Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-01-2011, 08:42 PM   #1
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

Default Waves-i shushte!

Danas prilikom mix-a, ubacih 5 ili 6(nije ni bitno) kompresora, cla-3a, i izbacim mix napolje, uvezem ga u wavelab, i prilikom stavljanja limitera, i pojacavanja signala, shum kao kuca! vratim se u cubase, da nadjem koji plagin shushti, i naletim na gore pomenuti cla-3a, i pomislim da je samo on problem, kad ono medjutim, svi waves-i koje sam stavio shushte, u opste nisam obratio paznju na to u mixu, ali i bez limitera tj. pojacavanja signala se cuje shum(obavezno pojacati signal na audio kartice radi boljeg uzitka u shumu). sto ih ima manje, shum je manji, ali primetan. a bas sam se obradovao na waves complete.
Mika Technika is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2011, 08:51 PM   #2
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Default Re: Waves-i shushte!

ugasis ANALOG opciju (negde pise 'analog' npr SSL comp, a negde 'hum 50 60 OFF', stavi na OFF), i shuma nema
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2011, 08:52 PM   #3
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

odavno shushte, u tome je i fora
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2011, 08:56 PM   #4
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
odavno shushte, u tome je i fora
probaj PYE compressor plug - pa da vidis PRAVI sum....ssssssssssssssssssss !!

he he ..meni Waves ne suste....?
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2011, 09:11 PM   #5
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Uuuu a da znate koji se meni problem javlja na wavesima!!!

Kad je sve ITB, onda je sve naizgled u redu. Cuje se noise od te analogne opcije al ništa prestrašno. Ali kad pustim kanale van u analogni mikser, odjednom vidim da mi na mikseru na nekim kanalima gori crvena overload lampica. Isprva mi ništa nije bilo jasno. Mislio sam možda da su mi iskočili konektori iz konvertera jer sam dan prije nešto petljao s tim, i naravno ja se krenem zavlačiti iza racka da provjerim jel sve u redu (a za to mi je brat-bratu trebalo 20 minuta da taj manevar izvedem). I vidim sve je u redu. Ništa nije s konverterom. Upitnik, upitnik!!
I onda shvatim da se to javlja na onim kanalima gdje su "analogni" wavesi! Čim isključim opciju analog, odma sve dobro. Al ako je upaljena i poslušam, to je onda noise bolesno glasan i nekako prljav. Zvuči kao bijeli noise al onako kao distorziran. Ma užas!
Što on njemu radi meni nije jasno.
Snimio sam ITB mixdown samo od tog noise-a i kad ga gledam u Sound Forgeu, vidi se da je dosta pomaknut u dc-offsetu (cijeli signal ima vertikalni pomak od osi). Ali offset bi se mogao riješiti bez problema s high pass filterom, al ovo ne! Nije mi jasno kako! Dižem u kompu na taj noise highpass filter i overload na pultu se gasi tek kada dođem do nekih 600 hertza. Apsolutno nelogično!
Najbizarnije je što se taj noise ITB ponaša vrlo pristojno. Onako, čuje se šum ali ništa sad previše. Dole je na 60tak db-a i vrlo je diskretan. Al kad izađe van u pult onda totalno popizdi. Usnimio sam ga nazad u komp i to je nešto sasvim drugo.
Valjda nešto u mom pultu podivlja jer ne trpi takav signal. Ko zna!
Naravoučenije - gasi "analog" kad ideš van u analogiju!
E da, i usput rečeno, kada je playback i ima neki snimljeni materijal koji prolazi kroz wavese onda je na pultu noise puno niži. Al podivlja čim je tišina i pult vidi samo taj noise. Onda ga valjda krene oscilirat i duplirat.
Ma debilana...
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2011, 09:17 PM   #6
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Kakav trip

Sent from my iPhone using Tapatalk
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2011, 09:31 PM   #7
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post

I onaj HLS EQ susti kao nenormalan.

A sto se tice ne-Waves sustanja, ako se dobro secam i Soundtoys filteri suste mada su to malo smanjili sa ovom poslednjom 4.1 verzijom.
Old 11-01-2011, 10:25 PM   #8
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Ja sam tripovao pre da tako treba, kao analog feel i to, medjutim ako radite sa niskim nivoima na kanalima kao ja recimo (nista mi ne prelazi -14dbFS), ako imam puno waves plug-ova ukljucenih posle kad u masteringu podignem nivo, shhum bude zajeban
Mislim da su oni taj shum malo lose iskalibrisali, jer digitalno nikad neces da udjes sa ultra jakim signalom u spravu, u ovom slucau eq, samim tim njihov shum bude prejak kad se podigne nivo... ja ga iskljucujem, ko ga ebe...
Ali nov toneboosters Ferox i desser (ostale plugove nisam probao) izuvaju...Stvarno mi se svidja taj ferox tape emulation.
Jan is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2011, 10:48 PM   #9
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bitch View Post
ugasis ANALOG opciju (negde pise 'analog' npr SSL comp, a negde 'hum 50 60 OFF', stavi na OFF), i shuma nema

mislim da sam i to probao, i nista! ali javljam sutra kad opet iscackam.

ne susti samo taj kompresor vec svi plugin-i, to je problem, jako velik shum, ode mix dodjavola, ne mogu bas takav mix da uradim, master lik kad to bude cuo ima da vrati nazad takav mix, opet ponavljam, jako puno susti!!!!

kako sam se razocarao, a jel zna neko koji imitator a da valja tog kompresora ima jos?
Old 11-01-2011, 10:50 PM   #10
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post

sutra opet sve testiram, a kako ti ne shushte? blago tebi! a jel si stavio pet kompresora, ili samo jedan, pa ne shushti?
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules