|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Novi sam ovdje , pa neznam je li ovo pravi podforum.
Odlucio sam s prijateljima napravit hiphop studio za snimanje , zanima me kakvu opremu trebam , za pocetak jer nismo mislili jos nista kacit na net niti objavljivat jer nam "vjestina pisanja tekstova" nije bas na takvom nivou da bi kacili na net i "kur*ili" se pjesmama , a produkcija nam jos gore ide ![]() I ako nije problem da uz imena mikrofona/mixeta etc.. navedete cijenu Da je negdje do 300-400km Studio samo za osobnu upotrebu EDIT : I koji programi trebaju znam samo za beatmaking ono cubase/nuendo/reason neka od ta 3 programa , imam ja midi klavijaturu , nesto sam prije malo radio u fl studiju , ali slabo nisam nista semplovo nego samo svoje , pa bi beatove radili u neka od ta 3 programa. Koji program za snimanje i ostalo? Znaci potpuni sam laik sto se tice studija i produkcije , kao i ostala 3 prijatelja Last edited by boomboompow; 04-04-2011 at 03:11 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Pa, kontam da je to poprilicno malo love, cak i za najosnovnije stvari.
Trebalo bi pored kompa imati mikrofon, zvucnu kartu (externu) i monitorcice... Iole upotrebljiv mikrofon je oko 100 i kusur evra...pricamo o kondenzatoru, tipa AT2020 ili Neki jeftini AKG ili sta vec uopste moze za te novce... Karta (usb sa mic preampom i +48v napajanjem (za kond.mic)) je tu negde isto oko 200 evra... Sve pricamo o najjeftinijem... Mikseta ti ne treba...! Monitori...uh...imas smece za 200-tinak evra, a da valja icemu bar 400-500e (za par!) Mozda oni mali "trutovi" su ok obzirom da su oko 250 e... Monitori su tu najveci deo kolaca, mozda za pocetak uzmite neke malo bolje sluske, pa planirajte monitore kasnije, ne znam...bas cupavo.... Trebaju ti sluske zbog nasnimavanja svakako, ali to ne mora biti strasno... Tipa oko 25-30evra je akg K-44 koji radi...
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 04-04-2011 at 07:24 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() http://www.thomann.de/gb/esi_near04_classic.htm |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
- solidan komp sa sto boljim, brzim procesorom i koliko je moguce veci hard disk - evra???
- zvucna karta M-Audio Audiophile 2496 (50ak evra) + Behringer Ultragain mic 200 (ko fol preamp, jeftin ali radice vam poso, ispod 50 evra) - mikrofon npr. Rode NT1a (150 evra) - npr. od manjih monitoraca Kurzweil KS-40A (ovo drugar bode u svoje klavijature kad vjezba ali su OK, mozda se i oladite pa je glupo pucati neku lovu dok ne udjete u stos, uvijek se mogu kasnije uzeti neki bolji ako bude potrebe. (100tinjak evra novi) - Bockie ti rece da ti mikser ne treba - Reason za beatmaking + ReCycle (za pakovanje svojih loopova/cutova + Cubase za miksanje i usnimavanje bita sa vokalima + npr. WaveLab za sredjivanje/pripremanje nekih semplova,zvukova itd. + naramak semplova bubnjeva, ritam masina, svakojakih zvukova, i sl. Ustvari veoma bitna stvar da se nalageruje neki sample storage jer to je tajna veeelike moci ![]() Ovde mislim na polovnu opremu koja se moze iskopati povoljno i ocuvano. http://www.myspace.com/slikaiprilikamusika http://soundcloud.com/slikaiprilika Last edited by Ngino; 04-04-2011 at 09:46 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
btw, NT-1 kosta najmanje 200... Doduse sada postoji samo "bundle" pa ujedno dobijes pop filter,spider,kabal,nt1 mic...
NT1 u Mic 200...!? To je kao da uzmes Opel Astru i stavis motor od Stojadina... Ide to ali... ![]() Mozda taj ESI nije los, to ima mislim u roland planetu ili playeru...
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Bockie koji bi po tebi bio najjeftiniji preamp, koji je dostojan takvog majka? Pozz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Znam da je svetogrđe i spomenuti, ali Behringer T1953 će ti raditi sasvim lijepo, ima 2 kanala, fantoma, low cut, a polovni za 100njak eura dobije?. Za početak sasvim solidno ako se mene pita.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
No, da se i ja nadove?em sa prijedlozima.
Pored ulaganja u opremu, ula?ite sva trojica u odgovarajućem domenu u znanje. Omjer efekta na konačan proizvod, va?u muziku je rekao bih 50:50, ako ne i vi?e, u korist znanja. Znači, prikupljati informacije, usvajati ih počev od ovog foruma pa nadalje. Budite strpljivi i imajte visoke kriterije. Eto, pozz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ekonomska logika (a ja ekonomista) nalaze da preamp treba da kosta (ili bude vec nekog tehnickog ranga) najmanje isto kao i mikrofon. Pozeljno je i vise...! Sve drugo su ili lose promisljena ili privremena resenja dok se nesto ozbiljno ne uradi... Ici na bolji mic ili bolji pre...? To je ono "koka - jaje" pitanje, ali ako mene pitas, pre bih isao u korist preampa nego mikrofona. U konkretnom slucaju, mislim ono sto sam i rekao coveku, dakle neka usb karta tipa emu 0202, ESI ili fast track... I neki mic u tom rangu... Ako bas pitas za NT-1, mislim da je GA pre 73 pun pogodak i sa recimo najmanje 24/96 bi mogao vrlo lepo da radi...A perspektivno i sa mnogo ozbiljnijom kartom...
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 05-04-2011 at 01:32 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|