Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Live Sound

Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-06-2011, 10:33 AM   #1
dean19
Junior Member

Default Hitna pomoć za razglas...

Po?tovanje, već sam se par puta javio za pomoć i dobio korisne informacije..nadam se i ovaj put. U sub radim malo veći nastup pa me zanima da li mogu "uparit" jedan aktivan razglas sa mojim postojećim... Za sad imam na desoj starni 2 jbl JRX115 i 1 jbl JRX118S tako i na drugoj, koristim miksetu behringer Eurodesk SX2442FX, 2 pojačala Behringer EUROPOWER EP2500,te skretnicu DSC-24 ... Znam da je behringer na samom dnu al eto bolje se nije moglo. Prijatelj će mi posudit HK Audio Esys EPX tj. sistem sa 4 x EPX 115 Aktivne, te 2 x EPX 112 aktiva... kako da spojim? i dali mogu? savjeti? Hvalaa velika..nadam se da nećete ne?to zamjerit jer sam skorz nov i neiskusan u ovom.. =/
dean19 is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2011, 12:54 AM   #2
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Hitna pomoć za razglas...

Quote:
Originally Posted by dean19 View Post
Poštovanje, već sam se par puta javio za pomoć i dobio korisne informacije..nadam se i ovaj put. U sub radim malo veći nastup pa me zanima da li mogu "uparit" jedan aktivan razglas sa mojim postojećim... Za sad imam na desoj starni 2 jbl JRX115 i 1 jbl JRX118S tako i na drugoj, koristim miksetu behringer Eurodesk SX2442FX, 2 pojačala Behringer EUROPOWER EP2500,te skretnicu DSC-24 ... Znam da je behringer na samom dnu al eto bolje se nije moglo. Prijatelj će mi posudit HK Audio Esys EPX tj. sistem sa 4 x EPX 115 Aktivne, te 2 x EPX 112 aktiva... kako da spojim? i dali mogu? savjeti? Hvalaa velika..nadam se da nećete nešto zamjerit jer sam skorz nov i neiskusan u ovom.. =/
JBL JRX je sjajna serija, u klasi je bez premca, ali taj djubrindzer ga ostavlja bez svake sanse za dokazivanje toga... Dakle planirajte neki fin Crown (ima nova XLS serija) i to je onda vrlo lep sistem...

Zajeb je kako "voziti" svaki sistem odvojeno... Jedino sto vidim da moze instant da se resi tako je da jedan od sistema bude mono, pa za taj imas poseban regler i kontrolu izlaza...

Drugi nacin je preko te skretnice, posto moze da radi 2 way stereo... Samo umesto da odvajas strane (kao sto je na shemi), odvojis sisteme, pa onda na skretnici regulisi "kolicinu" izlaza prema jednom,odnosno drugom sistemu...

Morace malo duza tonska, i pazite na limitere, dakle da ne bude da jedan sistem ne svira ni upola, a drugi krvari...

Last edited by Bockie; 03-06-2011 at 01:12 AM.
Bockie is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules