|
Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
pjesma u EQ Winamp-u mi skace zamalo na svim frekvama full malo,
a napucao sam snimku zamalo do klipa. sto bi to znacilo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
to znaci da imas dobru produckalicu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
to mi je jasno.
![]() mozete mi dati par tips and tricks u vezi ovoga? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
MAO
|
![]()
najbolji tip ti je da prekinuš blenuti u muziku i počneš je slušati
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
okej ali mozete mi reci teoretski, gotovo laicki,
sto daje nekom zvuku skakanje frekvi? ovisno koje ima, na analizer-u skacu. to pojedinacno sljaka, a mixdown-ano vise zvukova (instrumenata) mi lici kao da su se "ponistili" (nije faza kriva). znam u redu postelati da se instrumenti ne kolju, hocu reci da se cijela pjesma bistro cuje ali nije mi jasno kako to da ju namjerno ubijem do klipa sa raznim VST-ovima i nikako da EQ dere do vrha? cini mi se kao da je pitanje glupo do pakla, a ne mogu dokuciti. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Member
|
![]() Quote:
pa znaci da ti klipa samo u nekim frekvencijama (vjerovatno u basu kojeg ne kontrolira?) i da ti je u?asno balansirana i da brije? na potpuno besmislene stvari i na kraju, koji ti klinac znaci da ti eq dere do vrha??? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
aha, znaci balans svih frekvi mora biti vise manje podjednak, ovisno sto se zeli, te onda ce mi lupat. inace, ako imam brdo baseva, a ostaloga sitno zapravo sam naklipao 90% od snimke samo baseve.
skakanje eq-a mi ne znaci nista osobno nego mi samo nije bilo jasno sto uvijek krivo radim, a da se one jedva pomicu. pa sam uvidio da sve REmasterirane snimke imaju vise skakanja eq-a te naravno zvucalo mi to sve glasnije, cak i dinamicnije ako skacu od nule. i onda sam dosao do pitanja, pa kako meni stalno jedva skacu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#9 | ||
Member
|
![]() Quote:
Chovek je pitao normalno pitanje, samo treba da mu neko objasni da postoji neshto drugo pored eqa, loudness miximiser (shto on trazi), harmonic exciter, multiband dynamic, etc... kako bi ustvari "video" to skakanje. Prochesljaj malo mastering teme, nemoj da si lenj.
![]() |
![]() |
#10 | |
Member
|
![]() Quote:
hvala puno! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Volume pegla | Domestos | Audio Software | 1 | 05-08-2010 07:36 PM |
Vst instruments Volume Down Pomoc | Rhino | Audio Software | 14 | 30-05-2010 11:44 PM |