|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Postovani kolege, imam problem, naime nabavio sam Edirol-ov digitalni mix M 16 DX uz koji sam dobio disk sa drajverima za XP. Na disku su i programi za produkciju SONAR 6 LE, PS LE i DIM LE. Prema uputstvu sam instalirao prvo drajvere za XP a zatim SONAR LE na ACER ASPIRE ONE, koji ima specifikaciju: Windows XP Profesional verzija 2002, Service pak 2, CPU N270 na 1.60GHz,i 1 Giga rama. Hard disc 150 giga.
Problem je u sledecem, kada otvorim ekran za snimanje, prebacen je u ASIO driver mod, dozvoljava mi samo 4 kanala i to IN-1,3,5 i 7 -mi. Naime u prozoru INPUT DRIVER cekirani su samo ovi IN-ovi, EDIROL M 16DX 1-IN 1, IN 3, IN 5 i IN 7 mada moze da se cekira i IN 9, 11, 13, 15, 17, ali kada se cekiraju i vrati se na ekran za snimanje on ih razcekira i vrati na samo ova cetiri IN kanala. OUTPUT DRIVER cekiran je na samo EDIROL M 16DX 1 - OUT 1.Sampling rate je na 44 100, AUDIO BUFER SIZE je na MAX, I/O BUFER SIZE je na 128. Po uputstvu, mixer treba da salje 18 IN-ova i 2 OUT -a. Znaci, kako da podesim da mogu da cekiram i ostale IN-ove, 9,11,13,15,17 i da mogu da snimam 8 ili 9 instrumenata odjednom, i zasto prijavljuje 1,3,5,7 kanale a ne recimo po redu1,2,3,... !!!??? Izvinjavam se sto je tekst malo duzi ali pokusao sam detaljno da objasnim problem. Molio bih da mi sto pre neko odgovori ko ima iskustva. Unapred hvala !!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
'Ajde kolege, muzicari, tehnicari i ostali, AKTIVIRAJTE se malo,treba mi hitan odgovor. Nadam se da pitanje nije pretesko ili ja mozda nisam dobro objasnio. Pomagajte, hvala, Pozz
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Tascam US-428 Acer Aspire 5741G-333G32M problem | manem78 | Computer Hardware | 7 | 16-09-2010 11:55 AM |
acer laprtop i pro tools | nunuk_t2L | Computer Hardware | 3 | 30-04-2007 11:16 AM |