|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
planiram si kupiti laptop koji bih uglavnom koristio za faks i ovako u slobodno vrijeme za produkciju glazbe. Na sto mroam paziti posto planiram koristiti puno pluginova(vst)? da li gutaju puno memorije? procesora? planirao sam uzeti lenova ili hpa. da li je dovljno 4gb memorije na 1066 mhz ili pak bolje vise memorije na manjoj frekvenciji? na sto bih trbeao paziti ako planiram se malo baviti i glazbom na laptopu?
http://www.notebookshop.com.hr/product.asp?id=2818 http://www.notebookshop.com.hr/product.asp?id=3175 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
|
![]()
U tvom slucaju, bilo koji notebook da uzmes, radice ti posao. Brzina rada memorije nije presudna, zapravo se u prakticnom radu i ne primjeti razlika. Veci je problem u tome sto ces i pored 4GB rama, kako u notebook, tako i u dekstop racunaru, moci da iskoristis svega 2.5GB maksimalno u 32bitnim sistemima (WinXP, Vista 32bit), tako da, ukoliko vec odmah ne zelis da se hvatas u kostac sa 64bitnim sistemima (i njihovom slabom podrskom u vidu narodnog audio softvera) sasvim ti je svejedno da li uzeo notebook sa 2, 3 ili pak 4GB rama.
U svakom slucaju treba, koji god notebook budes gledao za kupovinu, gledaj da bude sa intel chipsetom, i ukoliko vec ne zelis igrati igre na istom, sa intel integrisanom grafickom kartom (jer ces imati minimalno zagrijavanje istog, samim tim minimalnu buku, samim tim ce ti baterija duze trajati). |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Ili mac book
![]() U svakom slucaju pridruzujem se predlogu da uzmes Intel platformu sa integrisanom grafickom posto se u svakom slucaju naigrati na laptopu neces (osim ako nije gt260mx a to je ... skoro ko jos jedan laptop). Za oko mi je pao HP pro book. Konacno se neko setio da malo minimalizira dizajn laptopa. Prosto mi nije jasno kako je nekom lepo da mu laptop izgleda kao novogodisnja jelka... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Evo da nastavim, da ne otvaram novu temu. Moze preporuka za neki laptop slicna situacija kao gore postavljeno pitanje ili koji vi koristite (sto bi jos bolje bilo) kako radi i tako to. Pomozite da ne pogrijesim trebam da narucim za par dana. Eto unaprijed hvala
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Member
|
![]() Quote:
Kupnja ti najvi?e ovisi o buđetu. Gledaj da ima? dobar porcesor i da ima cache memorije, preporučio bi veči ekran da ne izgubi? oči, ?to veči hdd i bar 2gb rama. Nemoj zaboraviti napraviti 2 posebna windowsa, jedan za produkciju i na njega nemoj instalirati ni?ta (niti wireless driver, ni?ta) osim audio interfacea, i programa za produkciju. Mo?e? i jo? urzat windows (pi?e kako i porforumu za software). A drugi windows nek ti bude za internet, igre, fox i ostalo... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
ja imam ovaj i sve prosto leti...
![]() http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c01887277&tmp_task=prodinfoCategory&lc=en&dlc=en&cc=us〈=en&product=4041789 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Hvala Midi i Danny Lou, jos neko??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
400 - 500? vidio sam da su oni sony mnogo skupi, a meni ne treba bas toliko dobar laptop
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Ne mora da znaci da ces imat realnih problema, al kad krene da kochi sve zivo sto moze da ukochi onda otvaraj teme na forumu pa se cheshi kad dodje onaj silikonski nauchnik (inache bolid al ajd sad) da ti ponovi ovu prichu... ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Gde mogu nauciti da radim produkciju???? | BeliMag | Razno | 12 | 13-05-2008 12:31 PM |
Saveti za produkciju DnBa | cAAc | Produkcija Elektronske Muzike | 3 | 18-12-2006 08:13 PM |
Stereo monitori za filmsku produkciju | sineast | Monitoring | 13 | 11-02-2006 02:16 PM |
Hip-Hop i R&B Pluginovi za Pro Produkciju (cubase,pro to | zeljko | Razno | 9 | 11-04-2005 02:36 AM |