|
Recenzije Ovde mozete postaviti svoje recenzije audio softvera, hardvera, intrumenata i studijske opreme. Postavite pitanja ili iskomentarisite napisane recenzije |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Poštovanje svim članovima. Imam dilemu oko kupnje mixa pa bi trebao vašu pomoć. Dvoumim se izmedju 2 pulta. Allen & Heath GL2400 i Mackie Onyx 3280. Vaša mišljenja? Nije bitna cijena ni jednog ni drugog. Samo me zanimaju Vaša iskustva s radom s ovim mikserima.
Hvala Vam unaprijed! Last edited by d.doko; 29-02-2012 at 04:49 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Imao sam istu dilemu pa sam malo guglao po netu,uglavnom svi daju prednost A&H!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Znam... Malo sam i ja guglao ali sve vi?e pronalazim postove gdje svi hvale Mackie i daju mu prednost zbog mikrofonskih predpojacala, boljeg EQ od Allen & Heatha-a i samog dizajna itd itd. Pa sam totalno zbunjen...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Vidiš, malo se već "kiseli" tema, jbmlg...
Ja imam Onyx 1640, manji je i sve, ali je isti preamp, isti je EQ (samo je višepojasni-ji nego ovde)... Pazi, ja sam jako zadovoljan, ja za snimanje koristim mixetu , dakle sa sve fw proširenjem i zvuči odlično i za live i za rec. Radio sam i sa A&H, i ne mogu da kažem da je ta serija A&H neki "kvantni" skok, ali je definitivno klasni skok u odnosu na mic i eq Onyx-a...! Apsolutno analogno cenama. Niko tu nije dao ili pružio manje ili više, cena je odredila stvari i ,bar ja, imam utisak da tako i jeste u praksi!
![]() |
#5 |
MAO
|
![]()
još jedan fan Allena Heatha ovde. Čak su mi i jeftinije serije, poput wizarda, se više dojmile od Onyxa
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Hmmm... super odgovori ali ne znam zasto su meni EQ na Mackie-u i sami topliji zvuk nekako bolji. Mo?da je stvar ukusa mog...mo?da grije?im al ne znam... :S Ugl... hvala ekipa!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
nisam radio konkretno sa ovom GL verzijom koja tebe interesuje, ali sa ovim vecim Zed bogami jesam nekoliko svirki konkretno zed428, cak sam posle prve svirke bio toliko zadovoljan da sam bukvalno od coveka koji drzi opremu iznajmio mixer na 2 dana da ga probam u studiu, posle provere sam reko sebi ima da ga uzmem jednog dana... sa mackiem se radilo pre dosta, uglavnom sa manjim mixerima, i vlz i onyx, i oni su dosta zadovoljavajuci i u studiu i na svirkama mozda malo vise, ali A&H je po meni za klasu iznad, prezadovoljan sam zed serijom, preampi su osetno bolji, eq radi tacno ono sto treba, imas mnogo mogucnosti rutinga, 4 suba 6 aux senda, i cini mi se 2 matrix sekcije...postoji i 436 verzija, ja mislim da je ona best buy mixer za te neke novce jer realno toliko je i mackie, za te pare ima i neki saundkraft ako se nadje polovan... toplo preporucujem, mozda ova gl verzija ima automatizaciju, ali koliko vidim dosta su slicni...
pozdrav i srecno sa kupovinom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
Vidi, niko ne ka?e da je Mackie lo?, jednostavno je A&H skuplji i "skupljie" zvuči, ?to ne znači da je za tvoj bend ili tvoje potrebe i bolji izbor!
Taj topliji zvuk, ako ga ima kod Mackie-ta, bih ja pre nazvao mikro-"pljavo?ću" i to mo?e biti ne?to ?to je skroz ok...! ![]() Toplo ipak preporučujem da odluči? po savesti, taj koji se tebi vi?e dopada, taj je bolji...! Poz'
![]() |
#9 |
MAO
|
![]()
meni se drastično više svidja kako rade preampi sa A&H, kao i to kako se ponaša mixer u nekom vrućem režimu rada, bilo da je input nivo po kanalu blizu klipa, bilo da forsiraš master sumu u over. Kod A&H dobijam neku vrstu lepe kompresije, i koliko toliko linearnih dešavanja (ovo važi i za skuplje serije Soundcrafta), dok kod onyxa sve nekako odlazi u majčinu, zvuk postaje sitniji i spaljeniji na ružan naččin. Definitivno nije mixer za "zloupotrebe", koje su često potrebne u koncertnim situacijama. EQ mi je opet pa nekako sterilniji, i ne dojmi mi se kako mi "čita" misli.. doduše, jedini EQ kojim sam na keca bio oduševljen po pitanju čitanja misli jesu MIDAS live mixeri, ali to je već druga, tužna priča ..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
Jos jedan fan A&H. Imam i radim sa mixerom A&H GL2400. Jako sam zadovoljan, lako i brzo dobijam ono sto zelim u svim uslovima, kako live, tako i u studiju. Routing je odlican. Sa Mackie-jem nemam iskustva, pa ne bih ni da ga kudim ni da ga hvalim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Mackie Onyx BlackJack | XFactor | Computer Hardware | 5 | 23-01-2011 02:55 AM |
mackie onyx....sta je upgrade | OFF | Live Sound | 1 | 16-07-2010 12:13 PM |