|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
http://www.uaudio.com/products/hardw...10d/index.html
Ova spravica mi je privukla paznju,cini mi se kao dobar all-rounder studijski preamp za novac koji kosta(pise oko 2000$ na google shoping).U preampe i konverziju ne sumnjam da su ok,ali mi je nejasno ovo oko kompresora.Kazu da svi kanali imaju 1176 like kompresor ali nigde nema potova i podesavanja osim slow/fast switch-a.Kako funkcionise taj kompresor? Ili je to samo neka varijanta limitera...Kako god,sprava mi deluje 'must have'.
![]() |
#2 |
Banned
|
![]()
Sto dalje od toga,to vise nije UA.Ako se 4110 jos proizvodi bolje uzmi njega,jeste skuplji ali ti to odmah nesto i govori
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
Jesi probao taj 710 preamp?
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Probao.
Pa ljudi ocekuju da curi loj iz njega, sto je vise osobina 610-ke,etc. Ima manje lampi,(od 610 npr.) ima i tranzistorki deo i klizni preklopnik izmedju ta dva. Neko bi mogao da kaze da je los (misleci opet na 610-ku ili slicno). Ja kazem da sprava (mislim na 710 twin finity) radi veoma kulturno. Prilicno je "versatile" , od vrste i namene mikrofona do razlicitih bas gitara koje smo "slikali". Radi lepo i kao preamp za vokal i kao preamp za overhed, uvek je negde upaljen. Rekao bih da je glavni "feature" to sto brzo i lako mozes promeniti fini karakter zvuka, bez da ustajes svaki cas i ores po mikrofonima, pozicijama i eksperimentisanju. (to se radi pre toga... ![]() 1176 je legenda i nema sta tu da se prica. Ovi kazu da taj 4-710d poseduje nesto sto je "1176-a-like"...! Hmm... Pa cuj, nije (onaj pravi) 1176,ali i ne kosta toliko! UA je generalno uvek bio vrlo korektan, ne verujem da su se izblamirali i stavili neko smece koje je neupotrebljivo. U svakom slucaju bolje je od vecine (napucanih) plug-in-ova. Veoma lepa stvar je 8 (osam) kanala A/D konverzije (dakle na 4 preampa,jos 4 linije) preko ADAT... Ako je tako (2000$), to je skroz cool...! Poz'
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 06-11-2010 at 05:14 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
![]()
@Alen
Probao i zvuci mi kao i sva ostala budzet varijanta preampa,za 500e ok ali bi uvek dodao jos 150e pa kupio solo 610.Neznam da li si gledao ispod haube ali evo slike 710 i 610 pa malo uporedi sta je kako radjeno i zasto sta kako svira.Mislim,ok je ta opsta komercijalizacija pa su sada kao "napretkom tehnologije" hi end stvari mnogo dostupnije,ipak mislim da sprave koje zaista sviraju i dalje moraju da kostaju.Samo moje misljenje,mozda ti bude od pomoci ali u svakom slucaju ne moze da skodi ![]() Last edited by quake2; 06-11-2010 at 05:24 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
Tnx ...
Ne mislim o ovom uredjaju kao jedinom preampu u studiju.Imamo vec 610.Nedostaje nam neki ozbiljniji transparentni preamp i bas nesto ovako za multitrack recording sesije ,za bubanj,gitare i svasta nesto sporedno.Verujem da taj preamp solidno radi(ne verujem losije od Focusrite ISA serije) a privlaci me upravo to sto je 'versatile' kao i ceo uredjaj u kompletu(ukljucujuci konverziju i tu kompresiju)...Ne znam kada se ovo pojavilo,sacekacu neke recenzije pa cemo videti... Pozz
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Universal Audio DCS Remote Preamp | akordeonista | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 18-12-2008 02:58 PM |
Universal Audio | dr.Ru | Vlado Georgiev | 1 | 23-02-2005 04:20 PM |