|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
banned
|
![]()
Probajte:
http://www.noiseaddicts.com/2009/03/...-hearing-test/ Ja sam stao na 17khz... a i to sam jedva razabrao.
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
18khz jasno i glasno ,al 19khz nista
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
NEVEROVATNO!!!!!!
Imam rupu na 15, 16 i 17 kHz.. ![]() 18kHz vec razaznajem... a 19, -22 cujem fenomenalno.. (naravno i od 8-14) Doktore Kejkz,, jesam li ja gluv... ![]()
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
19kHz čujem, 20kHz jedva. 21 i 22 već ne čujem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Cujem odlicno 17 KHz, 18 KHz jedva (vise kao neki pritisak u usima), dalje nista. Nije mi samo jasno koliko glasno sme da se odvrne pojacalo jer je meni bilo potrebno da pojacalo snage 2X45W bude odvrnuto do panja da bih cuo tih 17 KHz. Kada bi pojacalo stavio na pola snage cuo bih samo do 14 KHz.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
17 cujem
imam 29 godina i sviram od svoje 14 pa mislim da je to ok. čepove zadnjih 4 godine obvezno. Ako tako ostane bar do 40sete (a ne mo?e) bit će dobro |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Ja cujem do 18 KHz vec 19 ne mogu,mada...kad se jako usredsredim kao da mogu da razaberem pomjeranje u zvucnoj slici
![]() Zamimljiva jos jedna stvar,a desetak puta sam je pazljivo ponovio - jasnije cujem 18 KHz nego 17?!? ![]() A koliko se da zakljuciti na ovom nasem malom uzorku od par nas (dosad) ima sustinskih razlika u frekventnom odzivu uha,cak i zastrasujucih! Bas bi bilo dobro kad bi neko strucan objasnio ovu pojavu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
VIP Member
|
![]()
Hm. Meni PI?TE do 16kHz... 17kHz mi zvuči kao neka udaljena ma?ina, a ostalo samo kao neki ?umovi koji su zapravo DUBLJI od ovih prethodnih ili ih bar ja tako percipiram.
Dakle, vi ne čujete NI?TA iznad te neke granice (kako tko) ili čujete taj dublji ?um? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
Meni je 20kHz kao "jako udaljena mašina", zaista na rubu da mogu kažem da čujem. 19kHz već razaznajem kao mek i visok šum.
Iznad 20kHz ne čujem apsolutno ništa. Jedino čujem onaj "puc" na početku i kraju snimka i to je to. btw, imam 25 godina i ovo sam slušao na običnim multimedijalnim slušalicama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Znam ovo, slusao sam pre dve i po godine, i jace, nisam cuo samo 22, sad ne cujem 22, i 21...
Koliko znam, ovo je onaj test za starost, sto je stariji, covek, odnosno uho prestaje da registruje vise frekvencije, ja sam ranije cuo gotovo sve jer sam imao 15 godina, a brat koji je tada imao 12 je cuo sve jasno... Ja bi reko da je ovo isto to sto sam video tada, vidim da vi svi stariji ne cujete preko 17, u vrh glave 18 (bez uvrede). |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Idiota koliko voli?. | zlobisha | Razno | 11 | 13-05-2010 04:40 PM |
Koliko vrede ove gitare? | Mive | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 3 | 18-03-2010 01:24 PM |
Koliko dugo mixate? | Arthur | Audio Produkcija - Tehnike | 86 | 23-10-2009 11:49 PM |
Koliko $ vredi RUMSKI | Dexxy | Pricaonica | 0 | 26-05-2009 12:02 AM |
Uad I Koliko Vredi | djivan | DSP forum | 10 | 24-05-2006 11:31 PM |