Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-02-2010, 01:46 AM   #1
sira
Senior Member

sira's Avatar

Default Snimanje bubnjeva - molim pomoć i savjete

Eto kupili mi neke američke mikrofone, za bubanj (CAD audio)

komplet na ebayu pa se sad odlučujemo snimat u našoj prostoriji i gledajući slike po internetu ozvučim ja bubanj i nisam zadovoljan, slika nemam ali ću opisat otprilike položaj

Kick - CAD Kick mikrofon na 3 sata na rubu druge, šuplje opne
Kick - Shure 57 na 7 sati na rubu druge, šuplje opne
Snare - jedan odozgo, jedan odozdo na mrežicu
Tom- na 12 sati
Timpan na 3 sata
OH - Desni na nekih 30-40 cm udaljen od crasha negdje otprilike između crasha i hihata gleda negdje prema rubu Snarea
OH - Lijevi 30-40 cm iznad ride-a između crash ridea i ridea gleda negdje isto prema snareu

Ovu snimku sam ja nešto malo kompresirao i igrao se s njom, najviše me nerviraju činele koje mi zvuće nekako hladnjikavo
Inaće Činele su Zildjian mislim da je ride i hihat ZBT, crash je Z, a Crash ride je Paiste stanbul iz 60 i neke, pukao negdje u sredini snimke
Na žalost nemam nikakvih predpojačala nego svi mikrofoni idu direkt u Layla 3G Echo karticu

Bubanj je kombinacija raznih Mislim da su Timpan i Kick Tacton, prelaz je Mapex a Snare je drveni Sonor, koji je 14*4,5 incha pa mi nekako plitko zvući. Opne su relativno nove (stare dva mjeseca) Remo Powerstroke

http://www.box.net/shared/gomfsosruk

Last edited by sira; 02-02-2010 at 03:06 AM.
sira is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2010, 04:57 AM   #2
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

Default Re: Snimanje bubnjeva - molim pomoć i savjete

Za pocetak skini neki DVD o stimovanju bubnja, tu ti je pola problema, veci dio ostatka je do sviraca.

dvuckovic is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2010, 12:11 PM   #3
meka
Member

meka's Avatar

Da li je samo do mene ili ovde fali visokih? Iskreno pitam jer u firmi (ovde imam nekako najvi?e vremena za net) imam stvarno očajne slu?alice, pa nekako poku?avam uporediti zvuk sa nečim ?to znam da valja.
Old 02-02-2010, 12:12 PM   #4
sira
Senior Member

sira's Avatar

Nije moguće da sam dobro snimio

A bubnjara ne mogu popravit, ali zvuk bubnja ćemo se potrudit, hvala

Malo sam previše smanjio OH, tako da je, ima manje visokih

Last edited by sira; 02-02-2010 at 12:28 PM.
Old 05-02-2010, 10:32 AM   #5
serbianzoro
Member

serbianzoro's Avatar

Vece je pitanje sta ces dalje u mix-u,meni ovo zvuci iskoristivo,ako se dobro usnimi sve ostalo ovaj bubanj moze da se uklopi lepo,ima jedna caka,ako nemas uslova za bolje od ovoga,izvuci karakter ovog snimka i neka on bude fora,hocu reci da ga smiksas malo recimo lo-fi i da ispadne da si namerno taj fazon i hteo,vidim da je alternativa u pitanju tako da to moze da prodje.Poslusaj bubanj na saint anger-metallica,uzasan je dobos je sviran bez snare-a,ali to niko nije doveo u pitanje jer su svi shvatili da je uradjeno tako iz fazona.Nadam se da si me ukapirao.
Old 05-02-2010, 01:37 PM   #6
marcos
Member

Quote:
Originally Posted by serbianzoro View Post
Vece je pitanje sta ces dalje u mix-u,meni ovo zvuci iskoristivo,ako se dobro usnimi sve ostalo ovaj bubanj moze da se uklopi lepo,ima jedna caka,ako nemas uslova za bolje od ovoga,izvuci karakter ovog snimka i neka on bude fora,hocu reci da ga smiksas malo recimo lo-fi i da ispadne da si namerno taj fazon i hteo,vidim da je alternativa u pitanju tako da to moze da prodje.Poslusaj bubanj na saint anger-metallica,uzasan je dobos je sviran bez snare-a,ali to niko nije doveo u pitanje jer su svi shvatili da je uradjeno tako iz fazona.Nadam se da si me ukapirao.

tako je!

Danas mnogi bendovi furaju neku lo-fi spiku i ja to osobno volim. Vidi Arcade Fire, Black Keys, The Strokes....često su to bubnjevi snimani sa minimalnim brojem mikrofona. Često tako ispadne bolje nego kad pretjera? a ne pazi? na ?tim, faze itd...
marcos is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2010, 05:17 AM   #7
sira
Senior Member

sira's Avatar

Hvala na savjetima, nemam uvjeta za puno bolje, tako da sam svjestan da treba ostalim instrumentima popuniti rupe, mislili smo za početak na ovu relativno upotrebljivu snimku nasnimit i ostalo pa vidit kako će to ispast.

Inaće radi se o ovoj pjesmi koju smo ovdje snimili "uživo" znaći bubanj s tri mic-a bass DI izlaz u karticu, a pojačala 57-com ozvučena, i vokali pjevaju na 57-ce

http://www.box.net/shared/xp30gckibi

A sad bi je tili malo čišće snimit, samo me strah da čemo dobit na čistoći a izgubit na žestini snimanja odjednom.
Old 06-02-2010, 09:28 AM   #8
serbianzoro
Member

serbianzoro's Avatar

To je uvek tako,sebe snimam vec godinama u studiju i live i i dalje nemam pojma zasto i kako mi vokal 3 puta bolje radi uzivo nego u studiju,mislim energicnije ne pricam o samoj preciznosti pevanja,preturih se naopako ali uvek je bolje uzivo.
Old 06-02-2010, 10:22 AM   #9
dandi
Member

Za dobre bubnjeve prvo treba opasan bubnjar, pa dobar set bubnjeva, pa kvalitetna prostorija, pa dobri mikrofoni, pa predpojacala, pa pa pa.... edituj i drumagoguj
dandi is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2010, 10:37 AM   #10
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

da, sve te muke i na kraju se menja sempl - to je neki standard danas
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules