|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav ekipa!
Imam SE5600a mic, i chanel strip TLAudio 5051 (prvu seriju), nije da sam s njim pretjerano odu?evljen... Sad razmi?ljam o kupnji preampa i zainteresirao me SPL gainstation 1. Kakva su va?a mi?ljenja za SPL i kakav je u odnosu na spomenuti TLAudio? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ja bi da sam na tvom mjestu prvo investirao lovu da elektroničar raskopa taj mikrofon i njegovo napajanje, promijenio lampu u mikrofonu i izmjenio kondenzatore u napajanju. To bi potjeralo mikrofon da bude ohoho bolji. A nakon toga bi vidio koji preamp...
(al to sam ja... sve volim raskopat...)
![]() |
#3 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
A iz kojeg razloga bi raskopao dobar mikrofon koji nije pokvaren i promjenio mu lampu i kondenzatore u napajanju? Da popraviš zvuk TL Audio preampa koji je za par klasa niži i lošiji proizvod od 5600 mikrofona? @ggulin SPL gainstation je neusporedivo bolji preamp od TL audio preampa i bio bi odličan match za tvoj mikrofon koji zna biti sibilantan ovisno o izvoru. Na Gainstationu možeš regulirati i dozirati utjecaj lampe ovisno o zvuku koji želiš dobiti. Da ne pričam da na TL audio preampovima headrooma NEMA a Gainstation ima ogroman headroom. Odličan preamp. Ja sam imao verziju sa ugrađenim AD konverterom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Imas gomilu primera sa raznim proizvodjacima - i lampi, i sprava... Licno bih prvo dobro "olesio" postojecu lampu, pa onda menjao boljom, a i ostale intervencije,pa kad je bal...! Ovo je snimano na fabrickom setup-u tog mic-a:
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 02-01-2011 at 03:33 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Padalo mi je na pamet da promjenim lampu, al sad joj ne gine
![]() Sta se tiče TLAudia, bi li se isplatilo promijenit lampe na njemu, ili ga prodati i kupiti SPL Gainstation 1 ili ne?to drugo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Ej Big, na kojem je preampu snimano? Zvuči dobro!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
Api 512...
jbg... ![]()
![]() |
#8 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Traži lampu 6072A... proizvođač može biti GE, JAN...
relativno su skupe ali navodno to super zvuči. bar sam tako čitao po netu kad sam za taj mikrofon googlao.
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Fala Shot i ekipa, jo? jedno pitanje za Shota.
Ovi kondenzatori u napajanju mikrofona, dali ih misli? zamjenit kvalitetnijim (istih vrijednosti) ili napravit promjene u vrijednostima kondenzatora? Dali bi se ?ta dobilo da se promijeni trafo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Nemam pojma! Pretpostavljam da se mijenjaju na iste vrijednosti samo s nekim boljim proizvodom. Takve stvari mi tech (ElektroIvo) rješava, on zna te stvari.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koji je minimum opreme za jedan balkanski studio koji pretenduje da bude komercijalan | quake | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 24 | 29-10-2009 03:02 AM |
koji preamp odabrati? | choi | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 52 | 02-12-2008 09:22 PM |
Koji Gitarski VST preamp koristite? | disco violence | Gitarska Produkcija | 5 | 06-02-2008 06:21 PM |
Koji preamp preporucujete? Odnos kvalitet-cijena? | enzomat | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 19 | 10-07-2005 11:20 AM |
gitaru u preamp ili pedale u preamp? | Sleepgolfer | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 26 | 31-05-2005 02:03 PM |