, ali mi treba fleksibilnost da mogu u miksu zasebno da ih doziram i tretiram, a ne da downmixujem sve u jedan "sempl". Recimo da imam snimljenih 10 udaraca koji se trigeruju naizmenično ili po radnomu [ili po dinamici]. -U kojem softwareu bih mogao da ve?em MIDI informaciju na istu grupu mikrofona, tako da kada se trigeruje udarac broj1 da se isto i trigeruju overhead1, room1, closemic1? Dakle ?elim da izbegnem da mi se trigeruje closemic1 i room5 u isto vreme, već uvek grupa mikrofona koja pripada tom udarcu.. Kako da to pove?em?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
Ja u poslednje vreme praktikujem da u svakoj sesiji snimanja bubnja prvo uzmem ciste semplove svih elemenata bubnja,uglavnom na tri kanala,mono close mike,stereo OH,stereo room pa odaberem desetak dobrih udaraca i tako ih exportujem,mono close i dva stereo sempla svakog udarca za ambijent.U zadnjoj verziji Drumagoga(ili ako se ima kinte Slate Digital Trigger je jos bolje resenje) za svaki udarac mozes dodati i tri room sempla pa dozirati kako zelis u mixu...
![]()
"Without deviation from the norm, 'progress' is not possible." Last edited by alen; 05-07-2011 at 05:23 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
MAO
|
![]()
upravo tako, samo skini zadnji Drumagog i sve će ti se kasti samo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
![]()
Drugar je kupio elektronac pre nekog vremena i nakacio se na Superior...kada ne bih usnimavao bubanj na klasican nacin,uvek bih isao na tu varijantu.Drugacije je kada mi nesto budzimo sa semplovima i kada to rade momci iz Toontracka...e sada kontam da Analog hoce da "zamesa" semplove,to je opet nesto trece...
Last edited by quake2; 05-07-2011 at 10:14 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Da, hoću da kombinujem pravi set i ovaj snimljen za trigerovanje na kome mogu da izvr?im extremniju ekvalizaciju, gain i ostalo, bez bojazni ?ta će sve da se desi zbog bleedinga
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Banned
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
MAO
|
![]()
meni i dalje bolje rade semplovi koje sam sam snimio i dizajnirao nego maltene sve te banke koje sam skidao i pokušavao.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
SuperModerator
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
ima tu logike, jer ste verovatno samplove pravili u istom prostoru u kom ste snimali i bubanj koji zelite da dopeglate trigerima..... i meni su sve one gog, stiven slate i ostale banke na granici upotrebljivosi
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Trigerovanje. Audio to BFD | Jan | Tutorijali | 13 | 20-02-2011 02:36 PM |
Trigerovanje analognog sintisajzera | mekonin | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 3 | 17-06-2010 04:00 PM |
Backup snimljenog materijala | marcos | Pravna Pitanja | 6 | 17-03-2010 02:50 AM |
Trigerovanje ????? | jammer | Audio Produkcija - Tehnike | 34 | 31-01-2009 06:35 PM |
Trigerovanje | alen | Audio Produkcija - Tehnike | 18 | 07-09-2003 03:04 PM |