Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 26-03-2011, 01:00 PM   #1
comi_legenda
Junior Member

comi_legenda's Avatar

Exclamation TASCAM DM-4800, IF-FW/DM mkII i PT9

Zdravo!
potrebna mi je pomoc HITNO! imam tascam dm 4800 i u njemu karticu IF-FW/DMmkII pa me interesuje da li Avid protools 9 podrzava navedenu karticu, tj. da li imam 32 IN-OUT kanala? bio bih zahvalan ako neko konkretno moze da mi odgovori na pitanje jer za par dana idem za ?vajcarsku u nameri da kupim PT9 (odgovarajucu verziju koja ce mi omoguciti 32 IN-OUT sa karticom koju imam - IF-FW/DM mkII) i jos po nesto ali nemam para za bacanje pa je svaka pomoc dobro dosla! HVALA
comi_legenda is offline   Reply With Quote
Old 26-03-2011, 01:30 PM   #2
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Default Re: TASCAM DM-4800, IF-FW/DM mkII i PT9

kao sto rekoh u postu u drugom threadu:

PT9 radi sa bilo kojom karticom. Konkretno - ja na Mac-u koristim Motu Traveler mk3, i sve radi super.

Kao sto znas. na PC se koristi ASIO, a na Macu CoreAudio drajveri. Znaci PT na meku vidi bilo koji CoreAudio driver (u mom slucaju Motu CoreAudio) i sve sljaka.

Na Tascam sajtu vidim da pise da IFFW podrzava i ASIO i CoreAudio. Znaci to je to. Jedino sto je cudno, sto nije nabrojan ProTools kao supported app... ali verovatno je taj web strana nastala dok nije izasao PT9. Cim IF-FW ima CoreAudio podrsku, to bi moralo da radi.

Eto. Znaci ja nemam Tascama, ali svi parametri govore da bi to trebalo da radi. Opet, Tascam je blesava firma. Neki proizvodi su kao tenkovi, a opet neki imaju jako los support.... Najbolje ti je da im bacis email u tech podrsku i to ti je to (tipa : molim vas da li PT9 radi sa DM mixerom preko IFFW).

Nadam se da je malo jasnije pozZ
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 26-03-2011, 02:08 PM   #3
comi_legenda
Junior Member

comi_legenda's Avatar

Talking Re: TASCAM DM-4800, IF-FW/DM mkII i PT9

hvala..
Old 26-03-2011, 02:09 PM   #4
comi_legenda
Junior Member

comi_legenda's Avatar

Default Re: TASCAM DM-4800, IF-FW/DM mkII i PT9

:d
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules