|
Pravna Pitanja Ovdje pi?ite sve ?to znate ili ?elite znati o autorskim pravima, ugovorima sa agentima/izdavačkim kućama itd... i sve ostalo ?to dotiče pravnu stranu poslovanja s glazbom. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Evo ovako molim za ozbiljni savjet,Ja bi htio obraditi jednu pjesmu Beatlesa , znači tekst je doslovan prevod s Engleskog uz naravno male korekcije da to ljepo zvuči na Hrvatskom,Glazba je ista ,kao original uz naravno moj aranžman .Znam da je uvrježeno da kao netreba ništa nego potpisati autora u ovom slučaju Glazbe (Lennon ) ali ja sam htio ispasti pošten (ne želim nikakve probleme) i kontaktiram Sony jer oni drže prava Beatlesa oni me preusmjere na Dallas records tj na Mars music oni su kao za ovaj dio Hrvatske. I Javi mi se izvjesna xy osoba da pošaljem tekst i doslovan prevod s engleskog pa će ona njima prosljedit i pošaljem ja .....I tako ja čekam nema odgovora i ja prije 2 dana šaljem toj xy osobi da je podsjetim na to ,a ona veli da če ih ona kontaktirati i evo danas mi stiže mail doslovno copy paste
nažalost, dobili smo vijest da Beatles ne odobravaju obradu. Stoga vas molimo da ne objavljujete navedeni materijal. Hvala i lijep pozdrav, Wtf:Nema nikakvog obrazloženja zašto zbog čega mislin alo Molim vas za savjet što sad da radim da obrađujem ili ne i dali imate kakav koristan savjet.? Last edited by Muzikash; 19-10-2012 at 03:05 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Ako nije tajna, koja je pesma u pitanju?
![]() |
#3 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 19-10-2012 at 07:50 PM. Reason: dodatak |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Opusti se,
verovatno će da se pozovu na nekakvo "diskreciono pravo" da ne moraju da ti proslede original. Druga, mnogo va?nija stvar je da NIKO NIKAD nije dobio prava na obrade Bitlsa - osim par "major releases", sa garantovanim milionskim prihodima i 100% prihoda autorima i pabli?eru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
A treća, jo? va?nija, da NIKO NIKAD nije uradio obradu Bitlsa koja bi se po kvalitetu mogla meriti sa originalom. Mo?da Bouvi "Across The Universe", ali u toj verziji svira i Lenon. Skoro sam čitao neki analitički tekst o harmoniji i melodiji kod Bitlsa, gde autor tvrdi da je njihove pesme tako te?ko "skinuti" zato ?to njihova hromatska skala ima 24 tona, tako da ni najbolji cover bendovi ne mogu da čak ni pribli?no da prenesu tu magiju.
![]() |
#7 | |
MAO
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Misli?, za?to u mom postu nema pravnih termina iako je sve ovo na podforumu "pravna pitanja"?
Tebi čovek sve mora da nacrta. Pa evo: mo?da je to ?to su obrade uglavnom lo?e jedan od razloga da autori i izdavači ne odobravaju nova snimanja pesama Bitlsa. Kvalitet snimka neke pesme mo?e da bude predmet sudske rasprave. Pravno pitanje. Primer: na sudu je Makartni kao jedan od razloga za podno?enje tu?be protiv ostalih Bitlsa naveo to ?to su bez njegovog znanja dozvolili Spektoru da nasnimi gudački orkestar na "The Long And Winding Road".
![]() |
#9 |
MAO
|
![]()
znam, al to opet ni na koji način ne pomaže čoveku koji je postavio pitanje. to što bez da si čuo, insuiniraš da je loša obrada razlog. Ako imaš neki predlog, kako da mu POMOGNEŠ, slobodno piši.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Imao sam na umu jedan predlog, čak bih ponudio da konkretno pomognem u radu, ne samo savetima na forumu. Zato sam pitao koju pesmu namerava da obradi. Mo?da je stvar zgodna da se obradi na sličan način kao ?to je Lenon obradio "Watch Your Step" Bobija Parkera.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kako se prave mikrofoni? | Tribal_kg | Razno | 5 | 23-02-2009 06:07 AM |
Opet problem u problem-programu | ANITA | Audio Software | 23 | 02-10-2007 10:14 PM |
problem veoma ozbiljan problem | alavuk | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 15-10-2006 02:47 PM |