Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-02-2011, 07:21 PM   #1
TrifunValentin
Junior Member

Default Autotune/Melodyne problemčić

Poz. svima, ovo mi je prvi post, malopre sam otkrio forum

U op?toj ekspanziji ovakvih stvari na youtubu, primio sam se da i ja radim isto samo od domaćeg materijala. E sada, napravio sam matricu u Abletonu, importovao je u Premiere i u njemu poslagao iseckane i stretchovane klipove iz dnevnika tako da sve bude u ritmu, ali nikako ne uspevam da pitchujem tako da bar malo liči na ovo ?to je lik uradio s Obamom. Za autotune sam skontao da mi je prekomplikovan i da je u Melodynu mnogo lak?e dobiti isti rezultat, al on mi se ni u jednom programu ne pojavljuje kao VST iako imam cre8/studio koji ga instalira i kao VST. Radi jedino kao rewire slave.. Onda sam exportovao iz Premiera taj audio, tako poslagan ritmički, i krenuo da ga pitchujem u standalone Melodyne studiju pomoću klavijature i to je skroz ok, ali je problem ?to onda ne mogu da čujem matricu u isto vreme. Zna neko da mi pomogne kako da nateram Melodyne VST da proradi ili bar kako da se priučim autotunu da to liči na ne?to? Jesam uop?te na dobrom putu, ili mo?da ovaj lik sve radi na neki deseti način? Jedino ?to sam siguran je da on autotunuje u programu za editovanje videa, jer bi bilo preveliko cimanje raditi lipsync posle onoliko ubrzavanja, seckanja itd.
TrifunValentin is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2011, 08:05 PM   #2
Khan
Moderator

Khan's Avatar

Default Re: Autotune/Melodyne problemčić

U standalone melodinu mozes da otvoris koliko god hoces audio traka i da izaberes koju editujes a koje slusas, u bilo kom trenutku. To to je naj jednostavnije. Uneses i matricu i traku sa glasom, matrica na monitor, glas u edit i to je to.
Khan is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2011, 10:52 PM   #3
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

A za?to jednostavno ne radi? u CuBase-u, ili u Nuendu? Ove nove verzije imaju mod koji ti pru?a da radi? isto ?to i u Melodyne-u. Ja sve audio monta?e za video radim u Cb, s jedne strane zbog toga ?to avi gura fenomenalno, a s druge ?to bilo samostalno, bilo u rewire-u taj sofware ima sve ?to mi je potrebno. Rekao bih i mnogo, mnogo vi?e od toga.
Old 16-02-2011, 02:38 PM   #4
TrifunValentin
Junior Member

@Khan

Naravno, ba? sam kreten ?to se nisam setio

@Igor

Onako, nemam iskustva s njima. Kad sam poslednji put poku?ao s Nuendom, nije bilo stabilnog "installera" za x64 windows. Jel Nuendo 4 ok radi na Win7? Rade 32bitni instrumenti u njemu?
TrifunValentin is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2011, 02:28 PM   #5
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Imam EMU 1820 za koju nisu (i nikada neće ni biti) "ba?dareni" drajveri kada je reč o W7, tako da je moje iskustvo s tim OS-om bilo eksperimentalno i nedovoljno za koristan komentar.
Old 17-02-2011, 05:25 PM   #6
milanCHE
Senior Member

milanCHE's Avatar

Quote:
Originally Posted by TrifunValentin View Post
@Khan

.........

Onako, nemam iskustva s njima. Kad sam poslednji put poku?ao s Nuendom, nije bilo stabilnog "installera" za x64 windows. Jel Nuendo 4 ok radi na Win7? Rade 32bitni instrumenti u njemu?
Radi ti sve - provereno...uzivaj !
Poz

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules