|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pozdrav svima, uzeo sam mikrofon Akg c-214 ali neznam koju zvucnu kartu da uznem u rangu sa tim mikrofonom, ako uzmem neku slabiju nista nisam dobio... Predlozite neke hteo bih da izvucem maksimum iz mikrofona...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Sve zavisi koliki je budzet i koliko "ozbiljno" ces da radis to sto radis, odnosno koja je namena...
Napisi te dve stvari,pa da se moze bolje savetovati... Za neke osnovne namene ce cak i tipa M-audio-Fast Track pro - raditi ok. Za neke recimo dobre kompromise kvaliteta i cene nesto na temu TC konnekt 6,8 ili u tom rangu... I tako redom...pa RME babyface, FF.. i slicno...i skuplje...
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
pa ja bih nesto do 200 evra a moze i neka polovna ne mora nova, samo bi se snimao vokal a u pitanju je hip hop...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Fast track pro je onda dobar izbor...
Poz'
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Mali offtopik, sorry
@Big Bockie Fast Track Pro ima neshto bolji preamp od fast track... ili ? ...kazesh Fast Track Pro zbog dodatnih mogucnosti... ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Sumnjam da su stavljali drugaciji ili bolji preamp, a i da jesu,nista spektakularno. Najbolji opis je vrlo korektno za tu cenu. I stvarno mislim da nema nista bolje u tom smislu za te novce. Pa , prvo bolja je karta najprostije receno a i pitao je za "do 200 evara" a ne do 80. Uvek ce dobro doci drugi preamp, ako se snima akustara,ili pojacalo, cak i vokal u nekim postavkama, ili cak grupa pratecih, pa imas za neki stereo par. Karta moze i do 96kHz, mada ja tu ne vidim veliki smisao, ali eto, zvake radi... A/B monitoring, MIDI, vise izlaza,bas dosta toga vise... O koncu, lakse se posle prodaje... Ne treba je platiti puno preko 15 'iljada za novu...! To je odlicna cena za takav uredjaj. Mislim da je najprodavanija karta na kontinentu. Zoves distributere i ZAHTEVAS tu cenu. Napolju je 145€, i imaju "prostora". To je to... poz'
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Odgovor mi je odma bio jasan s "matematichke" i cenovne strana (trazeno/recheno)
![]() Nego me samo zanimalo dal ima neke razlite, poshto nisam video nikada neku prichu o tome da ima drastichnih razlika... preamp vs preamp... thx ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Superoperater
|
![]()
pa u tom rangu cena, sve je to isto... osnovni preamp, na tom m-audiju je upotrebljiv, ali dobro je imati dodatni par ne-predpojačanih ulaza, jer ko zna, možda se nekad skupi neki dinar za neki bolji preamp...
A veći sample-rate znači da su upotrebili i drugi, eventualno bolji konvertor, nego u modelu sa 48KHz max.
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 15-12-2011 at 01:43 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
hmm nekako mi je promaklo ovo... sorry
Sve ostalo odlazi u kategodiju "dodatne mogucnosti", shto samo po sebi ima svoju cenu i prednosti... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
usb midi fantom 48v linein/out phones 2xmic 1xgitara prakticno probano ima oko -82db shum direct monitoring pun, realan ton malo tisa u monitoringu, bolje slusati preko ampa. proveriti drajvere za w7, ili 64bit od 70tak eurona...pa do 120 polovna |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
zvucna kartica preporuka | sitter | Computer Hardware | 3 | 02-10-2010 12:47 AM |
MARC X zvucna kartica | Ad Fines | Computer Hardware | 8 | 01-04-2004 04:15 PM |