|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Moze li neko da mi pojasni koje su razlike izmedju vise postojecih verzija Trinity-ja (osnovna, Trinity Plus, V3, eventualno ako postoji jos neka)?
Vidjao sam po oglasima da se prodaju i ljudi posebno naglasavaju koja je verzija u pitanju ali mi nije jasno po cemu se razlikuju. Pitanja: 1. Mene interesuje najvise deo sa bojama - da li ima razlike u broju i kvalitetu fabrickih boja? 2. Da li sve verzije imaju mogucnost citanja semplova? 3. U kom su formatu semplovi koje cita Trinity, da li su isti kao za Triton? Ako neko ima licna iskustva sa Trinity-jem bio bih mu zahvalan da ih podeli sa ostalima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Najstarija verzija ti je trinity, onda ide trinity plus, pa najmladja trinity v3..
Trinity plus za razliku od osnovne verzije ima fabricki ubacen i modul od solo klavijature korg prophesy (kao banka c)... Ni jedna od ove odve verzije nema fabricki SCSI interface...znaci jedina razlika je u toj banci (samo ta treca banka ima "portamento", dok na ovim ostalim nije moguce aktivirati ga..-pretpostavljam da te to zanima) i novijem softveru (manje bitno).. V3 je bolji, ali ne znam mnogo o njemu. pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
2. Nema ni jedna verzija mogucnost citanja, fabrichki, ali se u svaki moze ugraditi 8mb flash ram (pamti i po iskljucenju makne) 3. Format je KSC, kao i triton, samo sto si ogranicen velicinom memorije i kapacitetom floppyja Mozda ima razlike u nekim stvarima kod V3 zbog novijeg OSa, ali je u sustini V3 fabricki dolazi sa moss boardom (Z1) a plus sa S bankom (prophecy) . Jos bitno, kod ubacivanja samplera, duplira se broj banki boja. Ako ti treba ta varijanta Plus sa samplerom, javi se na Pm, moj je zavrsio kod drugara koji ga prodaje
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Da li je 8Mb najvise sto prima Trinity? Moze li ikako da se prosiri vise?
Za sta mu sluzi SCSI i kakva uopste prosirenja postoje za njega? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Moze li neko da mi odgovori na prethodno pitanje?
A moje novo pitanje je u vezi Tritona, koje sve verzije postoje i koje su razlike izmedju njih? Znam da postoji Studio, klasik, V2, Extreme, postoji li jos neki? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
vec sam nekoliko puta davio sa tim razlikama izmedju Tritona i to uvek na topicima koji nemaju triton u naslovu nego se to nekako posle spomene.....
Posto je svojevremeno i nas zastupnik za KORG bio prepun poluinformacija i dezinformacija u vezi slicnosti i razlika izmedju triton modela, evo cinjenica.... osnovne razlike u mogucnostima ovih sintisajzera zasnivaju se na kolicini sirovina u wave rom-u. tu postoje sledece razlike, u zavisnosti od toga da li je osnovni wave rom prosiriv, vec fabricki prosiren i, ako je prosiriv, onda - u kojoj meri... TRITON (kasnije nazivan klasik) - 32mb wave rom sirovina, ovih 32mb se racuna u osnovne sirovine TRITON serije. na triton klasiku postoji dva prazna slota u koje je moguce ubaciti prosirenja. Za tritone je ukupno izaslo 8 prosirenja (+moss). Znaci klasiku je moguce prosiriti wave rom ali je nemoguce staviti sva prosirenja od jednom. klasik ima sempler (prosiriv do 96mb) u koji moze stati nekoliko semplovanih farbi TRITON STUDIO - je ustvari TRITON klasik sa 8 mesta za prosirenje, mogucnosti ugradnje cd rezaca i sa HDom.... elem ovde su svojevremeno nastajale ozbiljne zabune da je ovaj model najbolji triton model, sto je ozbiljna greska.... prazan, bez prosirenja, on je samo triton clasic sa ponekim ....hm....sumnjivo potrebnim opcijama.... sto se tice prosirenja, na triton studiu postoji jedan nonsens.... on u sebi vec ima piano prosirenje (u vidu presmeshnog BD piano sempla), tako da za njega nema smisla kupiti klavirsko prosirenje. Ovi semplovi su inace ako se ne varam bili sadrzani i u pro x verziji klasik klavijature. Dakle na 8 mesta za prosirenja mozete staviti ukupno sedam prosirenja... TRITON extreme ovo je sinti u kom su u celosti sadrzana 4 prosirenja i tri prosirenja u best off obliku, fali samo future loops prosirenje sa nekakvim lupovima koje je vreme pregazilo.... elem extreme ima sve to plus svoje nove multisemplove klavira, gitara gudaca itditd.... ukupan wave rom klavijature je 160mb (sto je mnogo vise cak i nego ful prosireni triton studio) tako da ako zelis da koristis wave rom triton serije, ovaj sint bi trebalo najduze da zivi od pomenutih TRITON LE 32mb osnovnih sirovina i losiji DACovi... vrlo glup sintisajzer, nepotrebno na ceni jos uvek.... triton le 88 ima klavirsko prosirenje u sebi standardni le mislim da ne primaju prosirenja, google za detalje TR i x50 32mb osnovnih sirovina + 32mb izabranih best off sa prosirenja zvuk triton le sa malo vise solidnih wave rom sirovina, pa samim tim i mogucnosti jos ima nekoliko sintija koji vuku triton wave rom svi su sa 32 ili 64mb wave roma Ukupno, ovaj rom je onako.... mutav i .... ako ti nije neophodan triton..... zaobidji ![]() ako ti se nesto tu dopada - extreme ili studio pa da se napakuje zanimljivo zvucece je moss prosirenje.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Hvala na odgovoru!
A koja je razlika izmedju Tritona i Tritona V2? Ima li tu razlike u ROM-u? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
v2 je nalepnica koju su imali bas retki triton classic sintovi koji su stizali sa novijim OSom....
naravno stvar je debilna, OS se update-uje najnormalnije i na starim klavijaturama... te nalepnice su bivale i u kasnije proizvodjenim triton studio klavijaturama.... nisu u pitanju modeli kao kod trinity-ja nego samo OS update-i |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
sta je pametnije uzeti triton classic sa hd gde mogu da se trpaju semplovi ili neki trinity?
Koja klavijatura bolje radi i koja moze da bude kompletnija za sviranje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Triton!!!
Imao sam obe, za ovo sto ja sviram (pop/rok/haus/sta god/tezga) Triton mi je bio daleko korisniji. Sempler, arp, knobovi za real-time svasta nesto... Odlican je i Trinity, ali nisam nikako mogao da radim samo sa njim, pa je bio u kombinaciji ili TR ili ne znam ni ja sam vise sta... Triton je keva, sad mi zao sto sam ga prodao... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Korg Trinity | Inovative_kg | Audio Software | 7 | 11-06-2009 01:05 PM |
Korg TR - Rack (Trinity) | MHz | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 3 | 25-08-2005 12:15 AM |