|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Boggy, NLP,
upravo je u firmi gdje radim u izradi nova rezija i stigao je prijedlog da se postave klasicni apsorberi sa srednje tvrdom mineralnom vunom... Kvaka je u tome sto sam u literaturi dosad pronasao samo upute (tako sam ih i ja radio) sa akusticki propusnim tekstilom, no covjek koji ih radi, tvrdi da je profesor akustike na zagrebackom FER-u konstruirao apsorber na nacin da se mineralna vuna prevlaci sa 40 mikronskim najlonom (zdravstveno sigurnosni razlozi...) i da to NIKAKO ne utjece na svojstva apsorbera, jer se navodno rezonantna frekvencija najlona nalazi daleko iznad cujnog spektra... Meni se cini da je tu u pitanju random izvedba membranskog apsorbera i nisam bas sklon vjerovati da se nece mjenjati apsorpcijska svojstva. isto tako ideja je da se takvi paneli postave pod kutem od 45 st u kuteve sobe na odstojnice od 10 cm od zidova, jer se tako navodno snizuje frekvencija djelovanja. Nekako mi to ne pije vodu, pa ako ste voljni prodiskutirati.. pozz |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
bootovanje preko usb-a | liman021 | Computer Hardware | 1 | 15-11-2008 09:32 AM |
Osvetlenje preko PC | Lordcuprija | Computer Hardware | 0 | 25-04-2008 09:57 AM |
Preko kamene vune | kok | Dizajn i konstrukcija studija | 33 | 31-10-2006 06:24 AM |