|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Hej, drugari, imam jedan, pa recimo bizaran problem.
![]() Pre par godina do?ao sam do ozbiljne i veoma bogate kolekcije muzike, ali tada hard diskovi velikog kapaciteta nisu ni postojali, a kamoli da su bili jeftini za arhiviranje vi?e stotina gigabajta. U međuvremenu, kao ?to znate, stvari su se na tom planu drastično promenile, međutim, oko ?ezdesetak dvd-jeva na kojima mi je gorepomenuta muzika sada ne rade dobro. Nakon malog eksperimentisanja ustanovio sam u kom grmu le?i zec - u nalepnicama !?! Naime, da bi sve to bilo uredno i pod konac, kupio sam bele samolepljive papirnate nalepnice, da bih s jedne strane ?tampao sadr?aj diska (bendove, albume...), a drugu sam lepio na medij. To sam radio ni ne sluteći da će mi "higijena" jednoga dana doći zvuka. ![]() Čudno mi je bilo ?to onih četrdesetak dvd-jeva na koje nisam stigao da stavim nalepnice rade ok, pa sam mukotrpno, natapajući diskove s vodom, uspevao da s njih skinem sloj lepka i papira, i otkrio da bez nalepnica diskovi rade. Međutim, metoda koju vam pomenuh nije se pokazala ko praktična. Voda je poprilično slab razgrađivač, i sa diska je mačji ka?alj skinuti natopljeni papir, ali kada dođe do lepka, tu mora da se trlja (recimo, grubom povr?inom sunđerčića za sudove) i velika je ?ansa da se na disku pojave risevi. Uz to, da vam ne pominjem koliko dugo to traje. Previ?e dangubno, a i, kao ?to rekoh, poprilično rizično. Da li se iko ikada ovde na?ao u sličnom problemu, ili je čuo od drugih kako su ga re?ili? Svačije iskustvo je dobrodo?lo, ba? kao i eventualne ideje!
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Nisam se mnogo uzbudjivao...jer sam shvatio da sve sto ne pogedam / poslusam vise od 2-3 godine - vise mi nije bitno u zivotu. A tek koliko tu ima muzike na 60-tak DVD-jeva??????!!!!!! Da li ces IKADA imeti vremena i zelje (a i potrebe) da to sve imas / slusas? "Life is short" ! ja sam tako svojevremeno cuvao i skljupljao sve i svasta..i vremenom skapiras da je sve to bez veze i nepotrebno.
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
wd-40...
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
WD-40? A-ha... Videh to negde, ali, svejedno, nikad nisam imao potrebe za kupovinom i primenom tog sredstva. Mo'? li mi objasniti kako bi to ferceralo u mom slučaju? Naprskam, sačekam, trljam ili...
A ?to se tiče muzike, DaBear, u pravu si, međutim, uglavnom je reč o nečemu ?to se izdavalo do, recimo, dvehiljaditih. Sve ovo od tada, a ?to se hiper-umno?ava i reciklira, mislim da me nikada neće ne?to naročito ni interesovati, bar ne u nekom kolekcionarskom smislu. Tako da, jesto to puno, ali je, manje vi?e i konačno.
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa P.S. A moguće je i da ti je optika malo sklona izdisaju, pa mnogo izvoljeva? Last edited by awacs; 22-10-2010 at 01:08 PM. Reason: P.S. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Probaj benzinom! Tako sam ja skidao neke naljepnice sa plastika na motoru i nije povrijedio plastiku/farbu.. Probaj i sa obicnim jestivim uljem, te 2 stvari su mi tad preporucili. Ne koristi grubu stranu sundjera vec obicnu krpu.
![]()
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]() Probaj empirijski da ustanovis... Nema jos puno nacina na koje mozes da upotrbis wd 40... Trebalo bi da olaksa skidanje...
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Last edited by silicon science; 22-10-2010 at 03:02 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
VIP Member